A combcsontban van barázda?

Pontszám: 4,3/5 ( 24 szavazat )

A femorális trochlearis barázda a combcsont disztális részén található. A sulcus szöget úgy alakítják ki, hogy a középső és oldalsó condylusok legmagasabb pontjaiból két vonal összekapcsolódik , amelyek a kondylusok legalsó pontjában találkoznak. intercondylar

intercondylar
A csont anatómiai feltételei Az intercondylaris terület a sípcsont felső végtagján lévő mediális és laterális condylus elválasztása . Az elülső és hátsó keresztszalagok és a meniszkuszok az intercondylaris területhez kapcsolódnak.
https://en.wikipedia.org › wiki › Intercondylar_area

Intercondylar area - Wikipédia

horony 1 .

Melyik disztális femur epicondylusban van barázda?

A mediális epicondylus az adductor tuberculum elülső és távolabbi részén helyezkedik el, és C alakú, központi mélyedéssel vagy barázdával.

Hol található az intercondylaris sulcus?

Az intercondylaris sulcust a combcsont komponensének az elülső intercondylaris vonalhoz viszonyított legalacsonyabb pontjaként határozták meg a Merchant-nézetekben, a térdkalács középső gerincét pedig a térdkalács legmélyebb pontjaként a térdkalács keresztirányú tengelyéhez viszonyítva (3. ábra). .

Melyek a combcsont alsó vége?

  • Gerdy tuberkulózisa.
  • condyles. oldalsó. középső.
  • intercondylaris terület. hátulsó. elülső. intercondylaris eminencia. oldalsó gumó. mediális tuberkulózis.

Melyik distalis femoralis epicondylus medialis vagy lateralis térdízületben van barázdával?

A medialis epicondylus az adductor tuberculum elülső és distalis részén fekszik, és egy C-alakú gerinc centrális mélyedéssel vagy barázdával (1-10. ábra). A mediális kollaterális szalag (MCL) nem a gerincből származik, hanem a sulcusból.

A combcsonttörés rögzítésének szövődményei – Minden, amit tudnod kell – Dr. Nabil Ebraheim

39 kapcsolódó kérdés található

Melyik condylus szembetűnőbb a combcsontban?

A csont anatómiai feltételei Az oldalsó condylus a combcsont alsó végtagján lévő két kiemelkedés egyike. A másik a mediális condylus. Az oldalsó condylus a kiemelkedőbb, és szélesebb mind elöl-hátul, mind keresztirányú átmérőjében.

Melyik combcsont condylusa nagyobb?

Femorális condylusok A mediális femorális condylus (MFC) szélesebb és nagyobb artikulációs felülettel rendelkezik, mint a laterális condylus (LFC), bár az LFC anteroposterioran nagyobb.

Mi történik, ha eltöri a combcsontját?

A combcsonttörés extrém fájdalmat okozhat a felső lábszárban vagy a csípőben . Kisebb fájdalmat is okozhat a fenékben, a térdben, a combban, az ágyékban vagy a hátban. A következőket tapasztalhatja: járási nehézség, vagy képtelenség járni, lábát mozgatni vagy állni.

Mennyi ideig tart felépülni törött combcsontból?

A legtöbb combcsonttörés körülbelül 4-6 hónapot vesz igénybe a teljes gyógyuláshoz, de sok tevékenységet ez idő előtt folytatnia kell.

Mi kapcsolódik a combcsont intercondylaris gödréhez?

A két condylus között található az intercondylaris mélyedés, egy mélyedés, amelyben kulcsfontosságú térdszalagok kapcsolódnak; ez jelentősen megerősíti a térdízületet és megvédi a csavarodási károsodástól.

A combcsont csont?

A combcsont a legnagyobb csont az emberi testben . Általában combcsontnak nevezik (a combcsont latinul comb), és a csípőtől a térdig ér. Egy felnőtt férfi combcsont körülbelül 19 hüvelyk hosszú, és valamivel több, mint 10 uncia.

Hol van a combcsont disztális vége?

A disztális combcsont az a hely, ahol a csont fejjel lefelé fordított tölcsérként kigyullad. A distalis combcsont a lábnak a térdízület feletti területe . A combcsont disztális törése leggyakrabban idős embereknél fordul elő, akiknek csontjai gyengék, vagy fiatalabbakban, akiknek nagy energiájú sérülései vannak, például autóbalesetből.

Min ül a combcsont két condylusa?

A distalis combcsont domború condylusai a nagyon sekély és homorú proximális sípcsontízületi felületek tetején helyezkednek el, amelyek a közel lapos tibiális plató tetején helyezkednek el.

Mi a leggyorsabb módja a törött combcsont gyógyulásának?

Hogyan lehet a lehető leggyorsabban meggyógyítani a csonttörést
  1. Csonttörés kezelése – Beleértve a zárt redukciót (csont igazítás manipulációval vagy vontatással), immobilizálást (sín vagy gipsz használatával) és rehabilitációt (fizikoterápia)
  2. Fizikoterápia – Az érintett területen az erő és a normál működés helyreállítása.

A combcsont eltörése a legrosszabb fájdalom?

A combcsontja a combodban található, a csípőtől a térdig tart. Hosszú és erős, és rohadtul fáj, ha eltöröd. Amellett, hogy az egyik legfájdalmasabb törés , a combcsont törése károsíthatja a láb nagy artériáit, és súlyos vérzést okozhat.

Hány órát vesz igénybe a combcsont műtét?

A sebész műtéti vágást végez a comb oldalán. A fémlemezt vagy szöget néhány csavarral rögzítik. Ez a műtét 2-4 órát vesz igénybe.

Mennyire súlyos a combcsonttörés?

A combcsonttörés vészhelyzet, amely bizonyos esetekben életveszélyes is lehet . Azonnal forduljon orvoshoz (hívja a 911-et), ha Ön vagy valaki, akivel Ön együtt tartózkodik, az alábbi életveszélyes tünetek bármelyikét észleli, beleértve a következőket: Zavartság vagy eszméletvesztés akár rövid pillanatra is. Erős vagy ellenőrizhetetlen vérzés.

Tudsz járni törött combcsonton?

Néha egy nagyon rossz teljes törés nem képes elviselni a súlyt vagy más módon nem működik megfelelően. A legtöbb esetben azonban a törések valóban elbírják a súlyt. A beteg valószínűleg még törött lábán is tud járni – csak úgy fáj, mint a farka.

Hogyan javítják meg a törött combcsontot?

A combcsonttörést javító leggyakoribb műtét során a sebész egy rudat vagy nagy szöget helyez be a csont közepébe . Ez a rúd segít megtámasztani a csontot, amíg meg nem gyógyul. A sebész egy lemezt is helyezhet a csontja mellé, amelyet csavarokkal rögzítenek. Néha a rögzítőeszközöket a lábadon kívüli kerethez rögzítik.

A femur condylus a combcsont része?

Combcsont (combcsont) A combcsont két lekerekített kiemelkedése a combcsont végén ; medialis, illetve lateralis femoralis condylusnak nevezik. A kondylusok mozgásai közé tartozik a ringató, siklás és forgás.

A combcsont hajlítással visszagurul?

Az oldalsó femorális condylus flexióval visszagurul, a medialis azonban nem, azaz a combcsont kívülről egy mediális központ körül forog. ... Nem fordul elő flexióval járó combcsont-visszagurulás, amelyet általában mindkét condylus hátrafelé gördüléseként képzelnek el.

Melyik izom kapcsolódik a combcsont alsó trochanteréhez?

Emberben a kis trochanter egyénenként változik, szűk határok között. A combnyak tövének alsó és hátsó részéből nyúlik ki. A kis trochanter csúcsa durva, és beilleszti a psoas major izom és a csípőizom inát .