Hogyan hangzik el a nagyi időjárás csípője?

Pontszám: 4,5/5 ( 10 szavazat )

Magyarázat: A történetet nagyi saját elméjéből meséli el , de harmadik személyben; ezt az elbeszélést "tudatfolyamnak" nevezik.

Hogyan meséli el a The Jilting of Weatherall nagyi?

Harmadik személy (korlátozott mindentudó) Tévedés ne essék: "The Jilting of Granny Weatherall" harmadik személyben szól, de ha nem vigyázunk, elkövethetjük azt a hibát, hogy azt gondoljuk, hogy a történet nézőpontja első személy.

Ki az a Cornelia a The Jilting of Granny Weatherall című filmben?

Cornelia. Nagyi egyik gyermeke. Cornelia az elsődleges gondozó a nagyi betegsége alatt . Cornelia szereti az anyját, és teljesen lesújt a halála.

Hol játszódik a The Jilting of Granny Weatherall csúcspontja?

Mikor játszódik a "The Jilting of Granny Weatherall"? A padláson lévő doboz, amin a levelek meg vannak kötve, nos, holnap át kell mennie azon.

A The Jilting of Granny Weatherall?

Weatherall nagyi csilingelése Weatherall nagyi csilingelése felúszott a plafonig és kifelé. "Saját fizetem a számláimat, és nem dobom ki a pénzem hülyeségekre!" Búcsút akart inteni, de ez túl sok gondot okozott.

A Twilight Zone rádiódrámák: A félelem

22 kapcsolódó kérdés található

Miért rángatta meg Weatherall nagyi?

Weatherall nagyi a történet végén ismét „megrándulva” érzi magát – talán azért, mert kedvenc lánya, Hapsy nem jelent meg az ágya mellett, és talán azért is, mert tudatára ébredt, hogy spirituális élete mélyebben hiányzik .

Miért fordul nagyi Johnhoz a férjéhez, aki sok évvel ezelőtt halt meg?

Nagyi úgy beszél halott férjével, Johnnal, mintha mellette lenne, és azt mondja: "Éjszakánként beteg lovakkal és beteg gyerekekkel ül, és alig veszít el egyet ... Nagyi abban reménykedik, hogy Hapsyt látni fogja, amikor végül meghal, bár azt mondja, hogy jelenleg nem áll készen a halálra.

Melyik magyarázza legjobban a változó időjárás szimbolikáját a The Jilting of Granny Weatherall csúcsban?

Ahogy a történet kibontakozik, nagyi ráébred mindazokra a dolgokra, amiket kihagyott, és mindazt, amit szeretne. Az a tény, hogy a történet során változik az időjárás, annak szimbolikája, hogyan töltötte életét különböző okok miatt izgatottan.

Melyik állítás a legvilágosabban a The Jilting of Granny Weatherall-ról?

A "The Jilting of Granny Weatherall"-ról melyik állítás írja le legvilágosabban a tudatfolyamot? Elbeszélésében nagyi figyelmét gyakran véletlenszerű gondolatok vonják el.

Mi az a The Jilting of Granny Weatherall?

Az idő valószínűleg az 1920-as évek vége . A visszaemlékezések azonban egészen az 1860-as évek végére nyúlnak vissza, amikor nagyi vőlegénye elhagyta őt azon a napon, amikor összeházasodtak. Ellen (Nagyi) Weatherall: Nyolcvan év körüli, fergeteges nő, aki az élete eseményeiről elmélkedik, miközben haldoklik lánya, Cornelia otthonában.

Miért nem jön nagyi utolsó gyermeke, Hapsy az anyja halálos ágyára?

Cornelia szerint Nagyi összes gyermeke a halálos ágyánál van. Hapsy azonban nincs közöttük . Ez azt jelentheti, hogy Hapsy nincs elérhető közelségben – valószínűleg már meghalt. Ez utóbbi lehetőségre a nagyi saját gondolatai bátorítanak, miközben a halál ellen küzd.

Milyen múltbeli eseményhez tér vissza nagyi gondolataiban?

Milyen múltbeli incidenshez jut vissza nagyi gondolataiban? Állandóan emlékszik George Jiltre az esküvőjük napján .

Melyik mondat fejezi ki legjobban a The Jilting of Granny Weatherall című könyvben megfogalmazott témát vagy leckét?

Melyik mondat fejezi ki legjobban a „The Jilting of Granny Weatherall” című témát vagy leckét? A halált makacssággal és erővel lehet leküzdeni.

Mi a konfliktus a The Jilting of Granny Weatherall-ban?

A „The Jilting of Granny Weatherall”-on belül három nagy konfliktus is létezik: ember kontra ember, ember kontra én és ember kontra természetfeletti . Az elsőben nagyi és George, az első férfi, aki megrázta. Bár rettenetesen bántotta, nagyi nem tudja elfelejteni.

Mit árul el a bevezető bekezdés Ellen Weatherallről?

A történet elején Ellen Weatherall az ágyban fekszik, és az orvos áll fölötte. Azt mondja neki, hogy még túl fiatal ahhoz, hogy az orvosa lehessen , és azt is mondja, nincs semmi baja. Nagyi tagadja. Tudja, hogy közeleg a halál, de továbbra is azzal érvel, hogy jól van.

Mi a témája Weatherall nagyi rázkódásának, amely a legvilágosabban írja le a tudatfolyamat?

A "The Jilting of Granny Weatherall" egy tudatfolyam, mert a narratíva szűrő nélkül közvetíti, mi történik a címszereplő fejében . Mivel a nagyi rohamosan közeledik a halálhoz, elkerülhetetlen, hogy gondolatai kissé megtörtek és szétesnek.

Tényleg szerette a nagyi Johnt?

Nyilvánvaló, hogy a nagyi szerelmes levelei George -nak, az őt megrázó férfinak és Johnnak, a férfinak, akivel végül feleségül vett, és akivel gyermekei voltak, azt tükrözi, hogy mindkettejük iránt érzett továbbra is romantikus érzelmeit.

Mi a nagyi története Johnnal?

John nagyi férje, aki sok évvel korábban meghalt . Azon a napon, amikor megrázták, a világa összeomlott, de John „melle alá fogta, nem esett el”. John megmentette és megmentette a teljes kétségbeeséstől.

Milyen vallású Granny Weatherall?

Katherine Anne Porter „The Jilting of Granny Weatherall” című novellája egy jámbor katolikus nőről szól a halálos ágyán, aki azon múlik, hogy hatvan évvel korábban az oltár elé rángatták.

Mitől fél Weatherall nagyi?

Pazarlás. Az ételpazarlástól való félelem, amely a „The Jilting of Granny Weatherall”-ban is megismétlődik, azt sugallja, hogy nagyi fél az élete elpazarlásától .

Weatherall nagyi fél a haláltól?

Nagyi a halálra gondol , amelyre húsz évvel ezelőtt készült, amikor úgy érezte, hogy közeledik élete vége. Édesapja, aki 102 éves koráig élt, hosszú élettartamát a mindennapi forró macskájának, a fanedvből készült italnak tulajdonította.

Miért érzi magát a nagyi felsőbbrendűnek Kornéliánál?

Miért érzi magát nagyi felsőbbrendűnek Kornéliánál? Jobb házvezetőnő .

Hogyan reagál a nagyi gyermekei érkezésére?

Azt gondolja: " Ismét nincs vőlegény és pap a házban ." Úgy érzi, hogy Isten most vele szembeni bánásmódja „kegyetlen”, és nagyon hasonló ahhoz, ahogy George bánik vele. Most azt hiszi, hogy „soha nem bocsátja meg”, ahogy úgy tűnik, soha nem bocsátott meg George-nak.

Mit jelent a nagyi vezetékneve, miután befejezted a történetet?

Mit jelent a nagyi vezetékneve, miután befejezted a történetet? Sok nehézséget átvészelt vagy megélt életében.

Milyen tanácsokat adott nagyi a családjának?

Miután felidézte azokat az időket, amikor a gyerekek kicsik voltak, nagyi arra gondol, hogy fontos, hogy ne veszítsen semmit . Azt akarom, hogy ebben az évben szedje le az összes gyümölcsöt, és nézze meg, hogy semmi sem megy kárba. Mindig van valaki, aki tudja használni. Ne hagyja, hogy a jó dolgok elrohadjanak, mert nem használják őket.