Hogyan írják az ekevas szót?

Pontszám: 4,4/5 ( 29 szavazat )

A mezőgazdaságban az ekevas (USA) vagy ekevas (UK; /ˈplaʊʃɛər/) az eke (vagy eke) alkatrésze.

Miért hívják ekevasnak?

Sokféle eke létezik, beleértve a mechanikus ekét, a lovagló ekét és a kézi ekét is, de mindegyik pengéje ekevasnak nevezhető. Ez a szó egy híres közmondás része, amely a "kardok ekevasba verését" szól, ami azt jelenti, hogy a háborúból a békébe kell lépni . Az ekevasat gyakran ekevasnak írják.

Mi az ekevas a Bibliában?

A kardok ekevassá (vagy ekevassá) egy olyan koncepció, amelyben a katonai fegyvereket vagy technológiákat békés polgári alkalmazásokra alakítják át . ... Az eredeti bibliai messiási szándékon túlmenően a "verd a kardot ekevasba" kifejezést különböző társadalmi és politikai csoportok használták.

Mire használják az ekevasokat?

Egy ekevas segítségével vágják le a gyepet , majd egy „formadeszka” megfordítja a fellazult talajt. A korai sajtolólapok teljes egészében fából készültek, és egy „rész” mögé kerültek, amely elvágta a talajt, mielőtt az eke megfordította volna.

Mi a különbség az eke és az ekevas között?

"Az ekevas az eke elsődleges vágópengéje . Általában vasból készül. Ez a középső rész, amely behatol a földbe, hogy megszánja. Az ekevas az ekevashoz erősített fa fogantyú.

Mit jelent az EKÉRESZ szó?

39 kapcsolódó kérdés található

Mi az az ekevas eketengely?

Az ekevas egy erős háromszög alakú vasszalag az ekén . Ez az eke vágópengéje. Az eketengely az eke fő része, amely egy hosszú farönk.

Mi az a formalap?

1: egy ívelt vaslemez, amely az ekevas fölé van rögzítve a talaj felemeléséhez és elfordításához . 2 : egy gépen (például buldózeren) lévő penge, amely a gép előrehaladtával az egyik oldalra tolja az anyagot.

Miért jó a Swords to Plowshares?

A Swords to Plowshares mindig is a legjobb és leghatékonyabb eltávolító varázslat volt a játékban . Időszak. A Magic teljes 25 éves történetében a játékokhoz páratlan, nem kis mértékben meghatározta az összes legális formátumot, és sok tekintetben megszabta, mely archetípusok és lények voltak életképesek.

Mi a célja a deszkás eke?

A deszka az alábbi talajművelési és talajjavító funkciókat látja el: A gépforgalom vagy természetes okok miatt összetömörödött talajt a talaj felszíne alatt általában 100-200 mm mélységig vágja, emeli, feltöri, fellazítja .

Mit jelent ekevasba ütni a kardot?

irodalmi. : abbahagyni a háborút és elkezdeni békés életet .

Ki találta fel az ekevasat?

Az 1780-as évek közepén Robert Ransome , az angliai Ipswichből, szabadalmaztatott egy öntöttvas ekevasat. 1803-ban szabadalmaztatta a tokok keményítését vagy "a részvények lehűtését". Ez azt eredményezte, hogy az eke a talajon átcsúszva megélesedett, ami nagymértékben javította az eke hatékonyságát.

Mit jelent az Ézsaiás 24?

A mi szakaszunkban Ézsaiás kinyilatkoztatást ad nekünk az Úrtól Sion (az egyház) jövőbeli felmagasztalására vonatkozóan az „utóbbi napokban”; vagyis az Úr Jézus születése, halála és feltámadása után uralkodó napjai a mennyben . ...

Az eke melyik része a részvény?

Az osztó a vágólap eke vágóéle . Kialakítása a talaj típusától függ, különösen alsó felületének leszívásában vagy homorúságában.

Mi a Coulter definíciója?

: vágószerszám (például kés vagy éles tárcsa), amely az eke gerendájára van rögzítve, függőleges vágást végez a felületen, és lehetővé teszi a talaj és az aláforgatandó anyagok tiszta leválasztását és hatékony lefedését.

Ki mondott kardot az ekevasakba?

Ésaiás próféta arra buzdítja az embereket, hogy „verjék ekevasba kardjukat”, és ne tanuljanak többet háborúzni (Kr. e. 700-as évek)

Mikor találták fel az ekevasat?

A legkorábbi levehető és cserélhető ekék Kr.e. 1000 körülből származnak az ókori Közel-Keletről, a legkorábbi vas ekevasak pedig Kr.e. 500 -ból Kínában. A korai penészlapok olyan ékek voltak, amelyek a csoroszlya által kialakított vágáson belül helyezkedtek el, és oldalra fordították a talajt.

Az emberek még mindig használnak ekét?

Az őszi deszkás szántás már nem elterjedt, de még mindig van rá eset . ... A föld gondozása: Szemét és termésmaradvány eltemetése, talaj levegőztetése, betegségek és kártevők elleni védekezés: minden ok, amiért a folyamatos kukoricára szántás néhány esetben működik.

Mit csinál egy formalap?

A deszkás szántás lehetővé teszi a talaj porlasztását és a gyommagvak és a maradványok majdnem teljes eltemetését . A másodlagos talajművelési műveletek, mint a tárcsázás vagy a szántóföldi művelés, lehetővé teszik a műtrágyák és növényvédő szerek egyenletes bedolgozását és a talajfelszín simítását.

Milyen mélyre kell ekét ekét készíteni?

Tervezési szempontból ahhoz, hogy az eke megfelelően működjön, a mélységnek a vágás szélességének 1"-nél nagyobbnak kell lennie. Ez a megfelelő repesztéstől és porítástól függ.

Mennyire jó az út a száműzetéshez MTG?

Az egyik manánál a Path to Exile minden idők egyik leghatékonyabb eltávolító varázslata . Főleg a Modernben ez a fehér színben játszó paklik, így korlátozás nélkül száműzhetsz minden olyan lényt, akit megcélozhatsz.

Mi az a formatábla egy gréderen?

A sajtolólapokat a gréder körére szerelik fel. A kör helyzetének vagy szögének manipulálásával a gréder kezelője módosíthatja a formalap szögét és dőlését. Megfelelően karbantartott és működő kör nélkül a kezelő rendkívül nehezen tudja elvégezni a finom osztályozási feladatokat.

Hogyan segített a deszkás eke a korai gazdáknak?

Hogyan segített a deszkás eke a korai gazdáknak? Átforgatta a talajt, feltörte a könnyebb ültetés érdekében .

Mit jelent az eketengely?

Az ekét a mezőgazdaságban használják a talaj előkészítésére a vetőmag vetésére és a talaj fellazítására. Az eke fő része egy hosszú farönk, amelyet ekeszárnak neveznek. A tengely egyik végén fogantyú található. A másik vége egy gerendához van rögzítve, amelyet a bika nyakára helyeznek.

Melyek az eke részei?

Az eke hat részből áll, mint például markolat, fogantyú, gerenda, test, osztó és ék . Ahogy az ekét előre húzzák, a keskeny éles szár behatol a termőtalajba és megtöri azt. Törés közben az eke mindkét oldalra dobja a talajt.