Hogyan lehet megtalálni a középértéket a bináris keresésben?

Pontszám: 4,1/5 ( 74 szavazat )

int mid = alacsony + ((magas - alacsony)/2); Amikor #elemek = páratlan, akkor csak 1 középértékünk van. Tehát a fenti képletet használhatjuk a mid kiszámításához.

Hogyan találja meg a bináris keresés közepét?

Bináris keresés
 1. közepe = (kezdet + vége)/2. ...
 2. közép = start + (vége-kezdet)/2; ...
 3. Tegyük fel, hogy kapunk egy 2D egész tömböt, és a tömböt növekvő sorrendbe kell rendeznünk az egyes sorok második értéke (vagy minden 1D tömb második eleme) alapján. ...
 4. Tömbök.

Hogyan találja meg egy tömb középső elemét?

int mid = firstIndex + (lastIndex-firstIndex)/2 , megadja a tömb közepét. Az eredeti kódban nem ellenőrizte, hogy a számok hossza páros vagy páratlan legyen.

Miért van a bal felezőpont bal 2?

int mid = bal + (jobb - bal)/2; nem csordulhatsz túl (jobbra-balra), mert kisebb számot vonsz ki egy nagyobb számból . Ez mindig még kisebb számot eredményez, tehát nem lépheti túl a maximumot. Pl. 80 - 50 = 30 .

Mi a bináris keresés képlete?

Egy bináris keresési algoritmusban a felvett tömb minden iterációnál el lesz osztva felével. A harmadik iterációban ismét felezve a tömb hossza = (n/2)/2=n/(2^k) . ... A k-adik iterációnál a tömb hosszának értéke = (n/2^k).

2.6.1 Bináris keresési iteratív módszer

43 kapcsolódó kérdés található

Mennyi a bináris keresés futási ideje?

A bináris keresési algoritmus időbonyolultsága O(log n) . A legjobb esetben az időbonyolítás az O(1), ha a központi index közvetlenül megfelelne a kívánt értéknek.

Melyik igaz a bináris keresésre?

A többi mind igaz a bináris keresőfákkal kapcsolatban. ... Magyarázat: Mivel egy bináris keresési fa olyan elemekből áll, amelyek kisebbek, mint a bal oldali csomópont, és nagyobbak, mint a jobb oldali csomópont, az inorder bejárás növekvő sorrendben adja meg az elemeket.

Hogyan találja meg a középpontot?

Bármely tartomány felezőpontjának meghatározásához adja össze a két számot, és ossza el 2-vel . Ebben az esetben 0 + 5 = 5, 5 / 2 = 2,5.

Hogyan találja meg a felezőpontot két végponttal?

Ha adott egy szakasz végpontja, a felezőpont képlet segítségével megtudhatja a felezőpontját. Ahogy már a név is sugallhatta, a középpont alapvetően a két végpont közötti félút. Mindössze annyit kell tennie, hogy az x-értékek összegét és az y-értékek összegét elosztja 2-vel.

Hogyan találja meg a középponti rugalmasságot?

Általában a százalékos változások kiszámításakor a változást elosztjuk a kezdeti értékkel, és az eredményt megszorozzuk 100-zal. Ettől eltérően a felezőponti képlet elosztja a változást a kezdeti és a végső érték átlagos értékével (azaz a felezőponttal) .

Hogyan találja meg 3 szám közepét C-ben?

ha meg tudja találni a maximális és minimális értékeket, akkor a középső értéket így találja meg: int a = 1, b = 2, c = 3; int minVal = min(a, b); int maxVal = max (maxVal, c); int midVal = a + b + c - maxVal - minVal ; A midVal a 3 szám középső értékét tartalmazza.

Hogyan találja meg a 2d tömb középső elemét?

4 válasz. Használja ki a szobákat. GetLength(0) / 2 és szobák. GetLength(1) / 2, hogy megkapjuk a középső pozíció első és második indexét.

Mit ad vissza a bináris keresés, ha nem található?

Az Arrays#binarySearch() visszaadja a keresett elem indexét, vagy ha nem található, akkor a (-index - 1) értéket adja vissza, ahol az index az a pozíció, ahová az elem bekerülne a rendezett tömbbe.

Mi a magas és alacsony a bináris keresésben?

Az alacsony értéke nem lehet nagyobb, mint magas ; ez azt jelenti, hogy a kulcs nincs a vektorban. Tehát az algoritmus addig ismétlődik, amíg vagy meg nem találja a kulcsot, vagy amíg alacsony > magas, ami azt jelenti, hogy a kulcs nincs ott. A következő függvény ezt a bináris keresési algoritmust valósítja meg.

Melyek a keresés típusai?

Keresési algoritmusok:
 • Lineáris keresés.
 • Bináris keresés.
 • Jump Search.
 • Interpolációs keresés.
 • Exponenciális keresés.
 • Allista keresése (hivatkozott lista keresése egy másik listában)
 • Fibonacci keresés.
 • A mindenütt jelenlévő bináris keresés.

Hogyan találja meg az osztály középpontját?

Az egyes osztályok „középpontja” (vagy „osztályjegy”) a következőképpen számítható ki: Középpont = alsó osztályhatár + felső osztályhatár 2 . Az egyes osztályok „relatív gyakorisága” az adott osztályba eső adatok aránya.

Mi a felezőpontja egy olyan egyenesnek, amelynek végpontjai (- 3 4 és 10 5?)

A (-3, 4) és (10, -5) egyenes felezőpontja (7/2, -1/2) .

Meg tudja mutatni a Google térkép a félpályát?

A Google Térkép nem támogatja a félút funkciót . Más szavakkal, az alkalmazás nem tudja automatikusan kiszámítani a felezőpontot két különböző hely, vagy több hely között.

Mi az AB felezőpontja?

Annak megválaszolásához, hogy mi az AB felezőpontja, egyszerűen cserélje ki az értékeket a képletben, hogy megtalálja a felezőpont koordinátáit. Ebben az esetben ezek (2 + 4) / 2 = 3 és (6 + 18) / 2 = 12. Tehát (x M , y M ) = (3, 12) az A és B által meghatározott szakasz felezőpontja. .

Miért hívják bináris keresésnek?

A bináris keresés egy „oszd meg és uralkodj” algoritmus, amely megköveteli a kezdeti tömb rendezését a keresés előtt. Binárisnak nevezik , mert az algoritmus részeként két felére osztja a tömböt . Kezdetben a bináris keresés a tömb közepén lévő elemet nézi, és összehasonlítja a keresési kifejezésekkel.

Hol használják a bináris keresést?

A legegyszerűbb formájában a bináris keresést arra használják , hogy gyorsan megtaláljanak egy értéket egy rendezett sorozatban (a sorozatot egyelőre tekintse közönséges tömbnek). Az érthetőség kedvéért a keresett értéket célértéknek nevezzük. A bináris keresés a kezdő szekvencia egy összefüggő részsorozatát tartja fenn, ahol a célérték biztosan található.

Big O a legrosszabb eset?

A Big-O, amelyet általában O-nak írnak, egy aszimptotikus jelölés a legrosszabb esetre , vagy egy adott függvény növekedésének felső határa. Aszimptotikus felső korlátot ad nekünk egy algoritmus futásidejének növekedési ütemére.