A remediáció szó jelentése?

Pontszám: 4,5/5 ( 5 szavazat )

Javítani annyit jelent, mint kijavítani vagy helyesbíteni . Ha autójával véletlenül elgázolta a szomszéd kerékpárját, a rossz helyzetet a kerékpár javítási költségével orvosolhatja. Ha valamilyen sérülést vagy hibát orvosol, megjavítja vagy helyreállítja.

Létezik olyan szó, hogy orvoslás?

re·me·di·at·ed, re·me·di·at·ing ige. eltávolítása vagy csökkentése (szennyező anyagok, káros vegyszerek stb.): A vízkár helyreállításával foglalkozó szakértők feltörik és kiszárítják az otthonokat, felszámolják a penészgombát, fertőtlenítik a tárgyakat és javítják a sérült szerkezeteket.

Mit jelent a helyreállítás?

(2/1. bejegyzés) tranzitív ige. : (valamit) a kárelhárítás célpontjává tenni : orvoslást nyújtani … a kiégett fűtőelemek eltávolításának, a tárolómedence leürítésének, a telephely kármentesítésének és a szennyezett talajvíz kezelésének folyamatára.

Mit jelent a jogorvoslat?

Kármentesítés vagy „helyreállítás”: vizsgálat , értékelés, jellemzés, körülhatárolás, megfigyelés, mintavétel, elemzés, eltávolítási művelet, javító intézkedés, válaszintézkedés, korrekciós intézkedés, mérséklés, a veszélyes anyagok kezelése vagy tisztítása vagy más hasonló intézkedések, amelyeket bármely vonatkozó környezetvédelmi intézkedés megkövetel. ...

Mit jelent a teljes kármentesítés?

Környezeti hiba teljes körű helyreállítása, az ilyen Környezeti Hiba helyreállítása vagy orvoslása, amely lényegében a legalacsonyabb költségre vonatkozó válasznak megfelelően fejeződik be.

🔵 Javító orvoslás Javítás - Helyreállítás Jelentés - Példák orvosságra - Szócsaládok

18 kapcsolódó kérdés található

Mi a kármentesítés, mondjon példát?

A helyreállítás egy hiba kijavítása vagy valami rossz megtörténésének megakadályozása. Amikor egy szennyező cég lépéseket tesz a vízellátás megtisztítására , ez egy példa a kármentesítésre. ... A főiskolai hallgatók gyenge íráskészségének orvoslása.

Mi az a kármentesítési díj?

A kármentesítési kifizetések a következők közül egyet vagy többet tartalmazhatnak: szolgáltatás nélküli díjak visszatérítése . a hiányos pénzügyi tanácsadás díjának visszatérítése . alulfizetett hitelkamatok fizetése . túlzott terhelési kamat visszatérítése .

Mi a különbség a remedy és a remediate között?

Mint igék, a különbség az orvoslás és az orvoslás között az, hogy a jogorvoslat a hiányosság vagy probléma orvoslása, vagy orvoslásaként szolgál .

Mit jelent egy osztály javítása?

Alapszinten a remediáció (vagy újratanítás) azt jelenti, hogy „ újra tanítani” olyan tartalmat, amelyet a tanulók korábban nem tanultak meg . Ahogy a tanárok felismerik a félreértéseket vagy a megértés hibáit, ezekre a hiányzó, évfolyam alatti anyagokra összpontosíthatnak, mielőtt visszatérnének az évfolyamos tanuláshoz.

Hogyan használod a remediate-t egy mondatban?

Példa javítási mondatra Ez azt jelenti, hogy a töredezett krétavíztartó rétegeket nehéz helyreállítani, ha a szennyeződés megtörtént. A szükséges lépések megtétele a telek lakáscélú helyreállítása érdekében valószínűleg jelentősen csökkentené a fejlesztő kívánt haszonkulcsát.

Mit jelent az írásbeli jogorvoslat?

A helyreállítás az a folyamat, amikor egy szöveget , legyen szó újságcikkről, sztoriról, filmről vagy akár üzleti ajánlatról vagy jelentésről, átveszünk egy új médiumba. ... Ezen elemek mindegyike, a jelentés, a PowerPoint és a prezentáció az eredeti dolgozat javítása.

Melyek a kármentesítés típusai?

A környezeti kármentesítés és rekultiváció három fő típusa
  • Talajmentesítés. Számos tényező befolyásolja a talaj állapotát. ...
  • Talajvíz és felszíni vizek kármentesítése. ...
  • Üledékmentesítés. ...
  • Források.

Mit jelent valamit enyhíteni?

enyhíteni \MIT-uh-gayt\ ige. 1 : kevésbé durvává vagy ellenségessé tenni : megenyhül. 2 a : kevésbé súlyos vagy fájdalmas : enyhíti. b : csökkenteni a súlyosságát: enyhíteni.

Mik azok a kármentesítési munkák?

A helyreállítási munkák bármely veszélyes anyag jelenlétének vagy hatásának kivizsgálására, eltávolítására, orvoslására, tisztítására, csökkentésére , módosítására vagy javítására irányuló tevékenységet jelentenek.

Mit jelent a kármentesítés a biztosításban?

Kármentesítés – tisztítás vagy egyéb módszerek a mérgező kiömlött anyagok vagy veszélyes anyagok eltávolítására vagy visszaszorítására egy Superfund webhelyről .

Mi a helyreállítási folyamat?

Egy rövid cikk, amely elmagyarázza a helyreállítási folyamat alapjait és a korai vállalkozói bevonódás előnyeit. A telephely helyreállítása a szennyezett vagy szennyezett talaj, üledék, felszíni vagy talajvíz eltávolításának folyamata az emberekre vagy a környezetre gyakorolt ​​hatás csökkentése érdekében.

Mi a jobb szó a hülyeségre?

Ezen az oldalon 59 szinonimát, antonimát, idiomatikus kifejezést és kapcsolódó szavakat fedezhetsz fel a buta kifejezésekre, mint például: hülye, tébolyult, debil , unalmas, értelmetlen, értelmetlen, ostoba, sűrű, gyengeelméjű, tudatlan és idióta.

Mit jelent egy teszt javítása?

A helyreállítási tesztelés az Ügyfél által a Softcat ajánlásait követve elvégzett munkákon végzett teszteket jelenti. Például a tesztek magukban foglalhatják a javításkezelési áttekintést, a gold build felülvizsgálatát vagy a sebezhetőségi vizsgálatot; 1. minta.

Mi az a kármentő bank?

A kármentesítési folyamat során törlik az ellentmondó adatokat , rendszerezik a megszerzett információkat, és meghatározzák, mi marad még számukra, hogy megtudják az ügyfélről.

Mi az az ügyfél-helyreállítás?

Ismerje meg ügyfelét vagy a KYC-helyreállítás olyan folyamat, amely magában foglalja az ügyfelek átvizsgálását, ellenőrzését és azonosítását annak érdekében, hogy tudja, kivel áll üzleti kapcsolatban . A KYC biztosítja, hogy Ön felmérje minden olyan ügyfél kockázatát, aki érintett lehet pénzügyi bűncselekményekben.

A kármentesítési díjak adókötelesek?

Kamat: A kárpótlási kifizetés minden olyan része, amely kamatösszetevőt jelent, közönséges kamatbevételként értékelhető, és be kell számítani a kapott pénzügyi évbe.

Mi a helyreállítás a kommunikációban?

A „helyreállítás” egy olyan médiaelmélet, amely az egyik médium egy másik médiumba való beépítésére vagy megjelenítésére összpontosít . J. ... Grusin Remediation: Understanding New Media című könyve szerint a remediáció az új digitális média meghatározó jellemzője, mivel a digitális média folyamatosan javítja elődeit.

Mi az a helyreállítási nap?

A Remediation Day a holland Hannover Milieu en Veiligheidstechniek BV és a belga WeGroSan bvba kezdeményezése . A konferencia célja három: platform létrehozása a (in-situ) talajmentesítéssel kapcsolatos műszaki ismeretek és projekttapasztalatok megosztására.