Hogyan tisztítsuk meg a maceráló WC-t?

Pontszám: 4,9/5 ( 4 szavazat )

Öntsön 1-2,5 liter WC-tisztítót és macerátor vízkőoldót a vécécsészébe. Kapcsolja be a macerátor szivattyúját néhány másodpercre, hogy a vízkőoldó bejusson a macerátorba. Kapcsolja ki ismét a macerátort, és hagyja hatni 2 órán át. Ez idő alatt ne öblítse le a WC-t.

Mivel tisztíthatom a saniflo WC-t?

A Saniflo vízkőoldó elvégzi a munkát, mi pedig kezeskedhetünk a termékért. Használhat takarékosan közönséges WC-tisztítószereket, például fehérítőt, vécékacsát és sok mást, csak 10-20 perc után duplán öblítse le a WC-t, hogy eltávolítson minden nyomot. A WC-tisztítószerek erős és hosszan tartó használata, hogy végül összezsugorítsa a gumi alkatrészeket.

Hogyan lehet törölni egy macerátort?

Ha a macerátor eltömődött, törölje le. Előfordulhat, hogy egy idegen tárgy gabalyodik a penge köré, ami súrlódást okoz. A tárgy eltávolításához használjon egy vékony orrú fogót, és forgassa el a pengét az óramutató járásával ellentétes irányba , miközben forgatás közben távolítsa el a tárgyat.

Hogyan tisztítsam meg az Upflush WC-met?

A vízöblítéses WC tisztításához öntsön 1-2,5 liter nem savas WC-tisztítót és macerátor vízkőoldót a WC-csészébe . Kapcsolja be néhány másodpercre a macerátor szivattyúját, hogy a vízkőoldó bejusson a macerátorba. Kapcsolja ki ismét a macerátort, és hagyja hatni a vízkőoldót 2 órán keresztül.

Tisztítani kell a macerátort?

A macerátor nem igényel különleges karbantartást ; azonban a hosszú évek jó működése érdekében javasoljuk, hogy rendszeresen tisztítsa meg és vízkőtelenítse a macerátort. A Saniflo vízkőoldót úgy tervezték, hogy távolítsa el a vízkőtől, miközben megőrzi a készülék belső működését.

Helyezzen egy mosogatógép tablettát a WC-táljába, és NÉZZE MEG, MI TÖRTÉNIK!! (6 zseniális felhasználás) | Andrea Jean

31 kapcsolódó kérdés található

Be lehet kakilni a Saniflo WC-be?

Az egyszerű válasz az, hogy igen, be lehet kakilni a Saniflo WC-be . A normál vécérendszerekhez hasonlóan minden szerves hulladékot beletehet a WC-csészébe, és az öblítő mechanizmussal eltávolíthatja azt – amely magában foglalja a WC-papírt is –, bár a szokásos WC-hez hasonlóan a túl sok WC-papír eltömődéshez vezethet.

Letehetek fehérítőt a macerator wc-be?

Fontos, hogy soha ne használjon fehérítőt tartalmazó termékeket a saniflo macerátorban, mivel a fehérítő korrodálja a macerátor szelepe körüli tömítést. ... A macerátor károsodásának elkerülése érdekében fontos, hogy egy speciálisan kifejlesztett saniflo vízkőoldó terméket használjon a tisztításhoz és a vízkőmentesítéshez , miközben kíméli a rendszert.

A macerátorok szagolnak?

A rossz szagok oka lehet a vízkő és az emberi hulladék felhalmozódása a 2-3 hüvelyknyi vízben, amely mindig a Saniflóban marad. ... A Saniflo's-t időnként vízkőteleníteni kell, de mindig olvassa el a termék címkéjét/útmutatóját. Ha még soha nem vízkőmentesítette a macerátort, előfordulhat, hogy ezt néhányszor meg kell tennie.

Mennyi ideig használhatók a felfújható WC-k?

Míg a vízöblítéses WC-k macerátorrendszert és szivattyúegységet tartalmaznak, minden más gyakorlatilag ugyanúgy néz ki. A felfújható WC-k élettartama hosszú. A vízöblítéses WC-k körülbelül 10-15 évig működnek, mielőtt bármelyik mechanikai alkatrészt ki kell cserélni.

Mivel tisztíthatom a macerator wc-t?

A Pro-Kleen Toilet Macerator vízkőoldó és tisztító foszforsavval készült, hogy vízkőmentesítse a vízkőt a macerátor tartályából. Meghosszabbítja az összes Saniflo egység élettartamát és megőrzi minőségét. Szuper koncentrált, így mélyen tisztít és sokáig tart.

Mi lehet a baj egy macerátorral?

Ha a macerátor szivattyú folyamatosan magától elindul, akkor lehetséges, hogy a mikrokapcsolóval van a probléma. A mikrokapcsolóval kapcsolatos problémákhoz vagy gyújtáskimaradásos mikrokapcsoló hibája lehet, vagy a gumi membrán megsérült. ... Ezt ki kell cserélni, majd a szivattyú visszaállhat.

Be tudsz meríteni egy macerator wc-t?

Amire szüksége lesz A macerátor a szilárd hulladékot kellően apró részecskékre őrli, hogy át tudjon haladni a többi szennyvízvezetéken. Emiatt, ha eltömődik vagy eltömődik a Saniflo, nem tudja egyszerűen lemeríteni a WC-t, hogy feloldja a blokkolást, különben károsíthatja a macerátort.

Van szaga a Saniflo WC-nek?

A Saniflo WC-k nem mindig szagolnak, de néha igen. Ennek az az oka, hogy a szivattyú nem szivattyúz ki mindent, így körülbelül 2 hüvelyk szennyvíz marad az egység alján. A hibás macerátor a vécé szagát is okozhatja.

Mit nem lehet letenni egy Saniflo WC-ben?

A Saniflo Macerator blokkolva A tipikus dugulások közé tartozik a babatörlő , egészségügyi termékek, zsír és élelmiszer-hulladék . Fontos, hogy ne tegye le ezeket az elemeket a Saniflo egységről, hogy elkerülje az eltömődést.

Letehetsz lefolyótisztítót egy saniflóra?

Vegyszereket NEM szabad használni a saniflow rendszereken, mert károsíthatják a belső tömítéseket (és besüllyeszthetik azokat), ha minden más rendben van, akkor a fentiek szerint ellenőrizze a hulladékot a zuhany alatt.

Meddig bírják a macerátorok?

Mennyi ideig bírja a macerátor szivattyú? A macerator szivattyúkkal kapcsolatos általános szabály a gép, amely általában akár 15 évig is bírja , ha kis mennyiségű hulladékot kezel. Egy háztartási otthon fő fürdőszobájában szokásos használat esetén feltételezhető, hogy a macerátor legalább 10 évig kitart.

Miért van szaga az Upflush WC-mnek?

A WC- szagú vízkő idővel kialakul a tartályban, és mivel a tartályban mindig van kis mennyiségű víz, az ásványi anyagok összekeveredhetnek a hulladékkal, és kellemetlen szagot okozhatnak. A probléma megelőzése érdekében az öblítő WC-ket rendszeresen vízkőteleníteni kell.

Minden nap le kell öblíteni a Saniflo WC-t?

Naponta legalább egyszer le kell öblítenie a Saniflo WC-t. Még akkor is, ha csak hétvégére indul, a Saniflo WC-t néhányszor le kell öblíteni indulás előtt.

Mennyibe kerül egy upflush WC?

A vízöblítéses WC-k általában 600-800 dollárba kerülnek. Egy professzionális vízvezeték-szerelő általában egy-két óra alatt (100–200 USD) 700–1000 USD összköltséggel felszerel egyet. A szennyvízkidobó rendszerek a tartály méretétől függően 400-700 dollárba kerülnek. Ezek a rendszerek azonban nem járnak WC-vel, ezért felár ellenében kell vásárolni.

A macerátorok megbízhatóak?

A régebbi modellek arról híresek, hogy megbízhatatlanok és gyakran meghibásodnak. Ez a két dolog manapság a technológia fejlődése miatt nem annyira aggodalomra ad okot, de a macerátor valószínűleg nem lesz annyira megbízható, mint egy normál vécé, normál szennyvízcső csatlakozással.

A Macerators jók?

A macerátorok kiválóan alkalmasak háztartási használatra , de nehézségekbe ütközhetnek, ha a hagyományos hulladékon kívül bármi mást is átöblítenek. Ha van üzlethelyisége, akkor a daráló választása azt jelenti, hogy rendszere bármilyen hulladékot kezel. Ezzel megkíméli Önt a blokkolt vécékkel kapcsolatos problémáktól, a sorban lejjebb.

Hogyan lehet eltávolítani a Saniflo macerátort?

csak szivattyúk Csavaros rögzítés Kiválasztás Távolítsa el a nyomócsövet fedő dobozt, hogy a cső szabadd legyen. Távolítsa el a jubileumi kapcsot, amely a nyomókönyököt az egységhez rögzíti, és húzza ki a nyomókönyököt, ha a visszacsapó szelep működik, de van kéznél egy régi törülköző / olcsó nedves porszívó, akkor nem szabad kifolynia a víznek.

Hogyan tisztítsd meg a WC-t fehérítő nélkül?

Az egyenlő arányban ecetet, szódabikarbónát és vizet tartalmazó spray kiváló többcélú tisztítószer. Szórjon egy csésze bóraxot és egy negyed csésze ecetet a WC-csészébe, hagyja állni egy éjszakán át, majd reggel dörzsölje le és öblítse le.

Hogyan működik a macerator WC?

A nagy teljesítményű macerátor forgó pengével rendelkezik, amely aprítja és őrli a szilárd anyagokat, például az emberi hulladékot és a WC-papírt . Öblítővízzel keverve a szilárd anyag finom szuszpenzióvá változik, amely egy keskeny csövön keresztül könnyen mozog felfelé. ... A maceráló/szivattyú a kis átmérőjű nyomócsőhöz csatlakozik.

Hogyan működnek az RV macerator WC-k?

A macerator WC felőrli a hulladékot és a papírt , hasonlóan a szemétszállításhoz. Ezek a WC-k szivattyúval rendelkeznek, amely a hulladékot a tárolótartályba pumpálja, így a WC-nek nem kell közvetlenül a tartály fölött lennie. Ez tökéletessé teszi őket arra, hogy egy második WC-t építsenek a lakóautóba, vagy olyan helyre telepítsék, ahol a gravitációs öblítés nem működne.