Hogyan távolítható el a külső rögzítő?

Pontszám: 5/5 ( 41 szavazat )

A külső rögzítőből a feszültséget a lehető legnagyobb mértékben az anyák és csavarok kicsavarásával lehet eltávolítani. A vezetékeket az egyik oldalon a bőrhöz közel vágják, fertőtlenítő tisztítószerrel megtisztítják, a másik oldalon pedig kihúzzák. Ez az eljárás általában összesen 30 percig tart.

Nem fáj a külső rögzítő eltávolítása?

A rögzítő eltávolítása után a fájdalomnak csekélynek vagy egyáltalán nem kell lennie . A fixátor eltávolítása előtt tapasztalt kellemetlenségeknek el kell múlniuk, miután a fixátor eltűnt.

Mi történik a külső rögzítő eltávolítása után?

Miután eltávolította a külső rögzítőket, fájdalmat, duzzanatot és merevséget fog tapasztalni a törés helyén és környékén . A műtét és a hosszan tartó immobilizáció következtében csökkent mozgástartománya, ereje és izomkontrollja az alsó lábszárban.

Mennyi ideig marad fent egy külső rögzítő?

A tipikus külső fixátoros páciensek négy-tizenkét hónapig viselik a készüléket. A helyreállításra váró probléma súlyossága, egészségi állapota, súlya és egyéb tényezők szerepet játszanak abban, hogy mennyi ideig kell viselnie a külső rögzítőt.

Tudsz járni a külső rögzítő eltávolítása után?

A csontod éppen most veszítette el a külső váz tartását, és most sebezhető. Egy lépést hátra kell lépnie, és a súlyát a testtömeg 50%-ára kell korlátoznia. Mindig használja a mankókat. Ez a védelmi időszak általában 2 hétig tart.

Külső rögzítés eltávolítása

18 kapcsolódó kérdés található