Hogyan kell kiejteni a dyche szót?

Pontszám: 4,5/5 ( 57 szavazat )

Csak nézd meg a Burnley menedzserét, Sean Dyche-t. A futballban eltöltött ideje alatt sokan " Sean Dy-ssssh "-nek ejtették a nevét, de maga a férfi megcáfolta ezeket a pletykákat.

Honnan származik a Dyche név?

A Dyche vezetéknevet először Hollandiában találták meg , ahol a név a régió számos ágáról vált ismertté, és minden ház olyan státuszt és befolyást szerzett, amelyet a régió hercegei irigyeltek. A nevet először Amszterdamban jegyezték fel, egy ősi 13. századi városban, amelyet Amstel urai tartottak fenn.

Mi a helyes kiejtés?

A kiejtés az a mód, ahogyan egy szót vagy egy nyelvet kimondanak. Ez vonatkozhat általánosan elfogadott hangsorozatokra, amelyeket egy adott szó vagy nyelv egy adott dialektusban történő beszédében használnak ("helyes kiejtés"), vagy egyszerűen arra, ahogy egy adott egyén beszél egy szót vagy nyelvet.

Miért ejtik ki a Nguyen szót?

A dél-vietnamiak hajlamosak levágni néhány hangjukat, így a Nguyent valami olyasmivel ejtik, mint „Win” vagy „Wen ”. Az észak-vietnamiak megtartanák, inkább „N'Win” vagy „Nuh'Win” kiejtését adnák, mindezt a lehető legjobban egyetlen szótagban.

Mi a leghosszabb szó az angol nyelvben?

A legnagyobb angol nyelvű szótárak leghosszabb szava a pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis , amely olyan tüdőbetegségre utal, amely nagyon finom szilícium-dioxid részecskék belélegzése következtében alakul ki, különösen egy vulkánból; orvosilag ugyanaz, mint a szilikózis.

Hogyan kell mondani ezt a szót: Dyche

33 kapcsolódó kérdés található

Mi a Nguyen kínaiul?

A "hangszer" jelentése, és valójában kínai gyökerű, a Nguyen egy érdekes név, amellyel az egész világon találkozni fog. Alternatív írásmódok: Nyguyen, Ruan, Yuen és Yuan.

Hogyan kell kiejteni a GIF-et?

" JIF-nek ejtik , nem GIF-nek." Akárcsak a mogyoróvaj. „Az Oxford English Dictionary mindkét kiejtést elfogadja” – mondta Wilhite a The New York Timesnak. "Tévednek. Ez egy lágy „G”, ejtsd: „jif”.

Milyen etnikumhoz tartozik a Nguyen név?

A Nguyen kínai eredetű családnevet, amelyet egy királyi dinasztia használt a 11. század környékén, egyesek becslések szerint Vietnam teljes lakosságának körülbelül 40 százaléka használja.

Nike-nek vagy Nikey-nek ejtik?

A Nike elnöke, Phillip Knight megerősítette, hogy ez "Nikey", nem pedig "Nike ", ami azt jelenti, hogy évek óta butaságokat beszélek. A nagy kiejtési vita, amely a „gif” és a „jif” után második helyen áll, azután bontakozott ki, hogy Knightnak levelet küldtek, amelyben arra kérték, karikázza be a márkanév helyes kiejtésének módját.

Mi a pizza valódi kiejtése?

A pizza szó olaszból származik, és az írásmód még mindig olasz sok nyelven (az összes általam ismert latin ábécét használó nyelven), az olaszban /pittsa/ ejtik "hosszú"-val (vagy "kettős", ahogy én nevezném norvégul) t hang.

Mi a Porsche helyes kiejtése?

A helyes német kiejtéssel a Porschét „Por-shuh”-nak vagy „Por-sha”-nak ejtik a fonetikus ábécében „pɔɐ̯ʃə”-ként, ismét egy hangsúlyos, lapított „e”-vel a „silent e” helyett a tipikus amerikai angol kiejtésben. .

Mi a Dyche név jelentése?

Vezetéknév: Dyche Ez egy topográfiai és egy személyt ír le, aki egy árok vagy töltés mellett élt . A 7. század előtti "dic" szóból származik, a többes szám, amikor előfordul, azt jelenti, hogy a gátról van szó.

Hogyan mondod a mém szót?

Az Oxford English Dictionary és a BBC Pronunciation Unit szerint a „mém” kiejtésének helyes módja a „meem” , nem pedig a „may may” vagy „mee mee”. A szót Richard Dawkins találta ki 1976-os The Selfish Gene című könyvében.

Mit jelentenek a GIF-ek az SMS-ben?

A GIF a Graphics Interchange Format rövidítése – a közösségi médiában a GIF-ek kis animációk és videofelvételek. A GIF-et általában egy érzés vagy cselekvés ábrázolására használják. Kattintson ide a GIF példák megtekintéséhez. Különösen szeretjük a macskákat és a billentyűzeteket…

Mi a legnépszerűbb vezetéknév a világon?

A világon a legelterjedtebb vezetéknév a Wang – egy kínai családnév, ami mandarinul „királyt” jelent. A világon körülbelül 76 millió ember viseli ezt a nevet, a következő leggyakoribb az indiai Devi vezetéknév, amelyen 69 millió ember osztozik.

Nguyen kínai?

A Nguyễn a leggyakoribb vietnami vezetéknév /családnév. Vietnamon kívül a vezetéknevet általában diakritika nélkül adják vissza Nguyen néven.

A Tran kínai vezetéknév?

Transz Vezetéknév Felhasználói beküldés: A vietnami, Trần, a kínai 陳 vagy 陈 (Chén) és a koreai 진 (Jin) egyenértékű. Jelentése: kiállítás, kiállítás, régi, ősi .

Mi a legnehezebb lengyel szó?

A 9 leginkább kimondhatatlan szó lengyelül
  • „Żółć” Ez a szó tisztán lengyel betűkből áll – latin betűkből, amelyeket lengyel diakritikus jelekkel módosítottak. ...
  • „Szczęście” Ha úgy gondolja, hogy a boldogságot nehéz megtalálni, próbálja meg lengyelül kiejteni! ...
  • "Pszczyna"...
  • 'Następstw'...
  • "Źdźbło"...
  • "Bezwzględny"...
  • Szymankowszczyzna. ...
  • Szczebrzeszyn.

Minden lengyel lánynév a-val végződik?

A személynevek használatát Lengyelországban általában a polgári jog, az egyházjog, a személyes ízlés és a családi szokások szabályozzák. A törvény előírja, hogy az utónevet (imię) kell feltüntetni a személy nemének jelzésére. Szinte minden lengyel női név -a magánhangzóra végződik, a legtöbb férfinév mássalhangzóra vagy mássalhangzóra végződik, mint a.

Mi a legrövidebb szó?

Az Eunoia , hat betűs, a legrövidebb szó az angol nyelvben, amely mind az öt fő magánhangzót tartalmazza. Az ezzel a tulajdonsággal rendelkező hét betűs szó adoulie, douleia, eucosia, eulogia, eunomia, eutópia, miaoued, moineau, sequoia és suoidea.

Melyik szó teljes szó kimondásához 3 óra kell?

Pneumonoultramikroszkópos szilikovulkanokoniózis (45 betű)