Hogyan legyek alfelügyelő?

Pontszám: 4,8/5 ( 26 szavazat )

Jogosultság
  1. Bármely tudományterületen végzett 50%-os érdemjegyekkel egy elismert egyetemen / intézetben.
  2. A jelöltnek India állampolgárának kell lennie.
  3. A jelentkezők magassága 170 cm, mellbősége 80-85 cm.

Milyen lépésekkel lehet alfelügyelővé válni?

Hogyan legyek rendőrfelügyelő
  1. Szerezzen főiskolai diplomát. Az Indiai Rendőrségi Szolgálat (IPS) előírja, hogy a vizsgázók alapképzési diplomát szerezzenek, mielőtt jelentkezhetnek a vizsgákra. ...
  2. Teljesítse az alapvető követelményeket. ...
  3. Töltse ki az SSC CPO vizsgát. ...
  4. Teljes képzés. ...
  5. Tapasztalatot szerezni.

Nehéz az alfelügyelő vizsga?

A fizikai teszt a legnehezebb , és ezt le kell tenniük, mielőtt az írásbeli vizsgára jogosultak lesznek. Minden pályázónak feltétlenül 25 perc alatt kell teljesítenie az öt kilométeres távot, és az azt teljesítők további öt teszten vehetnek részt.

Mi az SI fizikai tesztje?

FIZIKAI HATÉKONYSÁGI (KIHATÓSÁGI) TESZTEK (PET) A PET a következő eseményekből áll: Férfi jelölteknek (a) 100 méteres verseny 16 másodperc alatt. (b) 1,6 km-es verseny 6,5 perc alatt (c ) Távolugrás 3,65 méter 3 eséllyel (d) Magasugrás 1,2 méter. 3 eséllyel (e) Súlylökés (16 font) 4,5 mtr.

Lehetek SI a 12. után?

+2 fok szerint nem lehetsz rendőr. ... és ha közvetlenül tiszti beosztásban szeretne csatlakozni a rendőrséghez, akkor az érettségi a minimumfeltétel. Még ha "daroga" állásra akarsz jelentkezni, akkor is diplomásnak kell lenned. érettségi után IAS-ra is lehet jelentkezni.

Alellenőr(SI) | ( Min. végzettség | vizsga | fizetés | növekedés) | Pályaválasztás

32 kapcsolódó kérdés található

Mekkora magasság szükséges az SI-hez?

a) Magasság: Férfiaknál : 170 cm. Nőknek: 157 cm. b) Mellkas: Férfiaknál: Nem tágított: 80 cm.

Hogyan lehetek DSP a 12. után?

Most már kristálytiszta, hogy ahhoz, hogy DSP legyen, először IPS-tisztnek kell lennie. Ahhoz, hogy IPS-tiszt legyen, meg kell felelnie a közszolgálati vizsgára (CSE), amelyet az Unió Közszolgálati Bizottsága tart. A UPSC vizsgára való jelentkezéshez bizonyos feltételeknek meg kell felelnie.

Mi az SI poszt a rendőrségen?

Egy alfelügyelő (SI) általában kevés rendőri személyzet parancsnoka (főkapitányokkal, a tizedesek megfelelőivel, rendőri előőrsök parancsnokával). Ő a legalacsonyabb rangú tiszt, aki az indiai rendőrség szabályai és előírásai szerint vádemelést nyújthat be a bíróságon, és általában ő az első nyomozótiszt.

Az SI-ből IPS lehet?

Míg egy SI-ből Circle Inspector lesz , majd fokozatosan DSP lesz a karrier végén. Míg a DSP-ként csatlakozott tiszt jogosult lesz az IPS-re.

Mi az IPS minimális magassága?

Az IPS-hez szükséges minimális magasság az általános kategóriában nőknél 150 cm, a többi kategóriában pedig 145 cm . A férfiak mellkasának legalább 84 cm-nek és 5 cm-ig bővíthetőnek, míg a női mellkasnak legalább 79 cm-nek és 5 cm-ig bővíthetőnek kell lennie.

Hogyan lesz CI a rendőrségen?

(1) A jelölt életkora legalább 21 év, legfeljebb 44 év. (2) A jelöltnek elismert egyetemen szerzett bachelor fokozattal kell rendelkeznie. (3) A jelöltnek le kell tennie a Közszolgálati Bizottság által lefolytatott közszolgálati vizsgát.

Mi a minimális képesítés az SI-hez?

Képesítések: Bárki, aki ASI és SI (Stenográfus) állásra jelentkezik, legalább középfokú (10+2) vagy azzal egyenértékű végzettséget kell hogy szerezzen a központi vagy állami kormányzat által elismert testülettől vagy egyetemtől. A jelöltnek alkalmasnak kell lennie a gyorsírásra.

12. után csatlakozhatok a rendőrséghez?

Azok a hallgatók, akiknek bármely tárgyból/folyamból 12. / UG/ PG-t kell teljesíteniük, a vizsga és a fizikális vizsga letétele után rendőrökké válhatnak. A 12. osztályos tanulók korhatára 18 év , az UG tanulóké 21 év, a felső korhatár pedig 25 év legyen.

Hogyan jelentkezhetek SI vizsgára?

TNUSRB SI 2020 – Alkalmazási folyamat
  1. Először is látogasson el a vizsgálatok hivatalos weboldalára, azaz a www.tnusrbonline.org címre. ...
  2. Ezt követően a hallgatóknak frissíteniük kell személyes adataikat, mint például a név, a szülők neve, a születési dátum, a mobilszám, az e-mail azonosító, az oktatási bizottság nevét és a kategóriát a jelentkezési lapjukon.

Mi a SI-rendőrség munkája?

Az alfelügyelő az alacsonyabb beosztású rendőr, aki vádemelést nyújthat be a bíróságon, és gyakran első nyomozótisztként jár el. SI-nek jogában áll kivizsgálni a rendőrsége joghatósága alá tartozó összes ügyet .

Mi az IPS legmagasabb rangja?

Minden állami rendőri erőt egy IPS-tiszt vezet rendőrfőigazgatói beosztásban. Az állami rendõrség vezetõjét rendõrségi fõigazgatónak nevezik ki, és egy vagy több kiegészítõ vagy különleges fõigazgató segíti.

Melyik diploma a legjobb az IPS számára?

Az IPS-vé váláshoz UPSC vizsgákat kell adni, ennek a kemény papírnak a letisztításához pedig azt a kurzust kell elvégezni, ami hasonló tantárgyakat tartalmaz az UPSC tananyagával. A BA az egyik legjobb diploma, amely segíthet a közszolgálati szolgálatra való felkészülésben a főiskolán.

Melyik fegyvert adják az SI-nek?

Egy Glock pisztolyt kap a PCR furgon vezetője, általában egy asszisztens alfelügyelő (ASI) vagy alfelügyelő (SI) szintű tiszt, míg egy MP5-öt a fegyveres kap.

Lehetek közvetlenül DSP?

Annak a jelöltnek, aki DSP-vé kíván válni, részt kell vennie az Állami Közszolgálati Bizottság által végzett állami szintű vizsgán . Azon vizsgázók, akik sikeresen teljesítik ezt a vizsgát, próbaidőszakon vesznek részt, mielőtt DSP-ként kiküldik őket.

Mi a DSP ereje?

A DSP szerepe a rendõrségben A DSP a rendõrség felügyelõjének alárendelt tisztje; segíti az SP-t, és irányítja a rendőrségi részlegeken végzett munkákat is, mint például a bűnmegelőzés , a rendőrőrsök irányítása, a nyomozások ellenőrzése stb.