Vonatjegy törlése miatt?

Pontszám: 4,2/5 ( 41 szavazat )

A lemondási díj utasonként értendő. Ha a visszaigazolt jegyet a vonat tervezett indulása előtt 48 órán belül, de legfeljebb 12 órával mondják le, a lemondási díj a viteldíj 25%-a a fenti pontban említett minimális átalánydíj mellett.

Mennyi pénzt térítenek vissza a vonatjegy lemondása esetén?

Az Indiai Vasutak arról tájékoztattak, hogy a különvonat jegyét legalább 24 órával a vonat indulása előtt lehet lemondani. A jegy törlése esetén az utas jegyéből 50 százalékot von le a vasút.

Hogyan törölhetem a PNR-számmal rendelkező vasúti jegyet?

A vonatjegy online lemondása az IRCTC PNR-számával
 1. Írja be a PNR-számot, a vonatszámot a Captcha-val együtt. ...
 2. Jelölje be a jelölőnégyzetet a szabályok és az eljárás beolvasásának megerősítéséhez. ...
 3. Az OTP érvényesítése után a PNR-adatok megjelennek a képernyőn. ...
 4. A részletek ellenőrzése után kattintson a „Jegy törlése” gombra a teljes lemondáshoz.

Mennyi az Irctc lemondási díja?

AC első osztályú vagy vezetői osztály esetén 240 Rs kerül levonásra. 200 rúpia levonásra kerül a kétszintes vagy első osztályú AC esetén. 180 Rs levonásra kerül az AC háromszintű vagy AC székes autók vagy az AC 3 turista osztályok esetén. Alvó osztályért 120 rúpia kerül levonásra.

Mikor mondhatjuk le a vasúti jegyet?

Visszaigazolt ellenjegy esetén az online lemondás legkésőbb a vonat menetrend szerinti indulása előtt 4 órával lehetséges. Ha rendelkezik RAC/Várakozólistán jegyzett jegyével, a járat törlése legkésőbb 30 perccel a vonat tervezett indulása előtt megengedett.

Hogyan lehet online lemondani a vonatjegyet és visszakapni a visszatérítést hindi 2020 nyelven | Vonatjegy törlése Kaise Kare 2020

33 kapcsolódó kérdés található

Hogyan tudom lemondani a vasúti jegyemet online?

Online jegylemondás
 1. Nyissa meg az IRCTC hivatalos webhelyét, és kattintson a „Vonatok” elemre.
 2. Lépjen a "Jegy törlése" elemre, és válassza az "E-ticket opciót"
 3. Ellenőrizze a foglalás dátumát, amelyre a lemondást kezdeményeznie kell, válassza ki a foglalás dátumát.
 4. Kattintson a Jegy törlése gombra.
 5. Az összeget 3-4 napon belül visszautaljuk bankszámlájára.

Lemondhatjuk az offline vonatjegyet online?

A jegyek törlése és a viteldíj visszafizetése csak normál körülmények között engedélyezhető a PRS pultjegyekre, vonatok késése/vonattörlése stb. esetén nem. Online törlés csak a vonat menetrend szerinti indulása előtt 4 órával engedélyezett, ha a jegy teljesen visszaigazolt.

Teljes visszatérítést kapok a várólistán szereplő jegyért?

b) Ha egy jegyen szereplő összes utas várólistán marad az első térképezés után, a felhasználónak nem kell törölnie az ilyen jegyeket. Az ilyen jegyek automatikusan törlésre kerülnek a rendszeren keresztül, és a teljes visszatérítést a lemondás levonása nélkül jóváírjuk .

Lemondhatunk egyszeri jegyet az Irctc-ben?

Az e-jegy közvetlen törléséhez lépjen a „Tranzakcióim” menüpontra, és kattintson a „Foglalt jegyek előzményei” hivatkozásra a főmenüben. Az összes lefoglalt jegy megjelenik. Válassza ki a törölni kívánt jegyet, és kattintson a „Jegy törlése” gombra. Indítsa el a törlési eljárást a törölni kívánt utasok kiválasztásával.

Lemondhatjuk a vonatjegyet zárlat alatt?

A Vasúti Igazgatóság tájékoztatása szerint azok, akik július 1. és augusztus 12. között foglaltak jegyet, teljes visszatérítést kapnak . ... „Az utasok egy része lefoglalt jegyet a 2020. augusztus 12-ig (2020. április 14-től 120 napig) tartó, leállás előtt közlekedő rendszeres vonatokra.

Lemondhatunk vonatjegyet a zárlat alatt?

Törölték az Indiai Vasút vonatát Nem sokkal a márciusi lezárás bejelentése és a járvány miatti menetrend szerinti vonatközlekedés szüneteltetése után három napról három hónapra, májusban pedig hat hónapra meghosszabbították a jegytörlés határidejét.

Hogyan téríthetem vissza a vonatjegyemet zárlat alatt?

PRS ellenjegy: Az utas az utazás napjától számított hat hónapon belül (3 nap helyett) nyújthat be TDR-t (Ticket Deposit Receipt) az állomáson, és a következő 60 napon belül (10 nap helyett) benyújthatja a részletes TDR-t a kárrendezési vezetőnek/CCM-nek. Visszatérítési iroda a visszatérítés összegének megszerzéséhez.

Hogyan törölhetem a jegyemet az Irctc alkalmazásban?

Lépjen a „Tranzakcióim” oldalra, és kattintson a „Foglalt jegyek előzményei” hivatkozásra a menüsorban. Itt minden lefoglalt jegy megjelenik. Válassza ki a törölni kívánt jegyet, és kattintson a „Jegy törlése” lehetőségre. A törlést kezdeményezheti azon utasok kiválasztásával, akiknek a jegyét törölni kell.

Mi az a TDR az Irctc-ben?

A jegybefizetési bizonylat (TDR) egy visszatérítési igény, amelyet az utasok benyújthatnak az IRCTC-hez. A TDR-t az utasok vonatjegyük visszatérítéseként kapják. A Google Payen keresztül vásárolt vonatjegyek TDR-jét először a Google-on keresztül kell benyújtani.

Mennyi visszatérítést kapok, ha lemondok várólista jegyet?

RAC vagy várólistás jegy bemutatása esetén a viteldíj visszatérítése utasonként 60 ₹ ügyintézési díj plusz GST levonása után történik, ha a jegy a vonat menetrend szerinti indulása előtt harminc perccel jelen van a törléshez. a távolság – említette az IRCTC.

Automatikusan visszaváltható a várólista jegy?

Az IRCTC visszatérítési szabályai szerint, ha várólistán szereplő e-jeggyel (GNWL, RLWL vagy PQWL) rendelkezik, és annak állapota a diagram elkészítése után is változatlan marad, az IRCTC automatikusan visszatéríti a viteldíjat a vonatkozó díjak levonása után .

Mi történik, ha a vasúti jegyet nem erősítik meg?

Az Indian Railways új vonatjegy-foglalási szabálya szerint, ha nem tud visszaigazolt jegyet kapni , foglalhat várólistás jegyet . Így, ha mások lemondják a vonatjegyet, a várólistás jegye visszaigazolt kikötőhelyet kaphat.

Kapunk visszatérítést a visszaigazolt jegy lemondása esetén?

A visszaigazolt Tatkal jegyek törlése esetén a visszatérítés nem jár . A feltételes lemondás és a várólistás Tatkal jegyek törlése esetén a díjakat a hatályos vasúti szabályok szerint vonjuk le.

Hogyan mondhatok le vonatjegyet az Amazonon?

A vonatjegyek lemondása az Amazon alkalmazáson keresztül. A vonatjegy törléséhez érintse meg a „Megrendelései” részt . Ezenkívül a hét minden napján éjjel-nappal segítséget kérhet az Amazon segélyvonalán keresztül, híváson és csevegésen keresztül.

Hogyan mondhatom le a vasúti jegyemet telefonon?

Hasonlóképpen, ha Ön online foglalt jegyet az IRCTC webhelyén, akkor azt e-jegynek nevezik, és csak online, ugyanazon a webhelyen keresztül vagy az IRCTC ügyfélszolgálati számának 0755-6610661 hívásával lehet lemondani .

Hogyan tudok átütemezni jegyet Irctc-ben?

Ha előre szeretné halasztani vagy elhalasztani az utazás időpontját, akkor a jegyeket a jegyfoglalási iroda munkaidejében legalább negyvennyolc órával az eredetileg lefoglalt vonat menetrend szerinti indulása előtt adja le a következő időszak alatti korlátozások mellett. óra előzetes foglalási időszak nyitva, ha van.

Mi van, ha a vonaton törölték a visszatérítési szabályokat?

Ha az IRCTC-n keresztül foglalt vonatjegyet, akkor nem kell lemondania az e-jegyet, ha vonatát a vasút törölte, mivel a jegy automatikusan törlésre kerül, és hamarosan visszakapja az árát. "Az Indiai Vasutak által törölt vonatok esetén az IRCTC automatikusan teljes visszatérítést biztosít .

Hogyan kaphatok visszatérítést, ha a jegyem nincs lefoglalva?

Írja vissza visszatérítési kérelmét az [email protected] címre . Ezenkívül közvetlenül küldhet levelet a Csoport vezérigazgatójának/IT, Indian Railway Catering and Tourism Corporation Ltd., Internet Ticketing Centre, IRCA Building, State Entry Road, New Delhi – 110055. Ne felejtse el feltüntetni a tranzakciós azonosítóját is, ha rendelkezik vele. .

Hogyan mondhatom le a vonatjegyeket offline zárolás alatt?

Ellenjegyek törlése zárolás alatt: Eljárás és szabályok
 1. IRCTC visszatérítés a zárolás alatt. ...
 2. Az ellenjegyes utasok 2020. július 31-ig vehetik vissza a jegyet. ...
 3. Hogyan lehet lemondani a vonatjegyet a zárlat alatt. ...
 4. Jelentkezzen be az IRCTC webhelyére, és adja meg az adatokat: ...
 5. Írja be az OTP-t: ...
 6. Kattintson a Jegylehetőség törlése lehetőségre. ...
 7. A részleteket SMS-ben kapjuk meg.

A Vande Bharat vonatjegy visszatéríthető?

teljes visszatérítés megengedhető abban az esetben, ha a jegyet a vonat menetrend szerinti indulását követő három napon belül lemondják.