Hogyan lehet megtalálni a zuhanósúly-deflektométert?

Pontszám: 4,6/5 ( 56 szavazat )

Ezt a vizsgálatot úgy hajtják végre, hogy az FWD súlyt a csukló egyik oldalára ejtik, és rögzítik a későbbi elhajlásokat a súlyok ütközésének helyén, valamint az elhajlásokat a kötés másik oldalán. A terheletlen alakváltozás és a terhelt alakváltozás arányát a terhelés átviteli hatékonyságaként adjuk meg.

Mit csinál a leeső súlyú deflectométer?

A zuhanósúly-elhajlásmérő (FWD) egy olyan eszköz, amelyet arra terveztek, hogy szimulálja a járdán áthaladó kerék terhelését, és mérje a terhelésre adott függőleges elhajlási reakcióját .

Hogyan teszteled az elhajlást?

Az elhajlás mérése szeizmométerekkel, sebesség-átalakítókkal vagy gyorsulásmérőkkel történik. Az ilyen típusú eszközök – FWD néven ismertek, és különféle gyártóknál kaphatók – képesek az eltérítési medence mérésére, és jobban szimulálják a teherautó forgalmi terhelését (lásd a 4. ábrát).

Mi az a könnyű deflectométer?

A Light-Weight Deflectometer (LWD) egy könnyű súlyú, hordozható eszköz az aljzat/altalaj, valamint a kötetlen alaprétegek, szemcsés rétegek és visszatöltő anyagok teherbírásának (elhajlásának) mérésére . A vizsgálat befolyási zónája jellemzően a lemez átmérőjének 1-1,5-szeresére terjed ki.

Mit mér az FWD?

A Falling Weight Deflectometer (FWD) a burkolat felületének elhajlását méri a terheléstől különböző távolságokban . Az eredmény egy eltérítő tál. Ezt az eltérítő tálat használták az ügyfelek a nemrég épített vagy felújított járda élettartamának előrejelzésére.

CSÖKKENŐ SÚLY DEFLEKTOMÉRŐ (FWD) VIZSGÁLAT

18 kapcsolódó kérdés található

Mekkora a normál terhelés a zuhanósúly-deflektométeres FWD tesztben?

A teherlemez átmérője jellemzően 300 mm átmérőjű utakon és 450 mm repülőtereken, a közúti tesztelés terhelése pedig körülbelül 40 kN , ami körülbelül 567 kPa nyomást hoz létre a teherlemez alatt (50 kN / 707 kPa az európai szabvány szerint).

Mi a FWD célja?

Első kerék meghajtás – FWD Jelentés Az FWD járművek előnyei az, hogy általában jobb az üzemanyag-fogyasztásuk és kevesebb szén-dioxidot bocsátanak ki . Mivel a motor súlya a hajtott kerekek felett helyezkedik el, az FWD jármű jobb tapadást tud fenntartani a hóban.

Mi az a lemezes csapágy teszt?

A lemezes teherbírási teszt (vagy lemezterhelési teszt) a talaj insitu teherbírási vizsgálata, amelyet a talaj teherbíró képességének és az adott terhelés melletti valószínű süllyedésének meghatározására használnak . ... A talaj biztonságos teherbírása érdekében biztonsági tényezőt alkalmaznak.

Mi az a terheléselhajlási teszt?

Ról ről. A kompressziós terhelés-elhajlás vizsgálata egyike azoknak a szolgáltatásoknak, amelyeket fizikai tulajdonságvizsgálataink részeként kínálunk. Ez egy roncsolásmentes módszer a nyomóterhelés és a terhelés alatti elhajlás közötti kapcsolat meghatározására vulkanizált gumi esetében . (ASTM D-575).

Hogyan tesztelik a nyaláb eltérítését?

A hajlítási tesztet a gerendán hárompontos terhelési rendszerrel végezzük. A hajlító rögzítés az UTM hidraulikus hengerének platformján van megtámasztva. A terhelést a középső keresztfej tartja. Egy adott terhelésnél a gerenda közepén az elhajlást mérőórával határozzuk meg.

Mi az a Benkelman sugárteszt?

A Benkelman sugárteszt egy költséghatékony módszer a megfelelőség tesztelésére új építéseknél vagy a meglévő utak rövid szakaszainak tesztelésére a rehabilitációs kezelést igénylő területek meghatározására .

Mi az a nagy súlyú deflectométer?

A Dynatest Heavy Weight Deflectometer (HWD) úgy lett kialakítva, hogy terhelési impulzust adjon a járda felületére , szimulálja a repülőgép által keltett terhelést. A teherlemez köré szerelt elhajlásérzékelők mérik a burkolat deformációját a terhelés hatására.

Hogyan működik a deflectométer?

A Falling Weight Deflectometer a burkolat és az útburkolati réteg merevségének értékelésére szolgáló eszköz. Ez egy pótkocsira szerelhető eszköz, amely úgy működik, hogy súlyt ejt a járdára, és méri az ebből eredő burkolatkihajlást.

Milyen tényezők befolyásolják a rugalmas burkolattervezést?

A burkolat teljesítményét számos tényező befolyásolja, beleértve a bruttó terhelést, a gumiabroncsnyomást, a terhelések számát, a különböző burkolatelemek vastagságát és tartósságát , valamint a burkolat anyagainak mechanikai tulajdonságait.

Mi az a terheléselhajlás diagram?

Egy grafikon, amelyen a gerendára ható növekvő hajlítási terhelések a függőleges tengely mentén, az ezekből a terhelésekből származó elhajlások pedig a vízszintes tengely mentén vannak ábrázolva.

Mi az erő-elhajlási görbe?

A rugó nyúlási tulajdonságait erő-elhajlás görbével határozhatjuk meg. Az erő-eltérítés függvény azt az erőt határozza meg, amely a rugó elhajlásához szükséges . Az erő pozitív értéke a feszültséget, míg a negatív érték az összenyomást jelöli.

Mi az az állandó terhelési teszt?

Az állandó terhelési sebességű vizsgálógépek külön terhelési és mérési egységeket alkalmaznak; A terheléseket általában egy hidraulikus munkahengerrel fejtik ki, amelybe az olajat állandó sebességgel pumpálják . Az állandó elmozdulási sebességű vizsgálógépeket általában fogaskerék-csavarok hajtják.

Hogyan számítod ki a CBR-t?

A nyers születési arányszám (CBR) egyenlő az élveszületések számával (b) osztva a teljes évközi népességgel (p) , és ezt az arányt 1000-rel megszorozva megkapjuk az 1000-re jutó születések számát. emberek. Tehát a városban 1000 emberre 14,57 születés jutott.

Hogyan kell elvégezni a lemezes csapágyvizsgálatot?

A lemezes csapágypróba úgy fejeződik be, hogy egy meghatározott átmérőjű acéllapot nyomunk a vizsgálandó anyaghoz. Ezt általában egy 0-60 tonna kapacitású hidraulikus hengerkészlettel érik el, soros mérőműszerrel. Elegendő reakciósúlyt kell alkalmazni, például egy nehéz (14 tonnás) kotrógép ideális.

Mekkora a lemez maximális mérete a lemezterhelési vizsgálathoz?

Négyzet vagy kör alakú. Vastagság > = 25 mm. A méret 300 és 750 mm között változhat. ezért a maximális méret 750 mm.

Tudsz sodródni egy FWD-vel?

Most, hogy tudjuk, hogy lehet elsőkerék-hajtású autót driftelni, bármelyik FWD autó képes erre? Technikailag igen , mert minden a sebességről, a technikáról és az időzítésről szól. Azonban minél nagyobb teljesítményre van szüksége az autónak, hogy nagyobb sebességre lépjen fel, annál jobb. Ne felejtse el biztonságosan vezetni.

Mi az FWD a randevúzásban?

Ez valahol a randevúzási kapcsolat és a barátság között van . Általában az előnyökkel rendelkező barátok (más néven FWB) azt jelentik, hogy az egymást ismerő emberek intim/szexuális tevékenységet folytatnak anélkül, hogy ténylegesen randiznának egymással.

Melyik a jobb FWD vagy 2WD?

Mire van szükséged? Eső és nagyon gyenge hó esetén a 2WD valószínűleg jól működik , és a legtöbb jármű esetében az elsőkerék-hajtás a preferált beállítás, és valószínűleg kevesebbe kerül, mint egy hasonló AWD modell. (A teljesítményű autóknál az RWD előnyben részesítendő, de az AWD, ha elérhető, növelheti a tapadást.)

Hogyan határozza meg a Benkelman Beam a visszapattanó eltérítést?

A Benkelman Beam mérési módszerrel az útfelület függőleges lehajlását mérjük meghatározott 5 tonnás terhelés elgurulása után . ... A mérőórát a mérés megkezdése előtt nullára állítja. A rakodójármű elmozdul, és a mérőóráról leolvasható a járdafelület visszapattanása.

Mi az a Deflectograph felmérés?

A deflectográfos felmérések a burkolatok szerkezeti állapotát mérik az útfelület átmeneti lehajlásának mérésével gördülő kerék hatására normál terhelési feltételek mellett . ... Ez a műveleti módszer mindkét kerékpályán körülbelül 4 méteres időközönként méri az elhajlást.