Hányféle kézifűrész létezik?

Pontszám: 4,6/5 ( 36 szavazat )

Kézifűrész típusok
Valójában több mint 10 különböző típus létezik , a hátsó fűrészektől a fecskefarkú fűrészeken át a metszőfűrészekig. A megfelelő típusú kézifűrész kiválasztása kulcsfontosságú a megfelelő vágás érdekében.

Melyek a fűrészek fő típusai?

Az elektromos fűrészek típusai:
 • Körfűrész. Ezt a fűrészt a pengéje miatt nevezték el, amely kör alakú. ...
 • Gérfűrész. Ezek a fűrészek a körfűrészekhez hasonlóan működnek, mivel van egy kerek pengéjük, amelyet lefelé húznak az anyag vágásához. ...
 • Összetett gérfűrész. ...
 • Lombfűrész. ...
 • Asztali fűrész. ...
 • Láncfűrész. ...
 • Vágófűrész. ...
 • Padlófűrész.

Mire használhatók a különböző kézi fűrészek?

A fa- és asztalosiparban a kézi fűrészeket, más néven "panelfűrészeket" használják fadarabok különböző formájú vágására . Ezt általában azért teszik, hogy a darabokat összekapcsolják és fatárgyat faragjanak.

Mi az 5 típusú elektromos fűrész?

A leggyakoribb fűrésztípusok közé tartozik:
 1. Szalagfűrész. A szalagfűrész egy olyan padlófűrész, amely a szúrófűrészhez hasonlóan működik, de ebben az esetben az állóasztal-beállítás előnyeit élvezheti. ...
 2. Láncfűrész. ...
 3. Lombfűrész. ...
 4. Vágófűrész. ...
 5. Körfűrész. ...
 6. Lengőfűrész. ...
 7. Összetett gérfűrész. ...
 8. Gérfűrész.

Melyik kézi fűrésznek van 7 foga hüvelykenként?

Általában azokat a fűrészlapokat, amelyek hüvelykenként 7 és 10 fog között vannak, gyakran „közepes fogazatú” pengéknek nevezik. Az ilyen típusú pengék általában a fa- vagy általános célú vágáshoz használt kézi fűrészeken találhatók.

Különböző típusú kézi fűrészek és felhasználásuk

22 kapcsolódó kérdés található

Melyik fűrészt vásárolja meg először?

A szúrófűrész kiválóan alkalmas ívek és formák vágására, és vezetővel egyenes vágásokhoz is használható, ezért ez az első elektromos fűrész, amelyiket birtokolnia kell. Hacsak nem tervezi hosszú rétegelt lemez tépését, a kirakós fűrész jobb, mint a körfűrész.

Melyik fűrész a legjobb rönkvágáshoz?

Az orrfűrész egy sokkal kisebb típusú fűrész egyszemélyes használatra, ideális fatüzelésű kályhához vagy kandallóhoz. Jellemzően 2-3 láb hosszú, "C" alakú kerettel rendelkezik, amely durva fogakkal bélelt pengével van ellátva, amely alkalmas a rönkök gyors vágására, jellemzően 5 hüvelyk vagy nagyobb.

Melyik a legsokoldalúbb fűrésztípus?

Az asztali fűrész véleményem szerint a legsokoldalúbb eszköz az üzletben, és ez az első nagyobb vásárlás. A következő a gérfűrész. A gérfűrész egy dolgot csinál, de nagyon jól csinálja. A gérvágó fűrész jobban és gyorsabban keresztbe vágja a fát, mint szinte bármely más szerszám.

Melyik a legjobb kézi fűrész?

A 7 legjobb kézi fűrész
 • Stanley 20-045 Fat Max kézifűrész.
 • Ryoba kétélű borotvafűrész.
 • Great Neck N2610 – Keresztvágott kézi fűrész.
 • Shark Corp 10-2312 Ácsfűrész.
 • Vaughan BS240P Pull Stroke kézifűrész.
 • IRWIN Tools univerzális kézifűrész (a mi legjobb választásunk)
 • Korona FLINN1 fecskefarkú fűrész.

Hogyan válasszak kézi fűrészt?

Általános útmutatóként elmondható, hogy minél kevesebb foga van egy kézi fűrésznek, annál gyorsabb, durvább és durvább a vágás. Emiatt a szemcse mentén történő vágás jobb egy durvább, kevesebb, de nagyobb fogú fűrésszel. A bonyolultabb fafajták finomabb vágásához a kisebb/finomabb fogak előnyösek a simább, tisztább felület érdekében.

Mire osztályozzák a kéziszerszámokat felhasználásuk szerint?

A kéziszerszám minden olyan szerszám, amely kézzel, nem pedig motorral működik . A kéziszerszámok kategóriái közé tartoznak a csavarkulcsok, fogók, vágószerszámok, reszelők, ütőszerszámok, ütős vagy kalapált szerszámok, csavarhúzók, satuk, bilincsek, vágóvágók, fűrészek, fúrók és kések.

Milyen szerszámmal vág íveket fába?

A görbék vágásához az első eszünkbe jutó eszköz a kirakós fűrész , de ha a görbület fokozatos, próbáljon ki egy körfűrészt. Meglepően gyors és egyszerű körfűrésszel sima ívet vágni.

Mi az a ferde vágás?

A ferde vágás az anyag felületéhez képest ferde vágás . Ez lehet egy fa deszka teljes oldalán ferde vágás, vagy a fa végén. A fenti kép egy fadarab végébe vágott ferde. Püspöksüveg. A gérvágás az anyag négyzetes oldalához képest szögben levágott vágás.

Miért balkezesek a csigahajtású fűrészek?

Hagyományosan az összes csigahajtású fűrész a fűrészlap bal oldali tájolásában működött. Ezen túlmenően ez a tájolás valószínűleg a fűrész súlyát az anyag azon részére helyezi, amelyet a felhasználó meg akar tartani, így könnyebben stabilizálja a fűrészt a vágás során.

Milyen méretű körfűrész vághat 4x4-et?

A 4 × 4-es oszlop vágásának legjobb módja egy 12 hüvelykes gérfűrész, 10 hüvelykes radiális karfűrész , amelyek egy menetben teljesen át tudják vágni az oszlopot, vagy egy szabványos körfűrész, amely precíz vágásokat tud végezni. két menetben egy egyszerű jig segítségével.

Miben különböznek a keresztfűrészek és a hasítófűrészek?

Mind a keresztfűrészek, mind a hasítófűrészek fogai „be vannak állítva” (elhajlottak a pengétől), de a keresztvágó fogak belső élükön szögben vannak , míg a hasítófogak nem. Ez az éles szögletű él azt jelenti, hogy a keresztbe vágott fogak kis késekként képesek átvágni az anyagot.

Melyik fűrészt használják fémek vágására?

A fémfűrész a legáltalánosabb kézi fűrész, amelyet fém vágására használnak. A fűrész legismertebb jellemzője a merev, C-alakú keret, amely egy pisztolymarkolathoz van rögzítve. Vékony, enyhén hajlékony penge fut végig a fűrész vázának nyitott részén.

Hogyan vághatok tűzifát láncfűrész nélkül?

A legjobb fűrészek fával való megmunkáláshoz
 1. Keresztfűrész. Ez a fajta fűrész sima felületet biztosít a favágáshoz. ...
 2. Íjfűrész. A kicsi, hordozható és kézi fűrész kiválóan alkalmas kisebb ágak átvágására a fákról. ...
 3. Drótfűrész. ...
 4. Összecsukható fűrész. ...
 5. Kézifűrész. ...
 6. Vágás baltával. ...
 7. Fahasítás kézzel.

Mennyi ideig kell a rönköknek száradni fűrészelés előtt?

A levágás után perceken belül le kell zárni a végeket; nem szabad órákat várni, és semmiképpen sem napokat! A száradási idő a fafajtától és a rönk vastagságától függően változik, de legalább egy-két évig tart a száradásuk – minél tovább hagyhatja őket az építés megkezdése előtt, annál jobb.

Melyik a legbiztonságosabb fűrész használata?

FŰRÉSZTÍPUS: Szúrófűrész Az egyik biztonságosabb elektromos fűrésznek számító szúrófűrész nagy, lapos talppal rendelkezik, amelyet „cipőnek” neveznek, amely a vágott anyag felületén fekszik, és körülveszi a pengét, és némi védelmet nyújt.

Hogyan veszel fűrészt?

Vásárlási útmutató – 5 dolog, amire figyelni kell fűrész vásárlásakor
 1. Jó fogás. A jó markolat elengedhetetlen a pontosság és az irányítás szempontjából. ...
 2. A penge vastagsága. ...
 3. Az Ön igényeinek megfelelő foggeometria. ...
 4. Pengevédelem. ...
 5. Vágás fémben.

Milyen eszközökkel érdemes kezdeni?

11 eszköz, aminek rendelkeznie kell az alapeszközkészletben
 • Csavarhúzó készlet. A StanleyTools.com jóvoltából. ...
 • Mérőszalag. A Lowes.com jóvoltából. ...
 • Eszköztár. Az AceHardware.com jóvoltából. ...
 • Kalapács. Az Apex Tool Group (korábban Cooper Hand Tools) jóvoltából...
 • Szövetbetétes ragasztószalag. A GorillaGlue.com jóvoltából. ...
 • Zseblámpa. ...
 • Fogó készlet. ...
 • Svájci bicska.