Hogyan működik a pilóta asszisztens?

Pontszám: 4,7/5 ( 68 szavazat )

A Pilot Assist a kamera- és radaregység segítségével pásztázza az elöl haladó jármű távolságát és a sáv oldalsó jelzéseit az útfelületen . Az előre beállított időintervallumot az automatikus sebességszabályozás tartja be, miközben a kormányrásegítés segíti az autót a sávban.

Mennyire jó a Volvo pilóta asszisztens?

A Volvo Pilot Assist funkció jól működik, és megkönnyíti az autópályákon és más nagyobb utakon való vezetést . Az XC60 áttekintése során megjegyeztük, hogy a kormányrásegítés legtöbbször a sávjelölésen belül tartja a Volvót, bár időnként kicsit túlságosan balra akar kanyarodni.

Hogyan használja a pilóta-asszisztenst?

A funkció egyszerűen be-/kikapcsolható, ha a kormánykeréken lévő nyílgombokkal a Pilot Assist szimbólumhoz görget. Ezután nyomja meg a kormánykerék gombját a Pilot Assist elindításához.

A pilóta asszisztens magában foglalja az adaptív sebességtartó automatikát?

A Pilot Assist az Adaptive Cruise Control-szal együttműködve kormányzási támogatást nyújt, hogy segítse Volvóját a sávjában tartani, a beállított sebességgel és távolsággal (vagy időközönként) a közvetlenül előtte haladó járművel, mindaddig, amíg egyértelmű jelölések vannak a járművön. út.

Hogyan aktiválhatom a pilóta-asszisztenst a Volvómon?

Nyomja meg a ◀ (1) vagy ▶ (3) gombot a Pilot Assist (4) szimbólumhoz való görgetéshez. A szimbólum szürke – a Pilot Assist készenléti módban van. Ha a Pilot Assist van kiválasztva – nyomja meg a kormánykerék gombját (2) az aktiváláshoz. A szimbólum fehér – a Pilot Assist elindul, és az aktuális sebességet maximális sebességként tárolja.

Mit csinálnak a pilóták, ha egy repülőgép robotpilóta van?

30 kapcsolódó kérdés található

Mi a különbség a pilóta-asszisztens és az adaptív tempomat között?

Az alapfelszereltségű Volvo adaptív sebességtartó automatika egy kamerát és radarérzékelőt használ, hogy folyamatosan pásztázza az elöl haladó utat, és automatikusan az Ön előtt haladó járműhöz viszonyítva állítsa be a sebességet. A Pilot Assist egy lépéssel tovább viszi ezt a technológiát azáltal, hogy kormányzási támogatást nyújt, hogy Volvoja a sávban maradjon.

Hogyan kapcsolhatom ki a pilótasegítést?

A Pilot Assist deaktiválható és kikapcsolható. Nyomja meg a kormánykerék gombját (2) . A szimbólum és a jelzőfények szürkére váltanak – A Pilot Assist készenléti módba van állítva. Az időintervallum jelzője és a céljármű szimbóluma is ki van kapcsolva, ha aktiválva van.

A Pilot Assist alapfelszereltség a V90-en?

A Pilot Assist, a Volvo innovatív félautonóm hajtási funkciója minden S90-en és V90-en alapfelszereltség . ... A City Safety legújabb verziója minden S90-re és V90-re is fel van szerelve.

Honnan tudhatom, hogy a Volvómban van-e adaptív sebességtartó automatika?

Nyomja meg a kormánykerék gombját ◀ (2) vagy ▶ (3) az adaptív sebességtartó szimbólumhoz (4) való görgetéshez. A szimbólum szürke – az adaptív sebességtartó készenléti üzemmódban van.

Az XC40 rendelkezik pilóta-asszisztenssel?

A Pilot Assist funkciót használó jelenlegi modellek közé tartozik a Volvo XC40, XC60, XC90, V90, S90 és a V90 Cross Country modell.

Mi az a Pilot Assist egy Volvón?

A Pilot Assist segít a vezetőnek abban, hogy a sáv oldalsó jelzései között vezesse az autót a kormányrásegítés segítségével, valamint az egyenletes sebesség fenntartásában, egy előre beállított időintervallumtal kombinálva az előtte haladó járműig. Az Ön böngészője nem támogatja a videocímkét.

Minden Volvóhoz tartozik pilóta-asszisztens?

A Volvo Pilot Assist alapfelszereltség az új Volvo S90, XC90, V90 és V90 Cross Country burkolatokhoz . Az összes többi Volvo modellhez a Pilot Assist is hozzáadható az Advanced Package részeként.

Egy Volvo képes önmagát vezetni?

A járművek gyártása 2022 -ben kezdődik, és az XC90 lesz az első Volvo, amely megkapja azt a hardvert, amely bizonyos helyzetekben képessé teszi az önvezetést. A bravúr megvalósításához szükséges szoftvert egy későbbi időpontban szállítjuk egy OTA (Other-the-air) frissítéssel.

Mit csinál a W gomb egy Volvóban?

A „W” a „wet” rövidítése. Ez akkor használható, ha esős úton halad. Főleg akkor segít, ha megállt helyzetben van, például piros lámpánál . Amikor „W” módban van, a sebességváltó úgy van beállítva, hogy amikor álló helyzetből gyorsít, ne pörgesse ki a kerekeit.

Mikor adott hozzá a Volvo pilóta asszisztenst?

A rendszer első generációja, amely a 2016-os Volvo XC90 SUV-on debütált 2015 -ben, az adaptív sebességtartó automatikát ötvözi, amely követi az elöl haladó járművet radarral, hogy gyorsítson és fékezzen együtt a forgalomáramlással és a sávtartást segítő asszisztenssel, amely kamerák segítségével tartja a járművet. autó a csíkok között.

Hogyan kapcsolhatom be az adaptív tempomatot?

A funkció bekapcsolásához nyomja meg a sebességtartó automatika BE/KI gombot a kormányon . Amikor a rendszer be van kapcsolva, egy fehér ADAPTÍV SEBESSÉGVÁLLALÁS ikon jelenik meg a fürt kijelzőjén vagy a Head-Up kijelzőn, ha járművében van ilyen funkció.

Hozzáadhatok adaptív tempomatot a Volvómhoz?

Igen, amennyire én tudom, költség ellenében hozzá lehet adni . Volvo márkakereskedőjének tájékoztatnia kell Önt a szállítási és felszerelési költségekről.

Hogyan használhatom Volvo adaptív sebességtartómat?

Az adaptív sebességtartó automatika aktiválása:
  1. Nyomja meg az ACC gombot a kormánykerék bal oldalán lévő billentyűzet közepén, hogy készenléti üzemmódba kapcsoljon.
  2. A nyílbillentyűkkel görgessen az ACC-hez.
  3. A sebesség beállításához használja a „+” vagy „-” gombot.

Mi a Polestar pilótasegítés?

A Pilot Assist segíthet a vezetőnek abban, hogy a sáv oldalsó jelzései között vezessen az autóval , valamint egyenletes sebességet tartson fenn, kombinálva egy előre beállított időintervallumtal az előtte haladó járműig. A kamera- és radaregységek mérik a távolságot az elöl haladó járműtől, és érzékelik a sávjelöléseket.

Mi az IntelliSafe pro?

Az IntelliSafe a Volvo Cars autóbiztonsági koncepciója , amely számos olyan funkcióból áll, amelyek aktívan vagy passzívan segíthetik Önt a vezetésben különböző helyzetekben.

Mi az a Volvo Family Pack?

Családi csomag (275 GBP) Beépített kétfokozatú ülésmagasító a középső hátsó üléshez , motoros gyerekzárak a hátsó ajtókon, csomagtartó háló, beépített hátsó napellenzők. Seven Seat Comfort (900 GBP) Négyzónás elektronikus klímaberendezés, beleértve a hűtött kesztyűtartót, a harmadik sor légkondicionálását és az elektromosan összecsukható második sor fejtámlákat.

Hogyan lehet kikapcsolni a sávsegítést Volvón?

Ha ki szeretné kapcsolni a sávtartó rendszert:
  1. A Sensus kezdőképernyőjén csúsztassa az ujját balról jobbra a Járműfunkciók képernyőhöz.
  2. Válassza a Lane Keeping Aid lehetőséget. A gomb szürkén jelenik meg, ha ki van kapcsolva. Zöld, ha a funkció aktív.

Használ-e féket az adaptív tempomat?

Az adaptív sebességtartó automatika fejlett szenzoros technológiát használ az autó sebességének meghatározására más járművek vagy tárgyak közelében az úton vagy az úton. Mérsékelten fékez és figyelmeztető jelzéseket ad, amikor a vezető egy másik autóhoz közeledik.

A mg autópilóta?

12 mph alatti sebességnél az autó automatikusan fékez, hogy elkerülje a járművel, kerékpárral vagy gyalogossal való ütközést. 12 mérföld/óra feletti sebességnél az aktív vészfékezés továbbra is aktiválódik, de csökkenti a baleset valószínűségét vagy enyhíti annak súlyosságát.