Hogyan metabolizálódik a co amoxiclav?

Pontszám: 4,5/5 ( 72 szavazat )

Az amoxicillin részben inaktív penicillosav formájában ürül ki a vizelettel, a kezdeti adag 10-25%-ának megfelelő mennyiségben. A klavulánsav nagymértékben metabolizálódik az emberben, és a vizelettel és a széklettel, valamint szén-dioxid formájában ürül ki a kilélegzett levegőben.

Hogyan metabolizálódik az Augmentin?

Az amoxicillin körülbelül 50-70%-a és a klavulánsav körülbelül 25-40%-a változatlan formában ürül ki a vizelettel az első 6 órában egyetlen 250 mg-os vagy 500 mg-os AUGMENTIN tabletta beadását követően.

Az Augmentint a vesék metabolizálják?

Ismeretes, hogy ez a gyógyszer jelentős mértékben a vesén keresztül választódik ki , és a gyógyszerrel kapcsolatos mellékhatások kockázata nagyobb lehet károsodott vesefunkciójú betegeknél.

Mi a co-Amoxiclav hatásmechanizmusa?

Akció. - Amoxicillint és klavulánsavat kombináló antibiotikum. Elpusztítja a baktériumokat azáltal, hogy megzavarja sejtfalképző képességüket . - A klavulánsav gátolja a béta-laktamáz néven ismert kémiai védekezést, amelyet egyes baktériumok a penicillinek ellen mutatnak.

Széles vagy szűk spektrumú az Augmentin?

Az amoxicillin/klavulanát (Augmentin) egy széles spektrumú antibakteriális szer, amely már több mint 20 éve rendelkezésre áll klinikai használatra számos indikációban, és jelenleg elsősorban a közösségben szerzett légúti fertőzések kezelésére használják.

Co-Amoxiclav

20 kapcsolódó kérdés található

Létezik erősebb antibiotikum, mint az amoxicillin?

Az Amoxicillin és az Augmentin hasonló béta-laktám antibiotikumok, amelyek hasonló fertőzések kezelésére alkalmasak. Az Augmentint azonban általában az amoxicillinhez képest nehezebben kezelhető fertőzésekre tartják fenn. Ezek a nehezebben kezelhető fertőzések lehetnek vesefertőzések vagy súlyos bőrtályogok.

Mi a legszélesebb spektrumú antibiotikum?

Példa az általánosan használt széles spektrumú antibiotikumokra az ampicillin... Példák a széles spektrumú antibiotikumokra
 • Doxiciklin.
 • Minociklin.
 • Aminoglikozidok (kivéve a sztreptomicint)
 • Ampicillin.
 • Amoxicillin/klavulánsav (Augmentin)
 • Azitromicin.
 • karbapenemek (pl. imipenem)
 • Piperacillin/tazobaktám.

Hány napig vegyem be a co-amoxiclav-ot?

Adagolás felnőtteknek (beleértve az időseket is) és 12 év feletti gyermekeknek: A szokásos adag 375 mg naponta háromszor, lehetőleg 8 óránként, legfeljebb 14 napon keresztül . Súlyosabb fertőzések esetén: egy 625 mg-os tabletta naponta háromszor.

Mennyi ideig marad a co-amoxiclav a szervezetében?

Orális adag amoxicillin bevétele után 6-8 órán belül annak 60%-a kiürül a szervezetéből. A szervezet az amoxicillint a vizelettel választja ki.

Milyen baktériumokat takar a co-amoxiclav?

Pseudomonas spp . Serratia spp. Stenotrophomas maltophilia Yersinia enterolitica Egyéb: Chlamydia pneumoniae Chlamydia psittaci Chlamydia spp. Coxiella burnetti Mycoplasma spp.

Mit kell kerülni az Augmentin szedése alatt?

Kerülje a gyógyszer egyidejű, vagy közvetlenül utána szedését magas zsírtartalmú étkezéssel . Ez megnehezíti a gyógyszer felszívódását a szervezetben. Az antibiotikumok hasmenést okozhatnak, ami egy új fertőzés jele lehet.

Az Augmentin nagyon erős antibiotikum?

Az amoxicillin vagy az Augmentin erősebb? Mivel amoxicillint és klavulánsavat is tartalmaz, az Augmentin több típusú baktérium ellen hat, mint az amoxicillin önmagában. Ebből a szempontból erősebbnek tekinthető, mint az amoxicillin .

Milyen gyógyszereket kell kerülni vesebetegség esetén?

Milyen gyógyszereket kell kerülni vesebetegség esetén
 • Fájdalomcsillapítók, más néven nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID)...
 • Protonpumpa-gátlók (PPI)...
 • Koleszterin gyógyszerek (sztatinok)...
 • Antibiotikus gyógyszerek. ...
 • Cukorbetegség elleni gyógyszerek. ...
 • Antacidok. ...
 • Gyógynövény-kiegészítők és vitaminok. ...
 • Kontrasztos festék.

Mennyi ideig van az Augmentin a rendszerében?

Az amoxicillin felezési ideje az AUGMENTIN XR orális adagolása után körülbelül 1,3 óra, a klavulanáté pedig körülbelül 1,0 óra.

Mik az Augmentin mellékhatásai?

Az Augmentin gyakori mellékhatásai a következők:
 • Hányinger.
 • Hányás.
 • Fejfájás.
 • Hasmenés.
 • Gáz.
 • Gyomorfájdalom.
 • Bőrkiütés vagy viszketés.
 • Fehér foltok a szájban vagy a torokban.

Az amoxicillin befolyásolja a májat?

Az amoxicillint, a különféle fertőzésekre széles körben felírt antibiotikumot a gyógyszer okozta májkárosodás nagyon alacsony aránya okozza ; a hepatitis és a cholestasis ritka szövődmények.

Fáraszthat a co-amoxiclav?

Bár ritka , néhány antibiotikum, amelyeknek mellékhatása lehet a fáradtság vagy gyengeség, a következők: amoxicillin (Amoxil, Moxatag)

Naponta kétszer szedheti a co-amoxiclav-ot?

A co-amoxiclav szokásos adagja 1 tabletta (375 mg vagy 625 mg) , naponta háromszor bevéve. Gyermekeknél az adag alacsonyabb lehet. Az orvos gyermeke testsúlya alapján határozza meg a számára megfelelő adagot. Próbálja meg egyenletesen elosztani az adagokat a nap folyamán, legalább 4 órás különbséggel.

Milyen erős a Coamoxiclav?

Felnőttek és 40 kg-nál nagyobb testtömegű gyermekek esetében a Co-amoxiclav ezen készítménye 1500 mg amoxicillin/375 mg klavulánsav teljes napi adagot biztosít, ha az alábbiakban javasolt módon alkalmazzák.

Alkalmazható együtt a co-Amoxiclav és a metronidazol?

Nem találtak kölcsönhatást az Augmentin és a metronidazol között. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem léteznek interakciók. Mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

Szedhetem együtt a mefenaminsavat és a co-Amoxiclav-ot?

Nem találtak kölcsönhatást az Augmentin és a mefenaminsav között. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem léteznek interakciók. Mindig konzultáljon egészségügyi szolgáltatójával.

Keverhetem a co-Amoxiclav-ot tejjel?

Ez a gyógyszer akkor fejti ki legjobban a hatását, ha a gyomor üres, ezért próbálja meg beadni gyermekének ½–1 órával étkezés előtt. Ha azonban gyermekének gyomorpanaszok van, kis mennyiségű étellel is adhatjuk. A tablettákat egy pohár vízzel, tejjel vagy gyümölcslével kell lenyelni . Gyermeke nem rághatja meg a tablettákat.

Melyik a legerősebb antibiotikum a piacon?

A világ utolsó védelmi vonala a betegségeket okozó baktériumok ellen új harcost kapott: a vancomycin 3.0 -t. Elődjét, a vancomycin 1.0-t 1958 óta használják olyan veszélyes fertőzések leküzdésére, mint a meticillinrezisztens Staphylococcus aureus.

Miért rosszak a széles spektrumú antibiotikumok?

A széles spektrumú antibiotikumok nagyobb valószínűséggel vezetnek olyan baktériumokhoz, amelyek ellenállnak a gyógyszereknek . Ez olyan fertőzésekhez vezet, amelyek hosszabb ideig tartanak, és többe kerül a kezelése. Átterjedhetnek a családra és a barátokra. Az antibiotikumok mellékhatásai vannak.

A Penicillin G széles spektrumú?

A benzilpenicillin (Penicillin G) szűk spektrumú antibiotikum , amelyet az érzékeny baktériumok által okozott fertőzések kezelésére használnak. Ez egy természetes penicillin antibiotikum, amelyet intravénásan vagy intramuszkulárisan adnak be a rossz szájon át történő felszívódás miatt.