A wey folyó Weymouthba megy?

Pontszám: 4,2/5 ( 25 szavazat )

A pálya nagy része Weymouth beépített területén található, amely Upwey, Broadwey, Nottington és Radipole egykori falvakon (ma külvárosokon) keresztül a Radipole tavon keresztül a Weymouth kikötőbe vezet. A forrástól a szájáig körülbelül 60 métert (200 láb) esik.

Melyik folyó halad át Weymouthon?

Weymouth /ˈweɪməθ/ egy tengerparti város Dorsetben, Anglia La Manche partján. A Wey folyó torkolatánál fekvő védett öbölben, Dorchester megyei várostól 11 kilométerre (7 mérföldre) délre, 2018-ban 53 068 lakosa volt.

Merre folyik a Wey folyó?

A Wey folyó a Temze mellékfolyója Délkelet-Angliában. Két ága, amelyek közül az egyik a hampshire-i Alton közelében, a másik pedig West Sussexben , Haslemere-től délre emelkedik, a surrey-i Tilfordban csatlakozik .

Tudsz úszni a Wey folyóban?

Wey-folyó, Artington Egy kőhajításnyira Guildfordtól ez a homokos folyószakasz lassú folyású és sekély, így remek hely a vadon úszó újoncok számára. A Wey egy másik nagyszerű szakasza is található Godalming mellett, amely egy kicsit csendesebb.

A Wey folyó dagályos?

A folyó árapálymentes szakaszait 38 fő mellékfolyó táplálja, amelyek 3841 négyzetmérföldes (9948 négyzetkilométeres) vízgyűjtőterületen vannak, ezek egyike a Wey folyó, amely a Surrey állambeli Weybridge közelében, a Thames-zsilipnél csatlakozik a folyóhoz. A teljes vízgyűjtő terület 15 343 négyzetkilométer (5924 négyzetmérföld).

Evezés a Wey folyón 🚣‍♂️

45 kapcsolódó kérdés található

Van két folyami wey?

A két különálló patak nagyon gyorsan kifejlődött folyókká fejlődik, mindkettőt Wey-nek hívják, de külön-külön North Branch néven azonosítják, amely a hampshire-i Altonból folyik, és a South Branch, amely Blackdownból fut, közvetlenül a West Sussex határa felett, Haslemere közelében.

A Wey folyó kanyarog?

Wey folyó és hajózás: A Wey folyó – Farnham északi ága Tilfordig. A folyó finoman kanyarog Farnham ősi mezővárosán, majd lefelé halad a Moor Place körüli történelmi réteken, közel a fehér boszorkány, Ludlam anya barlangjához, és továbbhalad az egykor mindenható Waverley-apátság romjaihoz.

Hány híd van a Wey folyón?

A két hajózásnak 16 zsilipje, 12 gátja, 50 gátszerkezete, 24 hídja , 13 nyaralója és 24 egyéb épülete van, valamint 11 karbantartó hajóból álló flotta.

A Wey folyó egy krétapatak?

A Wey folyó egy krétapatak, amely a délnyugat-angliai Dorseten keresztül folyik .

Ki kezeli a Wey folyót?

A River Wey Navigation és a Godalming Navigation együtt egy 20 mérföldes (32 km) folyamatos hajózható útvonalat biztosít a Weybridge melletti Temze folyótól Guildfordon át Godalmingig (általános nevén Wey Navigation). Mindkét víziút Surreyben található, és a National Trust tulajdonában van.

Weymouth ragacsos?

Weymouth egy kis tengerparti város Anglia déli partján. Enyhén ragacsos és kissé elavult , de rendkívüli természeti szépséggel van megáldva.

Weymouth durva?

Weymouth a legveszélyesebb közepes méretű város Dorsetben, és Dorset 274 városa, faluja és városa közül a 20 legveszélyesebb között van. A teljes bűnözési ráta Weymouthban 2020 -ban 66 bűncselekmény volt 1000 főre vetítve .

Miért híres Weymouth?

Az üdülőhely az első modern turisztikai célpontok közé tartozik, miután III. György király , Gloucester herceg testvére nagy rezidenciát, Gloucester Lodge-t épített ott, és 1780-ban átélte az enyhe telet; a király 1789 és 1805 között tizennégy alkalommal tette Weymouth-t nyári nyaralóhelyévé, még akkor is, ha...

Milyen halak vannak a Wey folyóban?

Ehhez a kis folyóhoz mobil horgászat javasolt. A domolykó a domináns faj , átlagosan 2 fonttól 4 fontig. Csuka és 20 font között van jelen. Ponty 18 lb-ig és Roach 2 lb 8 oz van jelen.

Melyik folyó folyik át Guildfordon?

Wey folyó (Ez a link új ablakban nyílik meg) – A Guildford központján áthaladó gyönyörű Wey-folyó a nyugalom oázisa, mindössze néhány percre a nyüzsgő High Street nyüzsgésétől.

Hol úszhatok a Wey folyóban?

Wey folyó, Surrey Megközelítés: Menjen vonattal a Chilworth állomásra, és kövesse a Wey Navigation jelzéseit, hogy ússzon a Manor Inn közelében , vagy szálljon le Guildfordnál, és kövesse a folyó gyalogösvényét, úszva a város szélén kívül.

Biztonságos úszni Port Meadowban?

Port Meadow a Temze folyó egy szakasza, Wolvercote közelében, Oxfordshire-ben. Ez egy folyami fürdőhely, amelyet rétek vesznek körül, amelyek télen gyakran elöntnek. A víz minőségét tekintve általában átlagon felüli, úszásra alkalmas .

Tud úszni a Frensham Pondsban?

Élvezze a strandot, de kérjük, kövesse a szabályokat a biztonsága érdekében, és ellenőrizze a víz minőségét, mielőtt megmártózik. Kérjük, ne ússzon a kijelölt területeken kívül, mert tilos . Kutya nem megengedett a strandon és a vízben.

A Wey folyó mekkora része hajózható?

Nyugodt vízi út közel 20 mérföldön keresztül Surrey szívében. A Wey volt az egyik első brit folyó, amelyet hajózhatóvá tették, és 1653-ban nyitották meg az uszályforgalom számára. Ez a 15 mérföldes víziút kötötte össze Guildfordot a Temze melletti Weybridge-vel, majd Londonnal.

Kerékpározhat a Wey déli ösvényen?

A Wey-folyó vontatóútja hihetetlen 19 mérföldes kerékpárúttal.

Kerékpározhat a Wey és Arun-csatorna mentén?

Sportos a folyó mentén: Wey és Arun-csatorna Versenykerékpárhoz is alkalmas . Az utak aszfaltozottak. Sok emelkedő és lejtő ezen az útvonalon, de néhány meredek emelkedő is. Ez az útvonal minden évszakra alkalmas.

Kerékpározhat a Mole folyó mentén?

A Mole Valley körüli kerékpározás az egyik legélvezetesebb módja Surrey e részének felfedezésének. Hogy megtalálja a tökéletes Mole Valley kerékpártúrát, áttekintettük a régió kerékpáros útvonalainak teljes gyűjteményét, hogy megszerezzük a legjobb 20-at.