A pretoriai egyetem kínál ápolást?

Pontszám: 5/5 ( 8 szavazat )

A Pretoriai Egyetem Ápolási Tudományok Tanszéke, mint az ápolói szakma úttörője , Dél-Afrikában kínálta az első ápolói szakot, és 1956-ban alapították. Megalakulása óta a tanszék vezető szerepet tölt be az ápolói oktatásban. Dél-Afrika.

Hogyan jelentkezhetek ápolónak a Pretoriai Egyetemen?

A leendő hallgatók jelentkezési űrlapot szerezhetnek be az Egyetem lynnwoodi (Pretoria) fő campusának Ügyfélszolgálati Központjában, vagy a (012) 420 3111-es telefonszámon kérhetnek egy űrlapot postai úton. A jelentkezéshez az alábbi feltételeknek kell megfelelni: Teljesen kitöltött jelentkezési lap.

Hány pontot ér az ápolás a Pretoriai Egyetemen?

Felvételi feltételek A kiválasztás tanulmányi érdemeken alapul. AP-pontszám: 11(25) és 12(24) fokozat szükséges.

Pretoria mely főiskolái kínálnak ápolónői képzést?

Ápolási Főiskolák Pretoriában
 • 1) Pretoriai Egyetem Ápolási Iskola.
 • 2) Healthnicon SA – Pretoria fő campusa.
 • 3) Life College – Pretoria Learning Centre.
 • Chatsmed Candlelight Ápolónőképző Iskola.
 • Clinix Egészségügyi Orvosi Központ.
 • Emmanuel Ápolási Iskola.
 • Leendő Ápolók Ápolási Iskola.
 • Gem Kisegítő Ápolási Iskola.

Milyen feltételekkel kell ápoló szakot tanulni?

Négy éves ápolói diploma . Három éves oklevél. Egy év felsőfokú bizonyítvány kisegítő ápoló szakon. Egy éves posztgraduális emelt szintű ápolónői és szülésznői diploma a diplomán vagy diplomán felül.

Miért nem kerültem be a Pretoriai Egyetemre (UP) (és hogyan lehet bejutni)

45 kapcsolódó kérdés található

Az UJ kínál ápolást?

Az Ápolási Tanszék az Egészségtudományi Kar zászlóshajója. A tanszék bizonyítékokon alapuló kurzusokat kínál alap-, alap- és posztgraduális szinten . A gondozás az ápolás sarkalatos része, és az oktatás, gyakorlat és kutatás magja.

Melyik tanfolyam a legalkalmasabb az ápoláshoz?

10+2 után két népszerű ápolói képzés áll a hallgatók rendelkezésére: B.sc Nursing tanfolyam és Általános ápolás és szülésznő (GNM). Mindkét kurzus jó kilátásokat kínál a karrier és a felsőoktatás terén, de azt tapasztaljuk, hogy a hallgatók gyakran dilemmák között maradnak e két képzés között.

Melyik egyetemen végezhetek ápolónőt?

Az olyan állami egyetemek, mint az UCT (University of Cape Town), ápolói tanfolyamokat kínálnak Fokvárosban, valamint a Western Cape Egyetemen, a KwaZulu-Natal Egyetemen, az Északnyugati Egyetemen és így tovább.

Tanulhatok ápoló szakot matrica nélkül?

Ápolást tanulni matrica nélkül nagyon nehéz . Ha egyetemen szeretne tanulni, ahhoz matrica szükséges, de ha egy TVET főiskolán vesz részt egészségügyi képzésben, akkor az ápolói készségekkel rendelkezik. Ehhez azonban 9-es fokozat szükséges.

Az Nsfas fizeti az ápolást?

Az NSFAS ösztöndíjakat kezel azoknak, akik Dél-Afrika 26 állami egyetemén vagy 50 állami TVET Főiskolán tanulnak vagy szeretnének tanulni. ... Ez azt jelenti, hogy ha ápolónői képesítést szeretne szerezni valamelyik intézményben, akkor biztosítást kap .

Milyen osztályzatok szükségesek az ápoláshoz?

Előfordulhat, hogy a CNA- és LPN-programoknak nincs minimális GPA-értéke, míg sok partner programja legalább 2,5-öt igényel. Az alapképzési és posztgraduális diplomát kínáló főiskolák és egyetemek gyakran 3.0-s vagy magasabb fokozatot igényelnek . Minél fejlettebb a diploma és minél tekintélyesebb a program, annál jobbnak kell lennie a GPA-nak.

Tanulhatok ápoló szakot az UniSA-ban?

Dél-Ausztrália 1. számú egyetemeként az ápolói pályafutások első számú egyetemeként az UniSA Bachelor of Nursing szakágazati szempontból releváns gyakorlati képesítést kínál 1000 óra ápolói gyakorlattal az első tanulmányi évtől kezdve.

Milyen tantárgyak szükségesek az ápoláshoz?

A kurzusnak tartalmaznia kell angol/nyelvi művészeteket, algebrát, geometriát, biológiát és kémiát . További ajánlott kurzusok közé tartozik a fizika, a pszichológia, a beszéd, az idegen nyelv és az anatómia/fiziológia. Sok főiskolai tanácsadó magasabb szintű Advanced Placement (AP) osztályokat ajánl, ha lehetséges.

Hány évig jársz egyetemre ápoló szakra?

Az ápolónői alapképzési kurzus felépítése a világ különböző ápolói iskoláiban eltérő, de általában három-négy évig tart. A szakképzett nővérré válás útja is változó. Például az Egyesült Államokban nem kell ápolói diplomát szereznie ahhoz, hogy regisztrált ápolóvá (RN) lehessen.

Melyik egyetemen tanulhatok ápoló szakot Dél-Afrikában?

Gauteng
 • Witwatersrandi Egyetem.
 • Pretoriai Egyetem.
 • Tshwane Műszaki Egyetem.
 • Vaal Műszaki Egyetem.
 • Life College of Learning.
 • Netcare oktatás.
 • Orvosi Klinika.
 • Baragwanath Nursing College.

Lehet-e egy nővérből orvos?

Az ápolónők és az orvosok egyaránt nélkülözhetetlenek az egészségügy területén, és szorosan együttműködnek annak érdekében, hogy a betegek a lehető legjobb ellátásban részesüljenek. ... De egy bejegyzett nővérből (RN) lehet orvos (MD), ha átesik a kiegészítő iskolázáson, képzésen és vizsgákon .

Mit tehetek ápolónőiskola helyett?

Az ápoláshoz hasonló szakmák
 • Orvosi asszisztens. Az asszisztens okleveles egészségügyi szakember, aki adminisztratív és klinikai feladatokat is ellát egy orvosi gyakorlatban. ...
 • Dentálhigiénikus. ...
 • Szövettani technikus. ...
 • Légzőgyógyász terapeuta. ...
 • Munkaterápiás asszisztens.

Tanulhatok ápoló szakot a 11. évfolyamommal?

Az egyszerű válasz erre az, hogy nem, nem teheted . Kivéve, ha rendelkezik egyenértékű képesítéssel, amely megfelel a tanulni kívánt szak felvételi feltételeinek. Javasoljuk, hogy először végezzen mátrix átírást, vagy vegyen fel egy alternatív kurzust, amely segít teljesíteni az egyetemre való belépés feltételeit.

Mennyit keres egy nővér?

Ápolónő – Tapasztalat szerinti fizetés A 4-9 éves tapasztalattal rendelkező ápolónő átlagos fizetése 26 000 R , míg egy tapasztalt, 10-20 éves tapasztalattal rendelkező ápoló átlagosan 37 000 R. A 20 év feletti nővérek tapasztalattal többet kereshet, mint havi 40 000 R.

Milyen ápolók kapják a legtöbb fizetést?

Mit csinál egy okleveles aneszteziológus nővér ? Az okleveles, regisztrált aneszteziológus nővér folyamatosan a legjobban fizetett ápolói karrier. Ennek az az oka, hogy az aneszteziológus ápolónő fejlett és magasan képzett, regisztrált nővérek, akik szorosan együttműködnek az egészségügyi személyzettel az érzéstelenítést igénylő orvosi eljárások során.

Hány évig tart ápoló szakot tanulni Dél-Afrikában?

Az ápolói alapképzés általában egy négyéves képzés , amelyet a legtöbb dél-afrikai állami egyetem kínál: UCT, Wits, Stellies (csak posztgraduális), UP, UWC, NWU, UKZN, UNISA stb. mind a kötelező gyakorlati klinikai képzési, mind az elméleti komponensből.

SZÜKSÉGED KELL egy szintre, hogy ápolónő legyél?

Ápolói végzettség követelményei Az ápolói végzettség megszerzéséhez általában A szintű, Felsőfokú Felsőfokú vagy azzal egyenértékű végzettség szükséges legalább egy tudományból biológiából, kémiából, fizikából, alkalmazott tudományból, egészségügyi és szociális ellátásból, pszichológiából, szociológiából vagy testnevelésből, valamint két másik tantárgy.

Nehéz az ápolói tanfolyam?

Nagyszerű karrier előtt állsz, amely kifizetődő, kihívásokkal teli és mindig izgalmas. De a nővériskola köztudottan nehéz . A legtöbb ápolási program magas GPA-t és lenyűgöző eredményeket igényel matematikából, kémiából, biológiából, pszichológiából és más igényes tárgyakból. Ez is rendkívül kielégítő.

Jó karrier az ápolónő?

A Gallup közvélemény-kutatása szerint 19 éve az ápolónőt választották a legelismertebb szakmának . Az ápolók felbecsülhetetlen értékű összekötőt jelentenek az orvosok és pácienseik között, több időt töltenek a betegekkel, mint bármely más egészségügyi csapattag. Összefoglalva, az ápolónő az egyik legkifizetődőbb karrier, amelyet választhat.