Hogyan kell erőltetni a nárciszt?

Pontszám: 4,9/5 ( 44 szavazat )

Amikor a papírfehér nárciszt tálakba erőlteti, részben töltse meg a tartályt mosott kaviccsal vagy kövekkel . Helyezze a hagymákat a kavicsra vagy a kövekre. Ezután helyezzen további kavicsot vagy köveket a hagymák köré, hagyva a hagymák hegyét (orrát) szabadon. Adjunk hozzá vizet az edényhez, amíg hozzá nem ér a hagymák aljához.

Hogyan erőltesse a nárciszhagymákat a talajba?

A papírfehér nárciszhagymák talajba kényszerítéséhez mélyebb, vízelvezető lyukakkal ellátott tartályra lesz szüksége. Töltse meg az edényt jó minőségű földdel, és ültesse el a hagymákat körülbelül 1-2 hüvelyk távolságra egymástól. Tedd hűvös helyre két hétre, majd menj át egy naposabb, melegebb helyre. Tartsa a talajt egyenletesen nedvesen.

Mennyi ideig tart a nárciszhagymák erőltetése?

Néhány naponként ellenőrizze, hogy cserélje ki az izzók által használt vagy a beltéri szárazságban elpárologtatott elemeket. Néhány napon vagy egy héten belül erős fehér gyökerek jelennek meg, három-négy héten belül pedig gyönyörű, illatos virágok.

Hogyan tudom virágozni a nárciszomat?

Trágyázza meg újra a hagymákat teljes erejű szobanövény-műtrágyával. Hagyja, hogy a hagymák szárukat és leveleiket fejlesszék. A papírfehér hagymák általában nem virágoznak újra a második évükben. Ismételje meg ezt a folyamatot minden évben, amíg el nem virágzik.

Mennyi ideig tart a papírfehérek erőltetése?

A papírfehér izzóforgácsoláshoz körülbelül 10-15 C-os hűvös hőmérsékletre van szükség két hétig , majd áthelyezhető egy melegebb, naposabb helyre.

Forcing Paper White Narcissus

37 kapcsolódó kérdés található

Hogyan gyorsíthatom fel a Paperwhite-ot?

Tippek a hosszú élettartamú papírfehér virágok termesztéséhez A gyökeresedési időszak után világos, meleg helyre kell tenni őket. Vannak, akik azt javasolják, hogy „növekvő lámpák” vagy fluoreszkáló lámpák alá helyezzék őket. Vagy ha fel akarja gyorsítani a virágzást, használhat fűtőszőnyeget vagy melegítőpárnát is a hagymák alatt .

Kell a papírfehéreknek napfény?

Addig nőnek a megfelelő zónában, amíg ősszel a talajba juttatják őket, vagy ültetés előtt hideg időszakot adnak nekik. A nárcisznak jó vízelvezető talajra van szüksége teljes napsütésben . A papírfehérjék termesztése során a talajt alommal vagy sok komposzttal módosítsa.

Hogyan tudnám újra virágozni a hagymáimat?

Íme, hogyan kell csinálni:
 1. Távolítsa el a virágokat és a szárakat. Vágja le a virágokat, amint elhalványulnak, és vágja le a szárat a hagyma egy hüvelyknyire. ...
 2. Give It Sun. A hagymavirágzás után több hosszú, pántos levelet hoz. ...
 3. Tápláld és ne öntözd túl. ...
 4. Hagyd pihenni. ...
 5. Átültetjük második megjelenésre.

Újra virágzik a nárciszhagymák?

Miután a virágfürtök és a papírfehér (Narcissus tazetta) édes illata elhalványult, megmentheti a növényt, hogy a következő évben újra virágozzon. A beltéri vízbe vagy kavicskeverékbe kényszerített hagymák kivételével a papírfehérek körülbelül további két évig virágoznak újra .

Mennyi ideig tart a nárcisz virága?

Hat héttől hat hónapig , attól függően, hogy hol élsz és milyen fajtákat termesztel. Virágzás után hagyja, hogy a nárcisz növény újjáépítse a hagymáját a következő évre. A levelek zöldek maradnak, amíg ez történik.

Lehet nárciszt termeszteni beltéren?

A papírfehér nárcisz szabadba ültethető, de csak enyhe éghajlaton (8-11. zóna). Egyszerűen nem szívós a mérsékelt égövi régiókban. A kertészeti központok Paperwhite hagymákat árulnak sűrítésre, azaz beltéri termesztésre . A hagymát általában egy fotó kíséri, amelyen látható, ahogy a hagymát bent, egy cserépben növekszik.

Növekedhet-e a papírfehérje talaj nélkül?

A papírfehérjét ne talajban, hanem vízben termessze . Ugyanilyen jól működik, és a hagymákat kövekkel lemérve megakadályozza, hogy a virágok felboruljanak. A mosott kavics jól működik, csakúgy, mint a márványforgácsok, a csiszolt folyami kövek, a kidőlt üveg vagy akár a márvány. Csak az izzó alsó felét kell lefedni.

Hogyan erőltetsz beltérben egy izzót télre?

Hűtést igénylő hagymák erőltetése. Helyezze a hagymákat bármilyen jól vízelvezető cserepes keverékbe, öntözze meg, és tegye félre hűvös, de nem fagyos, sötét helyre a szükséges minimális időre (lásd lent), majd melegítse és világosítsa meg őket a ház. A hagymák azt hiszik, hogy megérkezett a tavasz, és gyorsan kihajt és virágzik.

Hogyan indíts el egy nárciszhagymát?

Finoman helyezze a függőleges papírfehér hagymákat a tartályba, és nyomja be őket a kövekbe. Annyi vizet adunk hozzá, hogy ellepje a hagymák alját. A hagymákat hűvös, sötét helyiségben tárolja 4-6 hétig. Hűvös, napos helyre kell vinni, amikor a hajtások elkezdenek kihajtani .

Hogyan ültessünk nárciszhagymát vízbe?

Rendezzük el a hagymákat a táptalaj tetején
 1. Rendezzük el a hagymákat a táptalaj tetején.
 2. Rendezzük el a nárciszhagymákat hegyes végükkel a táptalaj felületén. ...
 3. Adjunk hozzá vizet, de ne hagyjuk, hogy az izzók vízben üljenek.
 4. Lassan öntsön vizet az edénybe, amíg az éppen az izzók alja alá nem kerül.

Mit csinálsz a nárciszszal virágzás után?

Virágzásuk után fejtsd ki őket, hogy segítsenek az energiát a hagymában lévő tartalékok felhalmozására fordítani, nem pedig a magtermelésre. Ne távolítsa el a lombozatot; Virágzás után legalább hat hétig hagyjuk állni – vagy tovább –, és ez a jövő évi virágzást is segíti.

Halálos vagy Narcissus?

Szükséges-e lefejezni a nárciszokat? A deadheading az elhasznált virágok eltávolítása. Míg a tulipánokat közvetlenül virágzás után kell lefejezni, a nárciszokat nem szükséges lefejezni .

Használhatók újra a nárciszhagymák?

A papírfehérek (Paperwhite narcissus) a nárcisz család tagjai, de nem hasonlítanak a többi nárciszhoz. Amikor a papírfehér hagymákat erőltetik, nem lehet őket újra felhasználni vagy újratermeszteni ; Ha azonban talajba ültetik, és hagyják, hogy az adott időpontban növekedjen és virágozzon, minden évben újra felhasználhatja vagy újratermesztheti a papírfehéret.

Újra lehet ültetni a Paperwhite nárciszt?

Bár ideális a leválasztott hagymákat azonnal újratelepíteni, a hagymákat hűvös, száraz helyen, például pincében vagy gyökérpincében tárolhatja, amíg el nem jön az újraültetés télen. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának 9. zónájában ültesse át őket tavaszi virágzásra november végén vagy decemberben.

Hányszor fog virágozni az amarillisz?

Megfelelő gondozás mellett az amarillisz hagyma évtizedekig nő és virágzik. Egy termelő azt állítja, hogy a hagymája 75 éve minden évben virágzik! Milyen gyakran virágzik az amarillisz? A növény általában évente egyszer virágzik.

Hogyan tudod újra virágozni a nárciszokat?

Takarmányozza a lassú felszabadulású kiegyensúlyozott műtrágyával, mint például a Growmore, majd ősszel talajtakarja jó minőségű tőzegmentes komposzttal vagy házi készítésű kerti komposzttal. Virágzás után hetente etess Tomorittal , ez segíti a rügyek kialakulását a következő évben.

Hogyan lehet elérni, hogy egy orchidea újra virágozzon belül?

Kövesse ezeket az egyszerű lépéseket az újravirágzás megkezdéséhez.
 1. Hetente egyszer öntözze tovább orchideáját 3 jégkockával. ...
 2. Trágyázza meg orchideáját havonta egyszer vagy kétszer egy kiegyensúlyozott szobanövény-műtrágyával, félig erősen. ...
 3. Segítse orchideáinak növekedését azáltal, hogy sok közvetett napfényt biztosít.
 4. Tedd az orchideát éjszakára hűvösebb helyre.

Ki lehet ültetni az erőltetett papírfehéreket a szabadba?

Mint a legtöbb hagymát, amelyet beltéri virágokra kényszerítenek, a papírfehéreket is általában kidobják, miután befejezték a virágzást. Meleg éghajlaton, ahol a hőmérséklet nem megy 20 °F alá, a papírfehér hagymákat késő ősszel szabadba lehet ültetni, és a tél végén virágzik. ... A papírfehéreket általában egynyárinak tekintik.

Ülhetek papírfehéret a talajba?

Ültetési utasítások Paperwhite hagymákhoz Töltsön meg félig egy edényt vagy edényt földdel vagy kaviccsal . Szüksége lesz legalább 2 hüvelyk talajra vagy kavicsra a vízelvezetéshez. Óvatosan helyezze a hagymákat a talajba vagy kavicsba, és pakoljon több földet a hagymák köré úgy, hogy a hegyek láthatóak legyenek. A hagymákat alaposan öntözzük, amíg a talaj át nem ázik.

Milyen gyakran kell öntözni a nárciszt?

A fák alá ültetett hagymákat hetente kétszer kell öntözni, mert a szomjas fagyökerekkel versenyeznek a vízért. A virágzás elhalványulása után három hétig folytassa az öntözést.