A guturális szó azt jelenti?

Pontszám: 4,2/5 ( 23 szavazat )

1 : a torokban artikulált torokhangok. 2 : velár. 3: furcsa, kellemetlen vagy nemtetszetős megnyilatkozás vagy olyan megnyilatkozás van rajta.

Mi az a torokszorító érzés?

A Guttural egy rekedt hangot ír le a torok hátsó részében . ... A morgást és a sírást gyakran öblösnek nevezik. A latin guttur szó, „torok vagy nyelőcső”, a gutturális szó gyökere. Éppen ezért a mély és nyikorgó hangok, mintha a torkodból jönnének, öblösek.

Mi az a öblös nyögés?

1 (beszédhang) a torokban keletkezik; kemény hangzású .

Hogy hívják héberül a torokhangot?

A guttural szó szó szerint azt jelenti, hogy 'torok' (a latin guttur, jelentése torok), és először a fonetikusok használták a héber glottal [ʔ] (א) és [h] (ה), uvuláris [χ] (ח) leírására. ), és a garat [ʕ] (ע).

Mik azok a gutturalok héberül?

A héber ábécében négy torokbetű is található. A guttural szó szó szerint azt jelenti, hogy „a torokból”, és a latin torok szóból származik. ... A négy öblös betű: Aleph- א, Hey- ה, Chet – ח, Resh- ר.

Mit jelent a GUTTURAL szó?

33 kapcsolódó kérdés található

Mit jelent héberül, hogy sofit?

A héber ábécében a végső formát szofitnak nevezik (héberül: סופית‎, jelentése "végső" vagy "vége" ). Héber betűk, amelyeknek van végleges formája. Betű neve. Nem végleges. Végső (puha)

Mit jelent héberül a dagesh?

A dagesh (דָּגֵשׁ‎) a héber ábécében használt diakritika . A héber ortográfiához a maszorét niqqud (hangzópontok) rendszerével egy időben került be. Egy héber betűben elhelyezett pont formájában jelenik meg, és kétféle módon módosítja a hangot.

Mit jelent a Gutturally ?

1 : a torokban artikulált torokhangok. 2 : velár. 3: furcsa, kellemetlen vagy nemtetszetős megnyilatkozás vagy olyan megnyilatkozás van rajta.

Hogyan csinálsz gutturális vokált?

Kezdje a torokhangot azzal, hogy hangosan kimondja a „vagy” szót . Tartsa a száját ugyanabban a helyzetben, mint ahogyan azt mondta, hogy „vagy”, és egyszerűen lélegezzen be ugyanúgy, ahogyan eddig gyakorolta. Eleinte a hang buta és fejletlen lesz, de folyamatosan szívja be a "vagy" szót, amíg élénken ki nem ejti.

Mi a torok definíciója?

1: torokhangból kiejtett vagy előállított torokhang . 2: nehéz, vastag és mély, mintha egy szarv torkából fakadna.

Mit értesz közbeiktatott alatt?

tárgyas ige. 1 : időközönként beszúrni többek között rajzokat a szövegbe. 2 : időközönként elhelyezni valamit egy képekkel tarkított könyvben vagy között.

Mit jelent az intett?

Az angol intett jelentése, hogy jelezzen valakinek, általában a kezével vagy a fejével : Láttam, ahogy intett az ajtóban álló férfinak, aki csendesen távozott. A családja mind köréje gyűlt, de ő intett nekik. [ + obj + infinitive ] Intett, hogy üljek le. Szinonimák.

Hogyan használd a guttural szót egy mondatban?

Torkos mondatpélda
  1. A darab végén öblös zokogást hallatott. ...
  2. Teljesen megértem mondta Berg, és felállt, és fojtott, torokhangon beszélt.

Mi a gutturális ellentéte?

Mély hangzás ellentéte. dulcet . dallamos . vékony . sima .

A Gutturally egy szó?

adj. 1. A torok vagy azzal kapcsolatos .

Mi a leghatékonyabb definíciója a petulandnak?

1: szemtelen vagy durva beszédben vagy viselkedésben . 2 : átmeneti vagy szeszélyes rossz humor jellemzi : ingerült. A petulant egyéb szavai Szinonimák A Petulantnak latin gyökerei vannak. Példamondatok Tudjon meg többet a petulantról.

Mit csinál egy Dagesh Lene?

Dagesh-lene jelentése (héber nyelvtan) A héberben egy mássalhangzó közepébe helyezett kis pont, eredetileg a frikatív hangot stoppá alakította át .

Hány magánhangzó van a héberben?

A héberben az öt magánhangzót képviselik: a, e, i, o és u, és a fölé vagy alá írt mássalhangzó után ejtik őket.

Hogyan zársz egy héber levelet?

Az izraeli héber nyelvű hivatalos levelek gyakran בברכה (bivraKHA; szó szerint, áldással) végződnek. Szigorúan formális befejezés a בכבוד רב (bekhaVOD RAV; nagy tisztelettel vagy tisztelettel) .

Mit jelent héberül az Apáca betű?

Eredet. Úgy gondolják, hogy az apáca egy kígyó egyiptomi hieroglifájából származik (a héber szó kígyót jelent, a nachash apácával kezdődik, a kígyó pedig arámul apáca) vagy angolnából. Egyesek a vízben lévő halak hieroglifáját feltételezik eredeteként (arabul a nūn jelentése nagy hal vagy bálna).

Hogyan írják héberül a Binyamin szót?

A Benjamin egy népszerű keresztnév a férfiak számára, a héber בִּנְיָמִין‎, Binyāmīn szóból származik, fordítása "a jobb kéz fia", bár a szamaritánus Pentateuchban a név "Binyaamem"-ként jelenik meg: "napjaim fia". A Benjamin rövidítése gyakran Ben, néha Benny, Benj vagy Benji.

Mit jelent a Beged Kefet?

A díszlet a beged kefet (bet-gimel-daled kaf-peh-tav) néven ismert, ami véletlenül " csomóruhát " jelent, és amely történetesen egy rendkívüli amerikai zenei együttes neve is.