Hogyan írod a transzferenciális szót?

Pontszám: 4,7/5 ( 66 szavazat )

az átadás aktusa vagy folyamata. az áthelyezés ténye. Pszichoanalízis.

Mi a transzferenciális jelentése?

Az átvitel aktusa vagy folyamata . b. Az áthelyezés ténye. 2. Az a folyamat, amelynek során az eredetileg egy személyhez, például egy szülőhöz vagy testvérhez kapcsolódó érzelmek és vágyak tudattalanul átkerülnek egy másik személyhez, különösen egy pszichoterapeutához vagy pszichoanalitikushoz a kezelés során.

Mit jelent a Unwindable?

1. lazítani, feloldani vagy feloldani, vagy enyhülést, feloldást vagy kibontást okoz . 2. ( tr) szétválasztani.

Mit jelent az átvitel a fordításban?

Az átvitel jelentése angolul az a folyamat, amikor valamit vagy valakit egyik helyről , pozícióból stb. mozgatnak a másikba: ENSZ-megfigyelők voltak ott, hogy biztosítsák a hatalom zökkenőmentes átadását.

Létezik olyan szó, hogy felold?

A lazítás jelenrésze . Az a cselekedet, amellyel valamit feltekernek.

Mi az a transzfer a terápiában? | Kati Morton

22 kapcsolódó kérdés található

Miért van letekerve Connor?

Connornak általában bonyolult kapcsolata volt a családjával. Mivel a „bajos” tinédzser volt, sok bajba került az iskolában, és ha nincs kedve, hazahozza ezeket a problémákat. Vitákba keveredik szüleivel , ami valószínűleg azt eredményezte, hogy úgy döntöttek, hogy feloldják őt.

Mi a másik szó a dekompresszióra?

Ezen az oldalon 16 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhet fel a kibontásra, mint például: kicsomagolás , tömörítés, nyomásgyakorlás, nyomásgyakorlás, újratömörítés, lecsatolás, cipzár kibontása, lazítás, lazítás, kibontás és lazítás.

Mi a példa az átvitelre?

Az áttétel akkor következik be, amikor egy személy egy másik személy iránti érzéseit vagy vágyait egy teljesen más személyhez irányítja át. Az átvitel egyik példája az, amikor egy új főnöknél megfigyeled apád jellemzőit . Apai érzéseket tulajdonítasz ennek az új főnöknek. Lehetnek jó vagy rossz érzések.

Mi a példa az ellentranszferre?

Példák ellentranszferre: A klinikus tanácsot ad, szemben a kliens tapasztalatainak meghallgatásával. A klinikus nem megfelelő módon hozza nyilvánosságra személyes tapasztalatait az ülés során. A klinikusnak nincsenek határai az ügyféllel.

Mit nevezel nyeretlen helyzetnek?

A nem nyerő szituáció, más néven „vesztes-vesztes helyzet” olyan helyzet, amikor az embernek van választási lehetősége, de nincs választási lehetőség, ami nettó nyereséghez vezet. Például, ha egy hóhér felajánlja az elítéltnek, hogy felakasztják, lelövik vagy megmérgezik, minden választás halálhoz vezet; az elítélt nem nyerő helyzetben van.

Nyerhető vagy nyerhető?

Melléknévként az a különbség a nyerhető és a nyerhető között, hogy a nyerhető nyerhető vagy elérhető , míg a nyerhető azt írja le, ami nyerhető.

Mi a különbség az átvitel és az átvitel között?

Mint főnevek, az átvitel és az átvitel között az a különbség, hogy az átvitel az egyik helyről a másikra történő átvitel ; az átruházás aktusa vagy az átadás közbeni átadás ténye (megszámlálhatatlan) az a cselekmény, amikor valamit egyik helyről, személyről vagy dologról a másikra szállítanak vagy eltávolítanak.

Mik az ellenáttétel jelei?

Figyelmeztető jelek az ellenáttételre
 • Indokolatlan ellenszenv az ügyfél iránt vagy túlzott pozitív érzelmek az ügyféllel kapcsolatban.
 • Az ülések között túl érzelgőssé válik és az ügyfél ügyével van elfoglalva.
 • Fél a terápiás üléstől, vagy kényelmetlenül érzi magát a kezelés alatt.

Az átvevő egy szó?

olyan személy, akit egyik helyről a másikra szállítanak vagy távolítanak el . Törvény.

Mi az átvitel három típusa?

Az átvitelnek három típusa van:
 • Pozitív.
 • Negatív.
 • Szexualizált.

A kivetítés mentális betegség?

Projekció és mentális egészségügyi problémák A projekció, a paranoia egyik fő mechanizmusa, gyakran a nárcisztikus és határvonalas személyiségek tünete is.

Mi az átviteli gyógymód?

Absztrakt. A „transzfer kúra” esettanulmányát mutatják be, amelyben a változást előidéző ​​mechanizmusokat a terápiás helyzeten kívüli pácienstől szerezték be . Lényegében a páciens olyan anyagot készített, amely az átviteli torzulás elemzését jelzi, túlmutatva a terapeuta tudatán.

Hogyan dekompresszi?

Íme néhány dolog, ami működhet:
 1. Mély lélegzés. Próbáld ki ezt: Lélegezz be mélyen. ...
 2. Beszéld ki. Nyilvánvalónak tűnhet, de ezt a tippet gyakran figyelmen kívül hagyják. ...
 3. Gyakorlat. *Nyögés* Lehetetlen egy ilyen listát elolvasni anélkül, hogy ne látná a „Gyakorlatot”, nem igaz? ...
 4. Menj ki a szabadba. ...
 5. Elmélkedik. ...
 6. Vegyél ki egy napot. ...
 7. Olvas. ...
 8. Leválasztás.

Mi a vent szinonimája?

A vent néhány gyakori szinonimája a levegő, a broach, az express, az ejtés és a hang . Noha mindezek a szavak azt jelentik, hogy „tudatosítani, amit gondolunk vagy éreznek”, a vent erős belső kényszert hangsúlyoz, különösen szavakkal. frusztrációját kiadó tiráda.

Honnan tudja Connor, hogy feltekercselték?

Honnan tudta meg Connor, hogy letekerték? Azután találta meg a „lazítási” parancsot, miután észrevette, hogy a szülei nem vettek neki repülőjegyet a Bahamákra . Hogyan kapják el végül Connort? Amikor bekapcsolta telefonját, aktiválta a nyomkövetőt a telefonjában, ami a rendőröket odavezette hozzá.

Ki lazul el a lazításban?

A történet középpontjában három tinédzser áll, akiket a tervek szerint ki kell tekerni: Connor Lassiter, Risa Ward és Levi "Lev" Jedediah Calder . Connor egy tizenhat éves delikvens, aki rájön, hogy a szülei parancsot írtak alá, hogy felszabadítsák.