Az orvosi fedezet a terapeutákra?

Pontszám: 4,6/5 ( 70 szavazat )

A Medi-Cal által lefedett szolgáltatások közé tartoznak a járóbeteg mentálhigiénés szolgáltatások, mint például az egyéni vagy csoportos tanácsadás, a járóbeteg speciális mentálhigiénés szolgáltatások, a fekvőbeteg-mentális egészségügyi szolgáltatások, a járóbeteg szerhasználati zavarokkal kapcsolatos szolgáltatások, a bentlakásos kezelési szolgáltatások és az önkéntes fekvőbeteg-méregtelenítés.

Hogyan találhatok terapeutát a Medi-Cal segítségével?

Ha Ön a Medi-Cal tagja, és segítségre van szüksége a mentális egészséggel vagy a szerhasználattal kapcsolatos szolgáltatásokkal kapcsolatban, kérjük, hívja a CalOptima Behavioral Healtht az 1-855-877-3885 számon a nap 24 órájában, a hét minden napján. A TDD/TTY felhasználók ingyenesen hívhatják az 1-800-735-2929 számot.

Mit fizet a Medi-Cal a terapeutáknak?

Az árak munkamenetenként 56 dollártól 140 dollárig terjedhetnek. Kaliforniában az átlagos terapeuta ülésenként 80-85 dollárt fizet .

Ingyenes az online terápia?

A biztonságos, kényelmes és az Egyesült Államok egész területén elérhető eTherapyPro a legjobb ingyenes online terápia, amely háromnapos próbaidőszakot kínál az új betegeknek. Az engedéllyel rendelkező online terapeuták a mentális egészség támogatásának széles skálájára specializálódtak.

Hány tanácsadást fizet a Medicaid?

Számos Medicaid-terv azonban megfizethetővé teszi a terapeuta látogatását, mivel értékelik a mentális és viselkedési egészséghez való hozzáférést. Fontos megjegyezni, hogy egyes államokban a Medicaid korlátozza a fedezett terápiás látogatások számát, gyakran évi 30 alkalomra .

Így fedezheti egészségbiztosítása a tinédzserek terápia költségeit

31 kapcsolódó kérdés található

Mi a 3 fajta terápia?

Útmutató a különböző típusú terápiákhoz
 • Pszichodinamikus.
 • Viselkedési.
 • CBT.
 • Humanisztikus.
 • Kiválasztás.

Mennyibe kerül a terápia?

A terápia átlagos költsége A terápia általában óránként 65 USD és 250 USD vagy több között mozog. Az ország legtöbb területén egy személy 100-200 dollár fizetésre számíthat munkamenetenként. Néhány tényező, amely befolyásolhatja a terápia árát, a következők: A terapeuta képzése.

Hogyan ellenőrizhetem a Medi-Cal előnyeit?

A Medi-Cal állapotát a (800) 541-5555 telefonszámon is ellenőrizheti . Ha Kalifornián kívül tartózkodik, hívja a (916) 636-1980 telefonszámot.

Mennyi pénze lehet a bankban, és még mindig jogosult a Medi-Calra?

Akár 2000 USD vagyona lehet magánszemélyként vagy 3000 USD vagyona párként . Személyes vagyonának egy részét nem veszik figyelembe annak meghatározásakor, hogy jogosult-e a Medi-Cal fedezetre.

A Medi-Cal ellenőrzi a bankszámláját?

Ennek a visszatekintési időszaknak a tudatos vagy tudatlan megsértése a Medicaid jogosultsági időszakot vonhatja maga után. A visszatekintési időszak miatt az állami Medicaid programot irányító ügynökség pénzügyi kimutatásokat (ellenőrzés, megtakarítás, IRA stb.) kér a jelentkezés dátumát közvetlenül megelőző 60 hónapra vonatkozóan.

Miért olyan drága a terápia?

Bár az óránkénti díj soknak tűnhet, a legtöbb magánpraxisban dolgozó terapeutának vannak olyan költségei, mint a bérleti díj, a műhibabiztosítás, a reklámozás, a közművek, az internet, az EHR-szoftver, a licencdíjak és a továbbképzés. Ezenkívül sok magánpraxisban dolgozó terapeuta nem kap fizetést, ha nem találkozik ügyféllel.

Megéri felkeresni egy terapeutát?

Egy terapeuta segíthet a jövőben , ha már nincs válsághelyzetben. Ha bármilyen mentális egészség vagy érzelmi aggodalom befolyásolja a mindennapi életet és működést, terápia javasolt. A terápia segíthet megtudni, mit érzel, miért érezheti ezt, és hogyan kell megbirkózni vele.

Megéri a jobb egészség?

Legtöbbünknek nagy haszna származhat a terápiából, de ennek ellenére túl sokan figyelmen kívül hagyjuk saját mentális egészségünket és érzelmi jólétünket. ... Ha úgy találja, hogy az online terápia és az élő ülések ugyanolyan hasznosak és eredményesek az Ön számára, mint a hagyományos, személyes terápia, akkor igen, a BetterHelp megéri a pénzt és jó ár-érték arányt.

Mi a különbség a szociális munkás és a terapeuta között?

A tanácsadók általában arra összpontosítanak, hogy segítsenek családokat és egyéneket, akik bizonyos problémákkal küzdenek, különös tekintettel a mentális egészségi zavarokkal küzdő betegekre. A szociális munkások ezzel szemben a szolgáltatások szélesebb körének biztosítására összpontosítanak a szociális szolgáltatási rendszerekben . A tanácsadók általában csak egy szolgáltatásban nyújtanak támogatást.

Melyik terápia a legjobb a szorongás kezelésére?

A kognitív viselkedésterápia (CBT) a szorongásos zavarok legszélesebb körben alkalmazott terápiája. A kutatások kimutatták, hogy hatékony a pánikbetegség, a fóbiák, a szociális szorongásos zavarok és a generalizált szorongásos zavarok kezelésében, sok egyéb állapot mellett.

Milyen típusú terápia a legjobb a szorongás kezelésére?

A szorongásos terápia típusai. A szorongás kezelésére leggyakrabban alkalmazott terápia típusa a kognitív viselkedésterápia (CBT) . Számos tanulmány kimutatta, hogy hatékony. A CBT úgy működik, hogy átképzi az emberek gondolkodását az expozíció során.

Mit nem szabad elmondani a terapeutának?

Mit ne mondjon a terapeutának
 • – Úgy érzem, túl sokat beszélek. Ne feledje, ez az egy-két óra a terapeutával töltött idő a te időd és a te tered. ...
 • „Én vagyok a legrosszabb. ...
 • – Sajnálom az érzelmeimet. ...
 • – Mindig csak magamról beszélek. ...
 • – Nem hiszem el, hogy ezt mondtam neked! ...
 • – A terápia nekem nem megy.

Mit kell elmondania az első terapeutalátogatáskor?

Az első ülés során a terapeuta megkérdezheti:
 1. Mik a tüneteid?
 2. Mi vitt a terápiára?
 3. Mit érzel rosszul az életedben?
 4. Néhány kérdés a történelmével kapcsolatban, beleértve a gyermekkorát, az oktatást, a kapcsolatokat (családi, romantikus, baráti), jelenlegi élethelyzetét és karrierjét.

Milyen érzés terapeutához fordulni?

V: Minden munkamenet lényegében egy problémamegoldó munkamenet. Leírja jelenlegi helyzetét és ezzel kapcsolatos érzéseit, majd a terapeuta szakértelmét használja fel, hogy segítsen a probléma megoldásában, hogy közelebb kerülhessen ahhoz az élethez, amelyet szeretne.

Van mód ingyenes terápiára?

A közösségi központok, kórházak, iskolák és istentiszteleti helyek néha ingyenes vagy alacsony költségű tanácsadást kínálnak. Számos közösségi szervezet ad otthont kortárs-támogató csoportoknak (amelyeket ugyanazokkal a problémákkal küzdő emberek vezetnek) és helyreállítási csoportokat, amelyek további ellátást nyújthatnak.

A terapeutáknak szükségük van valaha terápiára?

Csak azért, mert képzettek, nem jelenti azt, hogy a terapeutáknak néha maguknak is szükségük van segítségre . Valójában munkájuk természete miatt nagyobb az érzelmi szorongás kockázata. Röviden: a terapeutáknak gyakran ugyanannyi – ha nem több – támogatásra van szükségük, mint az átlagembernek.

Mennyi pénzt keres egy terapeuta?

A tipikus terapeuta fizetések széles skálán mozognak – 30 000 és 100 000 dollár között . A terapeuta (aki nem pszichiáter vagy pszichológus) fizetése részben az oktatástól és a képzéstől, valamint a klinikai specializációtól függ. Az egyéni terapeuták évente 30 000 dollártól több mint 100 000 dollárig kereshetnek.

Mi a Medi-Cal bevételi határa 2020-ban?

Képesítések: Egy személy, aki évi 17 237 dollár alatt keres, vagy egy négytagú család, amelynek éves háztartása kevesebb, mint 35 535 dollár, jogosult a Medi-Calra .

Vissza kell fizetnie a Medi-Cal-t a jövedelme növekedése után?

Sokan attól tartanak, hogy vissza kell fizetniük a Medi-Cal-t azokért a hónapokért, amikor valóban nem voltak jogosultak az ingyenes egészségbiztosításra. Vissza kell fizetnie a Medi-Cal-t, miután a jövedelme nő, és már nem volt jogosult? A rövid válasz általában nem.