Hogyan fejti ki hatását az artemisinin a rák ellen?

Pontszám: 4,6/5 ( 37 szavazat )

Az artemisinin egy kémiai vegyület, amely a vassal reagálva szabad gyököket képez, amelyek elpusztíthatják a sejteket. A rákos sejtek nagy mennyiségű vasat igényelnek és vesznek fel a szaporodáshoz . A normál sejteknél érzékenyebbek az artemisinin citotoxikus hatására.

Az artemisinin jó a rák ellen?

Artemisinin és rák A rákos sejteknek vasra van szükségük az osztódáshoz és szaporodáshoz. A vas aktiválja az artemisinint, amely rákölő szabad gyököket hoz létre. Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy az artemisinin vassal kombinálva hatékonyabban pusztítja el a rákos sejteket .

Mi az artemisinin funkciója?

Az artemisinint és származékait malária és parazita férgek (helminth) fertőzések kezelésére használják. Más gyógyszerekkel szemben az az előnyük, hogy képesek gyorsabban elpusztítani és elpusztítani a paraziták életciklusának minden szakaszát.

Mennyi artemisinint vegyek be?

Az orálisan beadott Artemisinin szokásos adagolási rendje 500-1000 mg (10-20 mg/kg) az első napon , majd 500 mg naponta 4 napon keresztül.

Milyen egészségügyi előnyei vannak az artemisininnek?

Az artemisinint az elmúlt két évtizedben széles körben alkalmazták a malária kezelésére [4]. Ezenkívül az artemisininről ismert, hogy antibakteriális, gombaellenes, antileishmaniális, antioxidáns, daganatellenes és gyulladásgátló hatású [5,6,7].

Használható-e maláriaellenes gyógyszer a bélrák kezelésére?

41 kapcsolódó kérdés található

Biztonságos az artemisinin szedése?

Bár az artemisinin egy természetben előforduló vegyület, szedése kockázatokkal jár. Az ajánlott adagokban biztonságos lehet, ha valaki artemisinint szed malária vagy láz kezelésére . Az emberek azonban a következő mellékhatásokat tapasztalhatják: bőrkiütés, helyi alkalmazás után.

Az artemisinin káros a májra?

Mindazonáltal az artemisinin-származékok által okozott, klinikailag nyilvánvaló májkárosodás nagyon ritka , és a malária kezelésével kapcsolatos számos nagy klinikai vizsgálatban nem számoltak be róla. Az artemisinin hepatotoxicitásával kapcsolatos legtöbb közzétett jelentés az artemisinint tartalmazó gyógynövény-kiegészítők használatához és a meghosszabbított kezeléshez kapcsolódik.

Az artemisinin vírusellenes?

Az Artemisia annua-ból származó, malária kezelésére általánosan használt biztonságos gyógyszer, az artemisinin flavivírusokkal szembeni antivirális aktivitását vizsgálták IN VITRO modellként a szarvasmarha Oregon C24V citopátiás törzzsel fertőzött embrionális légcsőből (EBTr) származó szarvasmarha epitélsejtekkel. vírusos hasmenés vírus...

Mik az Artemisia mellékhatásai?

Az Artemisia absinthium mellékhatásai a hányinger, hányás, izomfájdalmak, görcsrohamok, veseelégtelenség, álmatlanság, hallucinációk és remegés .

Biztonságos az Artemisia annua?

az annua, beleértve a teazacskót is, biztonságosak és hatékonyak a malária kezelésében , és terjedésük nem segíti elő az artemisinin-rezisztens paraziták kialakulását.

Az artemisinin gyulladáscsökkentő?

Az artemisinint és származékait széles körben használják a világon, mint első vonalbeli maláriaellenes gyógyszert. A közelmúltban egyre több bizonyíték arra utal, hogy az artemisinin és származékai erős gyulladáscsökkentő és immunszabályozó tulajdonságokkal is rendelkeznek.

Milyen típusú gyógyszer az artemisinin?

Az artemisinin, más néven qinghaosu, az édes ürömből, az Artemisia annua-ból származó maláriaellenes gyógyszer . Az artemisinin egy szeszkviterpén lakton (három izoprén egységből álló vegyület, amelyek ciklikus szerves észterekhez kötődnek), és az A. annua szárított leveleiből vagy virágfürtjéből desztillálják.

Hol található az artemisinin?

Az artemisinin a közönséges Qinghao növényből származik, amely az Artemisia annua L., más néven édes üröm kínai neve. Kínában több mint 2000 éve használták.

Az artemisinin ugyanaz, mint a klorokin?

Az artemisinin kombinációs terápia (ACT) a szövődménymentes Plasmodium falciparum malária első vonalbeli kezeléseként javasolt, míg a klorokint továbbra is gyakran használják a nem falciparum fajok (Plasmodium vivax, Plasmodium ovale és Plasmodium malariae) kezelésére.

Rákkeltő hatású-e a pocakfű?

Korlátozott bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan, hogy a sörfű bizonyos fajtái hatékonyak lehetnek a rákos sejtek kezelésében . Egy 2013-as tanulmány eredményei azonban azt mutatják, hogy a kaliforniai mugwort sejtpusztító képessége kiterjed a normál emberi sejtekre, valamint a rákos sejtekre is.

Az Artemisia jó a vérnyomásra?

Eredményeik arra utalnak, hogy az Artemisia afra vizes kivonatai potenciálisan hasznosak a magas vérnyomás kezelésében . A skopoletin vérnyomáscsökkentő hatását jól leírja egy Indonéziából származó cikk (1. ábra).

Az Artemisia jó a cukorbetegség számára?

Tizenöt diabetes mellitusban szenvedő beteget kezeltek Artemisia herba-alba Asso-val. kivonat (AHE). Az eredmények azt mutatták, hogy az AHE jelentősen csökkentette az emelkedett vércukorszintet, és 15 betegből 14-nél a cukorbetegség tünetei jól enyhültek az AHE használatával.

Ihatok Artemisia-t terhesség alatt?

Következtetés: Jelen tanulmány erős bizonyítékot szolgáltat arra vonatkozóan, hogy elriasztja az Artemisia ha használatát a terhesség alatt.

Az üröm vírusellenes?

"Az Artemisia annua-t alaposan tanulmányozták, és több mint 2000 éve biztonságosan használják a hagyományos orvoslásban különféle lázzal kapcsolatos betegségek kezelésére" - mondta Weathers. „A. Az annua támpontokat adhat új, biztonságos, költséghatékony kis molekulájú terápiákhoz, vagy akár vírusellenes táplálékként is használható.”

Az artemisinin ugyanaz, mint az artesunát?

(qinhao vagy édes üröm) és hatóanyaga az artemisinin (qinhaosu). Az arteszunát az artemisinin félszintetikus származéka, amelynek jobb vízoldhatósága van. Az Artemisia annua L. kínai gyógynövény (qinhao vagy édes üröm) és hatóanyaga, az artemisinin (qinhaosu) fajtája.

Mi az artemisinin alapú kombinált terápia?

Az artemisinin alapú kombinált terápia (ACT) az első vonalbeli terápia szinte minden olyan országban, ahol a malária endémiás az ACT-k nagy hatékonysága , tolerálhatósága és képessége miatt, hogy csökkentsék a parazita továbbterjedését. Az ACT-k két összetevőből állnak: egy artemisinin származékból és egy partner gyógyszerből.

Az üröm káros a májra?

Hagyományosan az üröm hasznos gyógyszernek számít a máj- és epehólyag-problémák kezelésére. Az üröm erős keserű anyagokat tartalmaz, az abszint és az anabszint, amelyek serkentik az emésztést és az epehólyag működését. Több. Hagyományosan az üröm hasznos gyógyszernek számít a máj- és epehólyag-problémák kezelésére.

Jót tesz a bögre a májnak?

A bögrefű gyakori felhasználási módjai (amelyeket nem támasztottak alá klinikai kutatási adatok) a következők: Energianövelés . A keringés elősegítése . A máj egészségének támogatása .

Hogyan segít az artemisinin a maláriában?

Az artemisinin elpusztítja a malária parazitákat azáltal, hogy károsítja a fehérjéket és gátolja a proteaszómát .

Az artemisinint jóváhagyta az FDA?

Ma a Coartem-et a Novartis gyártja Kínában és az Egyesült Államokban, és ez a világ legszélesebb körben használt artemisinin kombinációja. A Food and Drug Administration (FDA) engedélyt kapott az artemether-lumefantrin használatára az Egyesült Államokban 2009 áprilisában .