A tartomány államot jelent?

Pontszám: 4,2/5 ( 39 szavazat )

A tartomány egy olyan földterület, amely egy ország része , hasonlóan egy államhoz vagy egy megyéhez. Ez lehet egy külföld politikai ellenőrzése alatt álló, gyarmathoz hasonló földterület is. A tartományok általában kormányzati egységek. Kanadának 10 tartománya van, mindegyikben van egy főkormányzó.

Mi a különbség az állam és a tartomány között?

A tartomány egy ország közigazgatási szempontból létrehozott egysége. Az államot kisebb területként is definiálják, amely összeadódik egy föderációhoz , például az Egyesült Államokhoz.

Mi a tartomány példája?

A tartomány meghatározása egy adott terület vagy hely egy országon vagy államon belül, amely gyakran egy nagyobb unió részhalmaza. Ontario Kanada egyik tartományának példája. Egy ország közigazgatási felosztása; specif., Kanada tíz fő közigazgatási körzetének bármelyike.

A tartomány egy másik szó az államra?

A tartomány egy régió egy országon belül. ... Sok ország tartományokra van osztva. Az Egyesült Államokban nincsenek hivatalos tartományaink; vannak államaink és megyéink.

Vannak a Fülöp-szigeteknek államai vagy tartományai?

Jelenleg 81 tartomány van, amelyek további városokra és településekre oszlanak. Az országos fővárosi régió önkormányzati egységei, valamint a független városok függetlenek minden tartományi kormánytól.

Állam vs tartomány: mi a különbség?

25 kapcsolódó kérdés található

Cebu tartomány vagy város?

Cebu (/sɛˈbuː/; Cebuano: Sugbo), hivatalosan Cebu tartomány (Cebuano: Lalawigan sa Sugbo; tagalog: Lalawigan ng Cebu), a Fülöp-szigetek tartománya a Közép-Visayas (VII. régió) régióban, és a következőkből áll. egy fő sziget és 167 környező sziget és szigetecske.

Mi hasonlít egy tartományhoz?

Enciklopédiai bejegyzés. A tartomány egy olyan földterület, amely egy ország része, hasonlóan államhoz vagy megyéhez . Ez lehet egy külföld politikai ellenőrzése alatt álló, gyarmathoz hasonló földterület is.

Mik a tartomány szinonimái?

A tartomány néhány gyakori szinonimája a kötelesség, a funkció és a hivatal . Míg mindezek a szavak azt jelentik, hogy "egy személytől vagy dologtól elvárható cselekedetek vagy műveletek", a tartomány olyan funkcióra, hivatalra vagy kötelességre vonatkozik, amely természetesen vagy logikusan az egyikre tartozik.

Miért nevezik Kanadában tartományoknak?

Etimológia. Az angol provincia szót körülbelül 1330 óta használják, és a 13. századi ófrancia provincia szóból ered, amely maga a latin provincia szóból származik, amely a bírói jogkörre, különösen egy idegen területre utal.

Egy tartomány megye?

A megye egy ország földrajzi régiója, amelyet bizonyos modern nemzetek közigazgatási vagy egyéb célokra használnak. ... A tartomány szinte mindig egy országon vagy államon belüli közigazgatási felosztás .

Mi a különbség a tartomány és a város között?

ez a város egy nagy település, nagyobb, mint egy város , míg a tartomány egy kormányzati alegység, általában egy lépéssel az országos szint alatt van; (Kanada) a tíz kanadai szövetségi egység egyike, amelyet az alkotmány elismer, és rendelkezik az uralkodó külön képviselőjével (hasonlítsa össze a területet).

Mi a tartományok célja?

A tartományok autonóm hatáskörrel rendelkeznek számos kérdésben , például arról, hogy hol építsenek utakat. Ezenkívül végrehajtanak bizonyos nemzeti törvényeket, például új természetvédelmi területek létrehozásáról.

Ontario állam vagy tartomány?

Ontario, Kanada második legnagyobb tartománya Quebec után. A kanadai szárazföld azon sávját foglalja el, amely északon a Hudson- és James-öböl, délen pedig a St. Lawrence folyó–Nagy tavak lánc között húzódik.

Az állam egy ország?

Az állam egy olyan politikai egység, amely szuverenitással rendelkezik egy terület és az azon belüli emberek felett . A szuverenitás a törvényes és végső hatóság egy állam (azaz egy politikai egység) felett. ... ' Az ország egyszerűen egy másik szó az államra. Az Egyesült Államokat „országnak” vagy „államnak” is nevezhetjük.

Mi a leghatékonyabb definíciója a petulandnak?

1: szemtelen vagy durva beszédben vagy viselkedésben . 2 : átmeneti vagy szeszélyes rossz humor jellemzi : ingerült. A petulant egyéb szavai Szinonimák A Petulantnak latin gyökerei vannak. Példamondatok Tudjon meg többet a petulantról.

Mit jelent a provincia Indiában?

Jelentése: Egy nemzet egyik közigazgatási körzete által elfoglalt terület .

Mit jelent a város tartomány?

melléknév [ADJECTIVE főnév] Provinciális jelentése egy ország fővárostól távol eső részeihez kapcsolódó .

Anglia állam vagy tartomány?

Az „Egyesült Királyság” Anglia, Wales, Skócia és Észak-Írország közötti politikai unióra utal. Bár az Egyesült Királyság teljesen független, szuverén állam , az azt alkotó 4 nemzet egyben önálló ország, és bizonyos mértékű autonómiával rendelkeznek.

Melyik országban van a legtöbb állam vagy tartomány?

A Fülöp -szigeteken, amely az első helyen áll 196 tartományával és bérelt városával (mindkettőt a legfőbb közigazgatási körzetnek tekintik), valószínűleg kevesen tudják mindegyiket megjegyezni.

A Metro Manila egy tartomány?

A Fülöp-szigetek más közigazgatási régióitól eltérően a Manila metróállomás nem tartományokból áll . Ehelyett a régió négy földrajzi területre van osztva, amelyeket "körzeteknek" neveznek.

Melyik a Fülöp-szigetek legrégebbi tartománya?

Aklan a Fülöp-szigetek legrégebbi tartománya, története 1213-ban kezdődött. Panay-sziget északnyugati részén, a nyugati Visayas régióban található. Ez a tartomány ad otthont a Mardi Gras Ati-Atihan Fesztivál országos változatának, és kapuja a világ legszebb strandjának, a Boracay-szigetnek.

Melyik a legjobb tartomány a Fülöp-szigeteken?

A létszám alapján a rangsor a következő: Cebu , 4 632 359; Cavite, 3 678 000; Bulacan, 3 292 000; Laguna, 3 035 000; Pangasinan, 2 957 000; Rizal, 2 884 000; Batangas, 2 694 000; Negros Occidental, 2 497 000; Pampanga, 2 198 000; és Nueva Ecija, 2 151 000.