Hány nemzetbiztonsági döntési iránymutatás?

Pontszám: 4,6/5 ( 59 szavazat )

A kormány 13 ítélkezési kritériumot, úgynevezett iránymutatást használ annak meghatározására, hogy egy egyén hozzáférjen-e minősített információkhoz. A döntések a nemzetbiztonságon és a személy általános megbízhatóságának „józan ész” megítélésén alapulnak.

Mi a 13 nemzetbiztonsági ítélkezési irányelv?

A 13 ítélkezési iránymutatás az érzékeny feladatok ellátására való alkalmasság meghatározásához:
 • Hűség az USA-hoz
 • Idegen befolyás.
 • Külföldi preferencia.
 • Szexuális viselkedés.
 • Személyes magatartás.
 • Pénzügyi megfontolások.
 • Alkohol fogyasztás.
 • Kábítószer érintettség.

Melyek a biztonsági átvizsgálásra vonatkozó döntési irányelvek?

(1) önkéntesen jelentette be az információkat ; (2) őszintén és teljes mértékben válaszolt a kérdésekre; (3) segítséget kért, és adott esetben szakmai útmutatást követett; (4) megoldotta vagy valószínűleg kedvezően oldja meg a biztonsági problémát; (5) pozitív változásokat mutatott a viselkedésében; és (6) kell...

Hány kormányzati biztonsági tanúsítvány van?

A biztonsági tanúsítványnak három szintje van: bizalmas, titkos és szigorúan titkos.

Mit jelent az elbírálás a biztonsági átvizsgálás során?

Ítélkezés. Az elbírálás az a döntés, amelyet a támogató szövetségi ügynökség hoz arról, hogy adjon-e biztonsági engedélyt a kérelmezőnek vagy sem . A támogató ügynökség döntését a háttérvizsgáló által a vizsgálati szakaszban ellenőrzött információkra alapozza.

Nemzetbiztonság: A CDS minden régióban tisztázza a biztonsági szinteket

33 kapcsolódó kérdés található

Mi történik az elbírálás során?

Az ítélkezés az a folyamat, amelynek során a bírósági bíró megoldja a két fél közötti kérdéseket. Az ítélkezési tárgyalások hasonlóak a választottbírósági tárgyalási eljáráshoz. Az ítélkezési tárgyalások általában pénzzel vagy erőszakmentes jogsértésekkel járnak, amelyek a jogok és kötelezettségek elosztását eredményezik minden érintett fél számára.

Mi az, ami kizárja a titkos engedélyért?

Ide tartoznak a büntetőjogi elítélések, amelyek egy év vagy annál hosszabb börtönbüntetést vonnak maguk után , becsületsértő elbocsátást, „bűnügyi alkalmatlanság” és kábítószer-függőség.

Mi a biztonsági tanúsítvány 5 szintje?

A nemzeti biztonsági tanúsítványok ötszintű hierarchiát alkotnak, a hozzáférhető anyagok besorolásától függően – Baseline Personal Security Standard (BPSS), Terrorelhárítási Ellenőrzés (CTC), Továbbfejlesztett Alapszintű Standard (EBS), Biztonsági ellenőrzés (SC) és Developed Vetting (DV) .

Mennyit ér egy Top Secret SCI engedély?

A ClearanceJobs.com jelentése szerint a biztonsági engedéllyel rendelkező szakemberek „átlagos teljes kompenzációja” körülbelül 90 000 dollár .

Mennyibe kerül egy TS SCI engedély?

A SZIGORÚAN TITKOS engedély feldolgozásának átlagos költsége 3000 USD és körülbelül 15 000 USD között van , az egyéni tényezőktől függően. A kormány fizeti a katonai személyzet és a polgári állami alkalmazottak engedélyeinek költségeit.

Mik azok az ítélkezési irányelvek?

A biztonsági tanúsítvány megszerzésére való jogosultság meghatározásához a biztonsági tanúsítványra vonatkozó döntési iránymutatásokat használják . A kormány 13 ítélkezési kritériumot, úgynevezett iránymutatást használ annak meghatározására, hogy egy egyén hozzáférjen-e minősített információkhoz.

A biztonsági engedélyek hány százalékát tagadják meg?

Még az is felmerülhet, hogy folytatnia kell-e a folyamatot, különösen, ha nem kap fizetést, amíg vár. De ne essünk kétségbe – az összes ideiglenes biztonsági engedély 20-30%-át megtagadják, de ez jelentősen eltér a végleges engedélyek megtagadásainak számától, amely 1% körül mozog.

Mennyi ideig tart a 2020-as biztonsági engedély megszerzése?

A jelenleg szigorúan titkos engedélyek feldolgozási ideje 159 nap , a titkos ellenőrzés feldolgozási ideje 132 nap. Ezek a számok csak az iparági kérelmezőket jelentik – a feldolgozási idő valamivel gyorsabb minden DCSA-ügyben, beleértve a DoD civileket és a szolgálat tagjait is.

Meddig tartanak a nyilvános bizalmi tanúsítványok?

Fontos megjegyezni, hogy mivel a nyilvános bizalmi pozíciók megkövetelik az elmúlt hét év munkaviszonyát , az álláskeresést a továbbiakban nem kezeljük bizalmasan jelenlegi munkáltatója előtt.

Mennyi ideig tart szigorúan titkos az elbírálás?

A Performance Accountability Council módszertana szerint az elbírálásoknak átlagosan 20 napon belül kell elkészülniük.

Befolyásolhatják-e a családtagok a biztonsági engedélyt?

Bizonyos körülmények között a kérelmező házastársát vagy élettársát biztonsági ellenőrzésnek vethetik alá . Ha szigorúan titkos szintű engedélyt kérnek, a nemzeti ügynökség ellenőrzi a férjét vagy a feleségét; ez az ellenőrzés azonban az ő engedélyükkel történne.

Mennyivel növeli a fizetést a TS SCI engedély?

A TS SCI engedély az Ön területén átlagosan évi 118 057 dollárt tesz ki, ami 2731 dollárral (2%-kal) több, mint a 115 326 dolláros országos éves átlagkereset.

A Top Secret SCI-hez poligráf szükséges?

Poligráfos tesztek kísérik egyes szigorúan titkos vagy TS/SCI engedélyeket; azonban nem kötelesek megszerezni egyik típusú engedélyt sem, és nem képezik részét az engedélyezési háttérvizsgálatnak.

Megéri szigorúan titkos engedélyt szerezni?

A legmagasabb szintű engedélyek még magasabb fizetésekhez vezethetnek . Az Országos Fővárosi Térség Humán Erőforrás Szövetsége is arról számolt be, hogy a szigorúan titkos biztonsági engedéllyel rendelkező munkavállalók bizonyos munkakörökben akár 60%-kal is többet kereshetnek, mint azok, akik nem rendelkeznek szigorúan titkos minősítéssel.

Milyen messzire nyúlik vissza egy szigorúan titkos engedély?

A titkos szintű hozzáférés engedélyezési folyamata a National Agency Check with Law and Credit nevű vizsgálatot használja, amely öt évre nyúlik vissza, míg a Szigorúan titkos engedélyezési eljárás tíz évre visszanyúló, egységes hatókörű háttérvizsgálatot használ.

Mi a TS SCI jogosultság?

Az SCI-hez való hozzáférés jogosultságát SSBI vagy PR határozza meg . Mivel ugyanazt a vizsgálatot használják a szigorúan titkos engedélyek megadására, a kettőt gyakran együtt írják TS/SCI-nek. A jogosultság önmagában nem biztosít hozzáférést semmilyen konkrét SCI-anyaghoz – ez egyszerűen minősítés.

Mi az a Yankee White engedély?

A Yankee White egy adminisztratív becenév, amely az Amerikai Egyesült Államokban végzett háttérellenőrzést jelenti a Védelmi Minisztérium személyzetének és az elnökkel és alelnökkel együtt dolgozó alvállalkozói alkalmazottaknak. ... A Yankee White engedéllyel rendelkező egyének kiterjedt háttérvizsgálaton esnek át.

Mi késztethet arra, hogy megbukjon a biztonsági átvizsgáláson?

A biztonsági engedélyek megtagadásának leggyakoribb okai
 • A rossz hitelválasztások története.
 • Megtévesztő vagy illegális pénzügyi tevékenységek, beleértve a lopást, sikkasztást, adóelkerülést és egyéb pénzügyi „bizalom megsértésével” kapcsolatos problémákat.
 • Kifizetetlen vagy késve fizetett adósság története.

Mi teszi jogosulttá a biztonsági tanúsítvány megszerzésére?

A biztonsági átvizsgálásra való jogosultság annak megállapítása, hogy egy személy képes és hajlandó minősített nemzetbiztonsági információkat megóvni és/vagy nemzetbiztonsági szempontból érzékeny pozíciót betölteni . A nemzeti biztonsági tanúsítvány három jogosultsági szintje a következő: Bizalmas, Titkos és Szigorúan titkos.

A biztonsági tanúsítványok ellenőrzik az internetes előzményeket?

A biztonsági ellenőrzés háttérnyomozói nem ellenőrzik az Ön böngészési előzményeit , nem olvassák el az e-mailjeit, nem figyelik minden lépését, meghibásítják a telefonokat, és nem fényképeznek munkába járás közben.