Van mögöttes jelentése?

Pontszám: 4,1/5 ( 32 szavazat )

mögöttes Hozzáadás a listához Megosztás. A mögöttes nyilvánvaló jelentése valami más alatti dologra utal. A szó azonban finomabb jelentést hordoz, valami rejtett, de fontosat, olyasvalamit, amely valami más jelentését vagy hatását formálja, anélkül, hogy maga kifejezett volna.

Hogyan használod a mögöttes szót?

Mögött egy mondatban?
  1. A legtöbb tüdőrák kiváltó oka a dohányzás.
  2. Bár nem ez az egyetlen mögöttes probléma, a munkanélküliség növekedése több bűnözést is maga után vont.
  3. A stroke-ot olyan alapbetegségek válthatják ki, mint a cukorbetegség.

Hogy hívják azt, ha egy szónak mélyebb jelentése van?

A poliszémia (/ pəˈlɪsɪmi / vagy /ˈpɒlɪsiːmi/; görögül: πολύ-, polý-, "sok" és σῆμα, sêma, "jel") azt jelenti, hogy egy szónak vagy kifejezésnek több kapcsolódó jelentése is lehet. ... A szótárírók gyakran ugyanazon szócikk alatt sorolják fel a poliszémeket; a homonimákat külön határozzuk meg.

Mi a mögöttes érzés?

Ha valami egy érzés vagy helyzet mögött áll, az annak oka vagy alapja . mögöttes eszköz. Valami vagy valaki, ami vagyon, hasznosnak minősül, vagy segít egy személynek vagy szervezetnek sikeres lenni. [...]

Mi a mögöttes üzenet jelentése?

Az üzenet, amelyet valaki kommunikálni próbál , például egy könyvben vagy színdarabban, az az ötlet vagy pont, amelyet kommunikálni próbál. COBUILD Haladó angol szótár. Copyright © HarperCollins Publishers.

ALATT – Jelentés és kiejtés

18 kapcsolódó kérdés található

Mi az alapvető egészségügyi állapot?

A mögöttes egészségügyi állapot egy krónikus vagy hosszan tartó betegség , amely viszont gyengíti az immunrendszert. "Ez olyan orvosi problémára utal, amely általában krónikus vagy jelentős, és általában hosszú távú kezelést igényel" - mondja Dr. Henderson.

A bizalmatlanság szó?

Függetlennek lenni , és nem közvetíteni egy másik dologhoz támogatásként vagy felhasználásként.

Mi a mögöttes eszköz példával?

Részvényopciók esetén a mögöttes eszköz maga a részvény . Például az X vállalat 100 részvényének 100 dolláros áron történő megvásárlására vonatkozó részvényopció esetén az alapul szolgáló eszköz az X vállalat részvénye. ... A mögöttes eszköz lehet deviza vagy piaci index is, például az S&P 500 .

Mit jelentenek a mögöttes feltételezések?

A mögöttes feltételezések az értékek forrásai egy kultúrában és azok, amelyek a szervezeten belüli cselekvéseket okozzák . A szervezeti feltevéseket általában „ismerjük”, de nem tárgyalják, nem írják le, vagy könnyen megtalálhatók. Ezek tudattalan gondolatokból, hiedelmekből, észlelésekből és érzésekből állnak (Schein, 2004).

Mit jelent a mögöttes pénzügyekben?

Mit jelent a mögöttes? A mögöttes, amikor a részvénykereskedelemre hivatkozunk, az a törzsrészvény, amelyet át kell adni egy warrant lehívásakor, vagy ha átváltoztatható kötvényt vagy átváltható elsőbbségi részvényt törzsrészvényre váltanak át.

Mi a mögöttes eszköz egyszerű szavakkal?

Definíció: A mögöttes eszköz az az értékpapír, amelyen a származtatott ügylet alapul . ... Mögöttes eszköz lehet részvény, árucikk, index, deviza vagy akár más származékos (Pl. volatilitási index, VIX) termék.

A mögöttes eszközök típusai?

A mögöttes eszközök közé tartoznak a részvények, kötvények, áruk, kamatlábak, piaci indexek és valuták . A mögöttes eszközök és származékos pénzügyi eszközök különböző osztályai különböző típusú befektetési kockázatoknak vannak kitéve.

Mit jelent a mögöttes biztonság?

Az alapul szolgáló értékpapír olyan részvény vagy kötvény, amelyen származékos eszközök, például határidős ügyletek, ETF-ek és opciók alapulnak . Ez az elsődleges összetevője annak, hogyan kapja meg a származékos értékét. Például az Alphabet, Inc. vételi opciója... Ebben az esetben az Alphabet részvénye a mögöttes értékpapír.

Hogyan használd a mögöttes szót egy mondatban?

Mögöttes mondatpélda
  1. A kövületek kevés, és néhány esetben valószínűleg a mögöttes képződményekből származnak. ...
  2. A tesztek nem utaltak a kiváltó okra. ...
  3. Bármilyen jó is volt a mögöttes motivációja, mégis hazudott, becsapta és elárulta. ...
  4. De nehéz tagadni a mögöttes szükségletet.

Mit jelent angolul, hogy dacos?

: nem hajlandó engedelmeskedni valaminek vagy valakinek : csupa dac. Tekintse meg a defiant teljes definícióját az angol nyelvtanulók szótárában. dacos. melléknév. dacos | \ di-ˈfī-ənt \

Mi a mögöttes ellentéte?

Antonímák: explicit, expressz , incidens, szuperjacent, mellékes. Szinonimák: inherens, implicit in (p), alapvető, kezdetleges. alapvető, kezdetleges, mögöttes melléknév.

A magas vérnyomás mögöttes egészségi állapot?

A növekvő adatok azt mutatják, hogy magasabb a COVID-19 fertőzések és szövődmények kockázata a magas vérnyomásban szenvedőknél. A Kínából és az Egyesült Államokból származó korai adatok elemzése azt mutatja, hogy a magas vérnyomás a leggyakrabban előforduló betegség a kórházba kerültek körében , amely a betegek 30-50%-át érinti.

Az asztma a koronavírus mögöttes egészségügyi állapot?

A krónikus tüdőbetegségek miatt nagyobb valószínűséggel lesz súlyos a COVID-19 betegség. Ezek a betegségek a következők lehetnek: Asztma, ha közepesen súlyos vagy súlyos. Krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD), beleértve a tüdőtágulatot és a krónikus bronchitist.

A magas vérnyomás társbetegség?

Egy új tanulmány szerint a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség voltak a leggyakoribb társbetegségek több mint 5000 koronavírusos betegnél New Yorkban és a közeli területeken.

A mögöttes üzenet?

A mögöttes nyilvánvaló jelentése valami más alatti dologra utal. A szó azonban finomabb jelentést hordoz, valami rejtett, de fontos jelentését, olyasvalamit, ami valami másnak a jelentését vagy hatását formálja anélkül, hogy maga kifejezett volna.

Mit jelent a mögöttes eszköz vásárlása?

Mögöttes eszköz meghatározása. A származékos ügyletek olyan szerződések, amelyek jogot/kötelezettséget biztosítanak egy meghatározott eszköz meghatározott áron, meghatározott jövőbeni időpontban történő vételére vagy eladására. A származtatott ügylet mögöttes eszköze (vagy más néven Áru) az , amelyet egy jövőbeni időpontban vásárolnak vagy adnak el .

Mi az a mögöttes cég?

: olyan társaság, amely egy nagyobb konszolidált szervezet része, és csak a birtokában lévő át nem ruházható jogok vagy franchise-ok miatt marad fenn .

Mi történik, ha a mögöttes eszközök ára emelkedik?

Ha a mögöttes eszköz ára emelkedik, akkor jó lehetőség a vételi opció vásárlása . A vételi opció vásárlása feljogosítja az opció vásárlóját arra, hogy a szerződés lejárata előtt bármikor megvegye a mögöttes határidős szerződést a kötési áron.

Mi a shortolás legjobb meghatározása?

A shortolás (más néven „shortolás”, „shortozás” vagy „shortozás”) egy értékpapír vagy pénzügyi eszköz eladására utal, amelyet az eladó kölcsön vett a short ügylethez . A short eladó úgy véli, hogy a kölcsönvett értékpapír ára csökkenni fog, ami lehetővé teszi, hogy alacsonyabb áron visszavásárolják, nyereséggel.