Hogyan használd a sternutációt egy mondatban?

Pontszám: 4,7/5 ( 40 szavazat )

Sternutáció egy mondatban?
 1. Amikor Cassie besétált a lányok mosdójába az órák között, egy utálatos parfümfelhő fogadta, amitől ijesztő rohamot váltott ki.
 2. A kulináris osztálykihívása során Harmony véletlenül borsot szippantott, és ellenőrizhetetlen szarvasodástól szenvedett.

Mi a sternutációs példa?

sternutáció • \ster-nyuh-TAY-shun\ • főnév. : a tüsszentés cselekedete, ténye vagy zaja . Példák: Julie tudta, hogy túl sok parfümöt vitt fel, amikor beszállt a kocsiba, és azonnal meghallotta az utasok zengését.

Mit jelent a sternutáció?

Sternutáció: Tüsszögés; a tüsszögés hangja . ... Franciaországban tüsszenteni annyi, mint "örökkévalóság". A szó gyökerei megegyeznek a sternutációval, a latin "sternutare" szóból, amely viszont a latin "sterno" szóból származik, ami azt jelenti, hogy kinyújt, szétterít, szór vagy szétszór. Lásd még Achoo-szindróma.

Mi a sternutáció általános neve?

Mi a „ sternutáció” néven ismert testi reflex általános neve? A tüsszögés vagy sternutáció a levegő félig autonóm, görcsös kilökődése a tüdőből az orron és a szájon keresztül, amelyet általában az orrnyálkahártyát irritáló idegen részecskék okoznak.

Hogyan tüsszent?

Íme néhány trükk, amit kipróbálhatsz.
 1. Mozogjon egy zsebkendőt az orrában. ...
 2. Nézz fel egy erős fény felé. ...
 3. Szagolj meg egy fűszert. ...
 4. Szorítsa össze a szemöldökét. ...
 5. Szedd le az orrszőrzetet. ...
 6. Nyelvével masszírozza a száj tetejét. ...
 7. Dörzsölje meg az orrnyergét. ...
 8. Egyél egy darab csokoládét.

Sternutáció jelentése

20 kapcsolódó kérdés található

Mi az a Tussis?

tussis. / (ˈtʌsɪs) / főnév. a köhögés technikai neve Lásd: pertussis .

Ninny sértés?

ninny Hozzáadás a listához Megosztás. Használja a ninny szót valakire, aki hihetetlenül bolond – más szóval, kábítószer vagy okoskodó. ... Ninny alkalmas valakire, aki buta és buta, de egyben sértő is , és óvatosan kell használni.

Mi a kettős beszéd?

csalárdság a beszédben vagy magatartásban, például az, hogy két különböző módon beszél vagy cselekszik különböző emberekhez ugyanarról a kérdésről; kettős üzlet . ilyen csalás cselekedete vagy példája.

Miért kell eltakarnunk az orrát, amikor tüsszentünk?

Amikor köhögünk és tüsszentünk, ezek a cseppek a levegőbe kerülnek. " A mi felelősségünk, hogy eltakarjuk a szánkat és az orrunkat, hogy ezek a cseppek ne kerüljenek a levegőbe ... hogy ne terjedjenek át más emberekre" - mondja James Mamary, MD, a Temple University Health System Temple Lung Centerének tüdőgyógyásza. Philadelphiában.

Mit jelent angolul a duplicitous?

A kettősség egy latin szóból származik, jelentése " kettős " vagy "kettős", és eredeti jelentése angolul egyfajta megtévesztéshez kapcsolódik, amelyben szándékosan elrejti valódi érzéseit vagy szándékait hamis szavak vagy tettek mögé.

Miért fordul elő tüsszögés?

Amikor idegen anyag, például szennyeződés, pollen, füst vagy por kerül az orrlyukakba, az orr irritálhat vagy csiklandozhat . Amikor ez megtörténik, szervezete megteszi, amit kell, hogy kitisztítsa az orrát – tüsszögést okoz. A tüsszögés teste egyik első védekező eszköze a behatoló baktériumok és rovarok ellen.

Mi az aktív sternutáció?

Egyszerűbben fogalmazva, ez a levegő félig autonóm, görcsös kilökődése a tüdőből az orron és a szájon keresztül , amelyet általában az orrnyálkahártyát irritáló idegen részecskék – vagy a tüsszögés – okoznak.

Miből készül a tüsszentés?

Elgondolkozott már azon, hogy mi is az a tüsszentés? A tüsszögés hirtelen felrobbanó levegő az orron és a szájon keresztül a tüdőből. Ez az orrban lévő trigeminus ideg gyulladásának eredménye. Ez az ideg az agytörzs „tüsszentési központjához” kapcsolódik, és olyan jeleket küld, amelyek tüsszentésre késztetik az embert.

A tüsszögés önkéntes vagy akaratlan?

"A tüsszögés egyszerűen egy akaratlan levegő felszabadulása , amely segít a szervezetnek megszabadulni az orrunkban és a torkunkban lévő irritáló anyagoktól, például allergénektől, szennyeződésektől és portól." ... „Ezek az egyéb kiváltó okok a szennyeződéstől, törmeléktől és még az orrspray-től is a hirtelen erős fénynek való kitettségig, az orrsérülésig vagy a hideg levegő belélegzéséig terjedhetnek” – magyarázza.

Melyik a legjobb tanács a tüsszentés feloldásához*?

csiklandozza az orrlyukunkat . a . nézzen erős fény felé.

Milyen típusú szó kettős?

Kétszínű, vagy úgy tesz, mintha olyan érzései vannak, amelyeknek a tettei ellentmondanak . A kettősségben a kettősség szó látható, ami "kettősséget" jelent. Aki kétszínű, az olyan, mint két ember, akik egy dolgot mondanak, de aztán valami egészen mást, sőt ellentmondást tesznek.

Mit jelent a duplikáció?

melléknév . megkettőződéssel , különösen az erőfeszítések vagy erőforrások szükségtelen ismétlésével: A jelentés rávilágít a pazarló vagy duplikált kiadásokra.

Hogy hívják azt az embert, aki úgy tesz, mint aki nem az?

Aki úgy tesz, mint aki nem ő: Képmutató .

Mi az a Ninnyhammer?

főnév. bolond vagy együgyű ; tökfej.

Mi az a ninny lány?

tökfej. / (ˈnɪnɪ) / főnév többes szám -nies. unalmas eszű ember .

Mi az a Ninny Muggins?

A Ninny egy bolond vagy együgyű szó. A Muggins brit szleng egy buta vagy hiszékeny ember számára. Összességében, amikor szegény Buddy vattafejű ninny-muggins-nak nevezi magát, azt mondja, egyszerű bolondnak hiszi magát.

Mi az a Tussis nervosa?

Angol fordítás: ideges köhögés .

Hogyan használod a Tussis szót egy mondatban?

A "tussis" meghatározása []
 1. "_A fogkő_ és a _köhögés_ (l. 88) olyan betegségek, a kő és a hörghurut, amely megtámadta."
 2. "_ Időszakos köhögés, úgynevezett ideges köhögés és tussis serina."
 3. "Nuska szirup: köptető köhögés és hörghurut kezelésére"

Mi a szamárköhögés klinikai neve?

A pertussis , más néven szamárköhögés, rendkívül fertőző légúti betegség. A Bordetella pertussis baktérium okozza. A pertussis az ellenőrizhetetlen, heves köhögésről ismert, amely gyakran megnehezíti a légzést.