Befolyásolja a hangfelvétel magassága a hangot?

Pontszám: 4,2/5 ( 5 szavazat )

A hangmagasság kritikus eleme a gitár hangszínének . Túl alacsonyra állítva a hangszedő nem hatékony és gyenge. Túl magasra állítva a pickup mindenféle problémát okoz Önnek.

Hogyan befolyásolja a hangfelvevő magasságának változtatása a hangot?

Emelje fel a hangszedőket egy kicsit túl magasra, és a hangja sáros lesz, és nehezebb lesz formálni az erősítővel . Ezzel szemben, ha túlságosan leengedi a hangszedőket, előfordulhat, hogy nem marad elegendő jel az erősítő megfelelő „táplálásához” – szerencsére, ha a hangszedők túl alacsonyak az optimális teljesítményhez, akkor ennek nyilvánvalónak kell lennie.

A hangszedő magassága befolyásolja a kimenetet?

Igen, több kimenet ! A közelebbi hangszedők nagyobb teljesítményt biztosítanak, kifejezettebb és határozottabb csúcsminőséggel. De nem feltétlenül maximalizálja a hangzást, ha a hangszedőket olyan magasra állítja, amennyire csak mennek. Valójában a magasabb beállítás néhány különböző módon csökkentheti az egyébként kiemelkedő gitárhangot.

Milyen magasak legyenek a hangszedőim?

Először állítsa be az összes gitár hangszedőjét 3/32”-re (0,093”, 2,38 mm) a mély és 2/32”-re (1/16”, 0,0625”, 1,98 mm) a magas hangok oldalán. ... Ezzel a hangszedőit egy ésszerű „út közepe” beállításra kell állítani, amely kiegyensúlyozott kimenetet biztosít minden hangszedőről.

A gitár hangszedő borítása befolyásolja a hangot?

A Humbucker burkolatok a hangszedő mágneses mezőjét is befolyásolhatják, a felhasznált anyagtól függően, ami befolyásolja a hangszínt . ... Összességében a fedetlen hangszedő valamivel világosabb tónusúnak tűnt, míg a fedett hangszedő valamivel simább és teltebb volt.

Felszedési magasság. Befolyásolja a hangszínedet?

17 kapcsolódó kérdés található

A nikkel hangszedő burkolatok befolyásolják a hangot?

Igen, a borítások óriási különbséget tesznek abban, hogy mi jön ki az erősítőből! Ha már leszedte őket, akkor észrevehette, hogy a hangszedők így agresszívebben szólnak. ... Azok a fém (nikkelezett vagy krómozott sárgaréz) hangszedő burkolatok jobb kifejezés híján „laposabb választ ” adnak a hangszedőre.

A hangszedő burkolatának eltávolítása befolyásolja a hangot?

Az egyik első dolog, amit hallhat, az az, hogy a burkolat eltávolításával a hangszedő világosabb és nyitottabb lesz . Még Clapton is azt mondta, hogy a nikkel burkolat eltávolításával a hangszedők másképp szólnak majd. ... Ha a fedett és a fedetlen hangszedőt is azonos magasságba állítja, a hangzás szinte azonos lesz.

Hogyan állapítható meg, hogy a hangszedői túl magasak?

Ha túl magasra állítja a hangszedő magasságát, akkor a mágnesek megnyomják és kihúzzák a húrokat a dallamból. Íme egy gyors módja annak, hogy megtudja, hogy ez megtörténik-e Önnel: játssza le a Low E húrt magas hangon (a 15. hangon érdemes kezdeni). Lehet, hogy „viharzó” hangot hall. Ez a hang a mágnesed, amely harcol a húroddal.

A hangszedők befolyásolják a fenntartást?

De a hangszedő magassága nem csak a gitár kimeneti szintjét befolyásolja, hanem a fenntartást is, és azt is, hogy a gitár kimeneti szintje hogyan viszonyul a pengetéshez vagy a dob kezdeti tranzienséhez.

Hogyan állíthatod be a hangszedő magasságát fülön keresztül?

Felvételi magasság beállítása fül szerint
  1. Állítsa be a hangszedőket úgy, hogy egy szintben legyenek a hangszedővel vagy a hangszedőgyűrűkkel. ...
  2. Csatlakoztassa a gitárt egy tiszta erősítőhöz, és kapcsolja be az erősítőt. ...
  3. Válassza ki a bridge hangszedőt, és lassan emelje fel (egy csavart, majd a másikat), miközben pengeti a gitárt.

Honnan tudhatom, hogy rossz a gitár hangszedőm?

Mérje meg a hangszedő ellenállását . Helyezze a fekete szondát a negatív vezetékre, a piros szondát a pozitív vezetékre. Ha a mérőn ellenállásértéket kapunk, a hangszedő működik, minél magasabb a leolvasás, annál jobb. Ha nem ad meg leolvasást, valószínűleg a hangszedők hibásak.

A hangszedőknek vízszintesnek kell lenniük?

Az egytekercses hangszedőknél a magas oldalnak valamivel magasabbnak kell lennie, mint a basszus oldalának , ez szép egyenletes jelegyensúlyt biztosít. A Humbuckerek nem olyan kritikusak, mint az egytekercses hangszedők a magasság beállításánál.

A hangfelvétel befolyásolja a hangszínt?

A rövid válasz: igen. A hangfelvevő helyzete abszolút befolyásolja a hangszínt . De sokféleképpen befolyásolhatja a hangszínt. Vessen egy pillantást néhány olyan változóra és forgatókönyvre, amelyek segíthetnek abban, hogy a hangszedőiből kihozza azt, amit keres.

Hogyan befolyásolja a hangfelvétel ellenállása a hangot?

Ahogy több vezetéket tekercsel egy tekercsre, az ellenállás nő . A kisebb vezeték nagyobb ellenállással rendelkezik, mint az azonos mennyiségű nagyobb vezeték. Ahogy az ellenállás növekszik, hamarosan eléri azt a pontot, ahol megszűnik a hangosodás, és SÖTÉTEBB lesz.

Mi történik, ha leengedjük a gitár hangszedőit?

A hangszedő leeresztésekor kisebb teljesítményt és egyenletesebb hangzást kap . Ahogy a hangszedőt távolabb helyezik a hídtól, annál hangosabban és teltebben szól. A hangszedőben több húrrezgés mozog a tekercseken.

Az aktív hangszedőknek jobb a tartása?

Mivel a legtöbb aktív hangszedő nem büszkélkedhet annyi vezetékkel a mágnes körül, ez gyengébb mágneses húzást eredményez a gitár húrjain. Bár ez negatívan hangzik, az alacsonyabb erő lehetővé teszi a húrok sokkal szabadabb rezgését , ami jobb tartást eredményez.

Az aktív hangszedőknek nagyobb a tartásuk?

Aktív hangszedők – Amit tudni kell: Az aktív hangszedőket azonban gyengébb mágnesekkel tervezték, így nagyobb tartást tesznek lehetővé azáltal, hogy a húr minimális mágneses ellenállás mellett rezeg. Az aktív hangszedők kiegyensúlyozott jellé alakulnak át, ami hajlamos megölni a zümmögést és az aktív hangszedőknél gyakran előforduló interferenciát.

Lehet egy gitárnak túl sok kitartása?

Nem, számomra egy hangszernek nem lehet "túl sok" fenntartása . Elég könnyű csökkenteni a tartósságot különféle némítási technikákkal. Nincs mód (csatlakoztatás nélkül) arra, hogy olyan hangszert adjunk hozzá, amelyből ez hiányzik. Ha egy éles támadásra vágyik a gyors hanyatlással, akkor jobb, ha egy íves felsőt vagy Sel-Mac gitárt használ.

Mi történik, ha a hangszedők túl közel vannak a húrokhoz?

A húrjaid ferromágnesesek. ... A hangszedő mágneses terére ható húrok mellett ez a mágneses tér is hathat a húrra. Ha túl közel van beállítva, a mágneses mező zavarhatja a húrok rezgését . Ha ez megtörténik, akkor problémái vannak.

A magas hangszedők okozhatnak ideges zümmögést?

^ erre igen. a magasabb hangszedők a húrok zümmögését okozhatják .

Melyik hangszedő a magas?

Ez csak egy hülye névadás. A magas hang a híd hangszedője , a ritmus a nyaki hangszedő. Személy szerint szívesebben használom a bridge hangszedőmet a ritmushoz és néha a vezetésekhez, a nyakat pedig a vezetéshez és a tisztításhoz. Attól függ milyen hangot akarsz.

Le tudod venni a felszedő fedeleket?

A csavarhúzó segítségével óvatosan tolja el a fedelet az alaplemeztől. A fedelet most csak a viasz tartja a helyén, így elég simán le kell válnia. Ha problémái vannak, próbálja meg kissé felmelegíteni a hangszedő fedelét a forrasztópákával, hogy meglágyítsa a viaszt.

A hangszedő műanyag burkolata befolyásolja a hangot?

A cink burkolatok (gyakran az olcsóbb, fedett hangszedőkön találhatók) egyáltalán nem befolyásolják a hangszínt, bár kismértékben növelhetik a visszacsatolás és az interferencia hatását, ha a hangszedő nincs behelyezve. A műanyag borításoknak soha nincs hatása.

El kell távolítani a műanyagot a gitár hangszedőiről?

Ne tartsa titokban az új gitárját. ... Mert a legtöbb új gitáron és basszusgitáron átlátszó műanyag védőfólia található, amely a védőfóliát takarja. Ez a fólia védi a védőburkolatot a szállítás és a kiskereskedelmi kiállítás során. Ez a vékony fólia az, ami kopottnak és kifakultnak tűnik, nem maga a védőrács, és el kell távolítani.