A megrögzöttség azt jelenti, hogy krónikus?

Pontszám: 4,2/5 ( 69 szavazat )

Gyakran ismételt kérdések a megrögzöttekről
A krónikus és megerősített szavak gyakori szinonimák a megrögzött szavaknak. Míg mindhárom szó azt jelenti, hogy „megrögzült”, a megrögzöttség egy olyan hosszú ideig fennálló szokásra, hozzáállásra vagy érzésre vonatkozik, amely gyakorlatilag kiirthatatlan vagy megváltoztathatatlan.

Mit jelent a megrögzött szó?

1 : szokásban megerősített : megszokott egy megrögzött hazudozó. 2 : hosszú kitartással szilárdan megalapozta a megrögzött hajlamot, hogy figyelmen kívül hagyja a nyilvánvalót.

Mi az a megrögzött szerencsejátékos?

megszokásban, gyakorlatban, érzésben vagy hasonlóban letelepedett vagy megerősített : megrögzött szerencsejátékos. szilárdan megszilárdult a hosszú folyamatosság, mint betegség, szokás, gyakorlat, érzés stb.; krónikus.

Mi a krónikus szinonimája?

állandó , folyamatos, folyamatos, szüntelen, szüntelen, szűnni nem akaró, véget nem érő, kitartó, évelő, hosszan tartó, elhúzódó. mélyen gyökerező, mélyen gyökerező, kiirthatatlan. súlyos, súlyos, akut, súlyos, szörnyű.

Mi a megrögzött antonimája?

megrögzött. Antonímák: kezdődő , fejletlen, formálatlan. Szinonimák: megerősített, megtestesült, berögzült, mélyen gyökerező, krónikus, megszokott.

🔵Inveterate Inveterately - Inveterate Jelentés - Megrögzötten Példák - Inveterate Defined - C2 Vocab

42 kapcsolódó kérdés található

Mi az egregious szó szerinti meghatározása?

Az egregious a latin egregius szóból származik, ami „kimagasló” vagy „kimagasló” szót jelent. A legkorábbi angol használatban az egregious egy olyan bók volt, aki olyan feltűnően jó tulajdonsággal rendelkezik, amely őt kiemelkedően mások fölé helyezte.

Mi a töprengő ellentéte?

töprengő. Antonímák: üres, örömteli , nem tükröződik, hanyag, meggondolatlan, nem meditatív, incogitant, reflektálatlan. Szinonimák: meditatív, kérődző, megfontolt, töprengő, elmélkedő, lenyűgözött, melankolikus, józan, levert.

A krónikus azt jelenti, hogy örökké?

A Wikipédia szerint krónikus állapotnak nevezzük azt az emberi egészségi állapotot vagy betegséget, amely tartós vagy egyéb módon tartós hatású, vagy idővel kialakuló betegség. A krónikus kifejezést gyakran akkor alkalmazzák, ha a betegség lefolyása három hónapnál tovább tart .

Milyen példák vannak a krónikus betegségekre?

A krónikus betegségek leggyakoribb típusai a rák, a szívbetegség, a stroke, a cukorbetegség és az ízületi gyulladás .

Mit jelent a krónikus a szlengben?

A Chronic, mint a nagyon erős marihuána szlengkifejezése, nagyjából ekkortájt származik, a Green's Dictionary of Slang először Dr. Dre The Chronic albumának „Deeez Nuuuts” című dalának szövegére hivatkozott: „Vissza a pályára / Nagy pénzzel, nagy dió, és egy nagy kövér krónikus zsák.”

Mit jelent a Pruriently ?

: mértéktelen vagy egészségtelen érdeklődés vagy vágy jelzése vagy felkeltése, különösen: szexuális vágy által megjelölt, felkeltő vagy vonzó.

Mi az a kirívó hiba?

Valami kirívó kiemelkedik, de nem jó értelemben – ez azt jelenti, hogy " nagyon rossz vagy sértő ". Ha kirívó hibát követ el egy bajnoki labdarúgó-mérkőzésen, az edzője a játék hátralévő részére padsorolhat. Egy kirívó hiba annyira rossz, hogy nem biztos, hogy megbocsátható.

Mit jelent a ragyogás?

: ragyogó pompa : ragyogás.

Az Inveterately egy szó?

in·vet·er·ate. adj. 1. Szilárdan és régóta megalapozott; mélyen gyökerező : megrögzött preferenciák.

Hogyan emlékszik vissza a megbomlottságra?

Mnemonika (Memory Aids) megrögzött számára Megrögzött = In + jobb + evett; Jól evett, így sokáig kitart . Ebben a szóban.

Gyógyítható-e a krónikus betegség?

A legtöbb krónikus betegség nem gyógyul magától, és általában nem is gyógyul meg teljesen . Néhányan azonnal életveszélyesek lehetnek, például szívbetegség és szélütés. Mások idővel elhúzódnak, és intenzív kezelést igényelnek, mint például a cukorbetegség.

Mi a 3 leggyakoribb krónikus betegség?

A krónikus betegségek, például a szívbetegség, a rák és a cukorbetegség a vezető halálokok és rokkantságok az Egyesült Államokban. Emellett vezető szerepet játszanak az ország évi 3,8 billió dolláros egészségügyi kiadásában.

Mi a 7 leggyakoribb krónikus betegség?

Krónikus betegségek és állapotok
 • ALS (Lou Gehrig-kór)
 • Alzheimer-kór és más demenciák.
 • Ízületi gyulladás.
 • Asztma.
 • Rák.
 • Krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD)
 • Cisztás fibrózis.
 • Cukorbetegség.

Melyek a legrosszabb krónikus betegségek?

Íme egy lista azokról a legyengítő betegségekről, amelyek jelentősen megváltoztatják emberek millióinak életét:
 1. Alzheimer-kór és demencia.
 2. Amiotróf laterális szklerózis (ALS) – Lou Gherig-kór. ...
 3. Parkinson kór. ...
 4. Sclerosis multiplex (MS)...
 5. Szkleroderma. ...
 6. Cisztás fibrózis. ...
 7. Krónikus obstruktív tüdőbetegség (COPD)...
 8. Cerebrális bénulás. ...

A krónikus rosszabb, mint az akut?

Az akut betegségek általában hirtelen alakulnak ki, és rövid ideig tartanak, gyakran csak néhány napig vagy hétig. A krónikus állapotok lassan fejlődnek ki, és hosszabb ideig – hónapoktól évekig – súlyosbodhatnak.

Mi a legjobb kezelés krónikus betegségekre?

A krónikus betegségek kezelésének számos formája van, beleértve a műtétet, a fizikoterápiát, a pszichológiai terápiát és a sugárterápiát . Az egyik leggyakoribb kezelési forma azonban a gyógyszeres kezelés.

Mi van Tickle-lel szemben?

viszket. Antonímák: irritál, bánt, idegesít , bosszant. Szinonimák: titillate, please, gratify, amuse.

Mi az a töprengő szomorúság?

Töprengő jelentés Mély, gyakran melankolikus gondolat megjelenítése vagy kifejezése. ... A töprengő definíciója a szomorúság érzése, miközben mélyen gondolkodik .

Mi a szabadság ellentéte angolul?

A szabadság szó antonimája. Antonímia. Szabadság . Fogság . Az angol nyelvtan további antonimák és szinonimák definíciója és listája.