Mennyi ideig szedheti az antacidumot?

Pontszám: 4,1/5 ( 25 szavazat )

Bár mindkét típusú gyógyszer biztonságos lehet hosszú távú használat során, elengedhetetlen, hogy beszéljen orvosával, mielőtt két hétnél hosszabb ideig szedné őket. Meg kell találnia a probléma gyökerét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nincs olyan súlyos egészségi állapota, amely emésztési zavarnak álcázza magát.

Milyen antacidokat biztonságosan szedhet naponta?

Az FDA NDMA-mentesnek nyilvánítja a Pepcid-et, a Nexiumot és másokat.

Melyik a legbiztonságosabb savlekötő hosszú távon?

Az orális pantoprazol biztonságos, jól tolerálható és hatékony kezdeti és fenntartó kezelés a nem ideges GERD-ben vagy erozív oesophagitisben szenvedő betegek számára.

Biztonságos-e minden este savlekötőt bevenni?

Ha éjszakai tünetek miatt szedi őket, ne vegye be őket étkezés közben . Az antacidok nem képesek kezelni komolyabb problémákat, például vakbélgyulladást, gyomorfekélyt, epeköveket vagy bélproblémákat. Beszéljen szolgáltatójával, ha: Fájdalom vagy tünetei, amelyek nem javulnak az antacidok hatására.

Milyen gyakran szedhet savlekötőket?

Sokan ezekben a helyzetekben a Tumshoz és más hasonló savlekötőkhöz fordulnak tüneteik enyhítésére. A Tums címkéje azt javasolja, hogy egy mozdulattal csak néhányat vegyen be, legfeljebb 7500 milligrammot, ami az adagtól függően (500, 750 és 1000 mg-os dózisban kapható) 7 és 15 tabletta között mozoghat .

A túl sok savlekötő szer egészségügyi problémákhoz vezethet

30 kapcsolódó kérdés található

Káros a savlekötők mindennapi szedése?

Néhány savas refluxban szenvedő ember hozzászokik, hogy naponta vény nélkül kapható savkötőket szed a tünetek megelőzése érdekében, de ez hosszú távon káros lehet . Az antacidumok hosszú távú alkalmazása növeli a csontritkulás és a csonttörések, a gyomor-bélrendszeri fertőzések és a tüdőgyulladás kockázatát.

Az antacidok napi szedése káros lehet?

Ha gyomorégést vagy mellkasi fájdalmat tapasztal, és hetente több mint két-három alkalommal szedi fel a savlekötőket, ideje felkeresnie orvosát. Míg az antacidok enyhíthetik a tüneteit, nem oldják meg a probléma gyökerét, ha egészségügyi állapota van.

Milyen mellékhatásai vannak az antacidok hosszú távú használatának?

A hosszú távú GERD-kezelés kockázatai a következők:
 • Nyelőcsőrák. A vény nélkül kapható (OTC) antacidumok szedését összefüggésbe hozták a nyelőcső-adenokarcinóma, a rák egy formája kockázatának növekedésével. ...
 • Gyengült csontsűrűség.

Szedhetek savcsökkentőt minden nap?

Vegye be ezt a gyógyszert szájon át étkezés közben vagy anélkül, az orvos utasítása szerint, általában naponta egyszer vagy kétszer . Bizonyos esetekben napi 4 alkalommal is felírható. Ha ezt a gyógyszert naponta egyszer szedi, általában az esti étkezés után vagy lefekvés előtt veszi be.

Miért rosszak az antacidok?

A nagy mennyiségű kalcium-karbonát tartalmú savkötők (például Tums) befolyásolhatják a kalcium és a sav egyensúlyát a szervezetben, és károsíthatják a veséket . A kalciumtartalmú savkötők szintén serkenthetik a savszekréciót, még ha kezdetben semlegesítik a savat.

Milyen savas reflux gyógyszert szedhet minden nap?

Az esomeprazol (Nexium 24HR), a lansoprazol (Prevacid 24HR) és az omeprazol (Prilosec OTC) protonpumpa-gátlók vény nélkül kaphatók a gyakori gyomorégés (hetente kétszer vagy többször) kezelésére 14 napon keresztül. Az ilyen típusú gyógyszerek nagyobb hatáserősségű receptként is kaphatók.

Szedhető-e az antacid hosszú távon?

Gyorsan enyhíthetik a tüneteket néhány órára. De nem kezelik a kiváltó okot, és a hosszú távú használat nem javasolt . Beszéljen háziorvosával, ha úgy találja, hogy rendszeresen savkötőket kell szednie.

Mit szedhetek hosszú távú GERD esetén?

Az antacidumok általában az első típusú gyógyszerek, amelyeket az orvosok javasolnak krónikus gyomorégés esetén. Beszerezheti őket a pultból. Úgy fejtik ki hatásukat, hogy kinyomják a savat a gyomorból. Az antacidok azonnal hatnak, de nem tartanak sokáig.

Melyik a legjobb természetes savlekötő?

Természetes gyógymódok
 • Nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna): a szódabikarbóna lúgos, és általában biztonságosan fogyasztható, ezért jó jelölt a savasság semlegesítésére. ...
 • Savak: ez egy furcsa gyógymód, és általában almaecet vagy citromlé fogyasztásával csillapítja a gyomorégést.

Biztonságos a Pepcid mindennapi szedése?

A gyomorégés megelőzésére vegyen be 1 tablettát szájon át egy pohár vízzel 15-60 perccel gyomorégést okozó étel vagy ital fogyasztása előtt. Ne használjon fel 2 tablettánál többet 24 órán belül, hacsak orvosa nem utasítja . Ne szedje egymást 14 napnál tovább anélkül, hogy megbeszélte volna orvosával.

Biztonságosabb a Pepcid, mint az omeprazol?

Ezért a legbiztonságosabb savas reflux gyógyszer az, amely a legkevesebb mellékhatással működik az Ön számára. A famotidinnel összehasonlítva az omeprazol növelheti a mellékhatások, például a csontritkulás kockázatát, különösen hosszú távú alkalmazás esetén.

Meddig szedhet savcsökkentőt?

Folytassa a gyógyszer szedését az előírt kezelési időtartamig, még akkor is, ha jobban érzi magát. Ha önkezel a vény nélkül kapható készítménnyel, ne vegye be 14 napnál tovább, kivéve , ha orvosa utasítást ad rá. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha állapota továbbra is fennáll vagy rosszabbodik.

A savcsökkentők rosszak neked?

Út az egészség javításához Az antacidok és a savcsökkentők ritkán okoznak mellékhatásokat . Ha igen, a mellékhatások általában csekélyek, és maguktól elmúlnak. Ezek lehetnek fejfájás, hányinger, székrekedés vagy hasmenés. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt savlekötőket szedne, ha vesebetegsége van.

Meddig szedhet savas reflux gyógyszert?

Mint minden gyógyszer, a betegek csak addig használhatják a PPI-ket, ameddig az alapbetegségük kezelésére szükséges. "Kifejezetten fontos, hogy a betegek csak az utasításoknak megfelelően szedjék gyógyszereiket" - mondta Chang. "Az FDA azt javasolja, hogy a PPI-ket egy négyhetes kúra alatt , évente háromszor adják be."

Az antacidumok károsak a vesére?

Gyomorbántalmak / antacid gyógyszerek. A vény nélkül kapható gyógyszerek ezen csoportja megzavarhatja a szervezet elektrolit-egyensúlyát , ha krónikus vesebetegsége van. Kérdezze meg kezelőorvosát, hogy ezek biztonságosak-e az Ön számára.

Mi a legjobb hosszú távú gyógyszer a GERD kezelésére?

A visszatérő gyomorégés hosszabb epizódjainak megoldására általában protonpumpa-gátlók (PPI) alkalmazása javasolt. Ez az utolsó gyógyszercsoport, beleértve az olyan márkaneveket, mint a Nexium és a Prilosec, jellemzően a leghatékonyabb a gyakori, folyamatos gyomorégés esetén.

Hogyan kezeli tartósan a GERD-t?

A GERD általában gyógyszeres kezeléssel kontrollálható. De ha a gyógyszerek nem segítenek, vagy szeretné elkerülni a hosszú távú gyógyszerhasználatot, orvosa javasolhatja: Fundoplication . A sebész a gyomor felső részét az alsó nyelőcső záróizom köré csavarja, hogy megfeszítse az izmokat és megakadályozza a refluxot.

Hogyan lehet véglegesen megszabadulni a GERD-től?

Ha ismétlődő gyomorégési epizódja volt – vagy a savas reflux bármely más tünete –, próbálkozzon a következőkkel:
 1. Egyél takarékosan és lassan. ...
 2. Kerüljön bizonyos ételeket. ...
 3. Ne igyon szénsavas italokat. ...
 4. Evés után maradj fent. ...
 5. Ne mozogjon túl gyorsan. ...
 6. Aludj lejtőn. ...
 7. Fogyjon, ha azt tanácsolják. ...
 8. Ha dohányzik, hagyja abba.

Mi a legbiztonságosabb gyógyszer a reflux kezelésére?

Ha enyhe reflux tünetei vannak, amelyek hetente kétnél kevesebbszer fordulnak elő, kezdje alacsony dózisú famotidin (Pepcid) vagy cimetidin (Tagamet) adagolásával. A ranitidint (Zantac), egy másik H2-blokkolót a közelmúltban kivonták a forgalomból, mert megállapították, hogy az elfogadhatónál magasabb rákot okozó anyagokat tartalmaz.

Rendben van, hogy minden nap beveszed a Tums-t?

Míg az antacidumok segíthetnek enyhíteni a gyomorégés tüneteit, általában csak szükség szerint (és nem napi) használatosak . Valószínűbb, hogy savkötők és más gyógyszerek kombinációját szedi nemcsak a gyomorégés tüneteinek kezelésére, hanem elsősorban a megelőzésére.