A dumble még mindig erősít?

Pontszám: 4,9/5 ( 52 szavazat )

2017-től a Dumble továbbra is főként prominens felvevőművészek számára gyárt és szolgál ki erősítőket . Ha azonban valaki használt erősítőt vásárolna, a Dumble ingyenes szervizt kínál.

Mi olyan különleges a Dumble erősítőkben?

Az Overdrive Special volt az egyik első olyan erősítő, amelyet ikercsatornás áramkörnek terveztek, és tiszta és koszos hangokat is biztosított a játékosok számára anélkül, hogy kompromisszumot kellett volna kötniük egymás hangnemében.

Mennyibe kerül egy új Dumble erősítő?

Alexander Dumble megtervezte a sokak szerint a világ legnagyobb gitárerősítőjét – ha szeretnél egyet, 50 000 dollárba fog kerülni. A gitáros srácok mindig a „hangszínre” vadásznak. Kétértelmű vadászat az biztos, és minden fül mást hall.

Milyen AMP-n alapul a Dumble?

Amennyire a terveit meg lehet vizsgálni, azok a rajongók, akik az Overdrive Special megszentelt áramkörét nézték, gyakran kijelentették, hogy az erősítő alapja a 60-as évek szabványos 50 és 100 wattos Fender erősítőin alapul .

Hol gyártják a Dumble erősítőket?

A Dumble erősítőket Kaliforniában építette Howard Alexander Dumble, és a piacon a legértékesebb erősítők közé tartoznak.

Mi az a "Dumble" hang?

31 kapcsolódó kérdés található

Miért olyan drága a dupla?

Egyszemélyes művelet, Alexander "Howard" Dumble minden erősítőt személyesen készít. Emiatt a Dumble erősítők a legdrágább boutique erősítők a használt piacon , és az árak gyorsan emelkedtek. ... A használt piachoz hasonlóan árazza őket, hogy elriassza a továbbértékesítést.

Milyen erősítőket használ John Mayer?

Legismertebb a Dumble Steel String Singer erősítő használata évek óta. A dumble erősítők rendkívül ritkák – ebből a konkrét modellből mindössze 300 létezik –, és az ő jellegzetes hangzásának nagy részét képezik.

Milyen dumát használt az SRV?

Igen, az SRV két 150 W-os Steel String Singert használt. Az ezüstarcú modellt „King Tone Consoul”-nak nevezte el . Olyan tiszta volt, amennyire csak lehetett, egészen 10-ig.

Mi az a vonattörött erősítő?

A Trainwreck erősítők dinamikus overdrive hangzásukról és reakciójukról híresek. Tiszta jelek és nagy nyereségű túlhajtások széles skáláját képesek biztosítani, kizárólag a gitár hangerőszabályzójának manipulálásával. A legtöbb Trainwreck erősítőnek öt vezérlőgombja van (hangerő, magas, közép, mély, jelenlét).

Miért hívják Marshall Plexinek?

A név a fényes, plexi panelről származik, amelyet 1965 és 1969 között Marshall erősítőkön használtak . ... A 68 specifikációjú erősítő nagy sikert aratott Jimi Hendrixnél, a Creamnél és a The Who-nál, hatalmas expozíciót hozott létre, és a „Plexi hangzást” a rock hangjaként jelölte meg.

Melyik a legdrágább gitár?

David Gilmour „Black Strat” című gitárja lett a valaha eladott legdrágább gitár, 3,975 millió dollárért.

Hány wattos egy Fender Bassman?

Fender '59 Bassman LTD 45 wattos gitárerősítő jellemzők egy pillantásra: 45 wattos csöves gitárerősítő. 4 x 10" (Jensen P-10R) 2 csatorna - normál és fényes.

Ki használja a Klon Centaur-t?

Amikor a 90-es évek közepén megjelent a Klon Centaur, gyorsan felvették és használták a legkülönfélébb gitárosok. Ide tartozott Warren Haynes, Phillip Sayce és John Mayer , számtalan másik mellett.

Mi az a Dumble mod?

Alapvetően a BF tiszta csatornát Dumble clean csatornára cseréli . Működik, de a pontos eredmény a konvertálandó erősítőtől függ. Soundwise több középhangot és melegebb hangot kap. A Fender középső gombócának egy részét továbbra is megtarthatja, ha a középső vezérlőt 2 alatt tartja a vezérlőn.

Mi az a Dumble hangnem?

A jellegzetes Dumble hangzás egy része annak az EQ-nak a tonális formájából származik, amely a középtartományban kerekített . ... A már meleg, klasszikus overdrive a Dumble profiljához hasonló kompresszióba van tolva.

Mit jelent a Dumble?

A Dumble nyelvjárási szó, jelentése erdős völgy . A Dumble egy nyelvjárási szó, amely főként (de nem kizárólagosan) az északi és keleti Midlands régióra korlátozódik, helynévi elemként és lexikai elemként egyaránt. Úgy tűnik, hogy benne van az óangol dumbel vagy dymbel, 'üreges; erdős völgy; mélyvágású vízfolyás'.

Mennyibe kerül egy vonatbalesetben lévő AMP?

Mennyibe kerül nekik? Az Ultra Sound Amp értékesítési listán szereplő árak a 30 000 dollár közepétől a legalacsonyabb dollártól a harmincas évek közepéig terjednek az Express erősítők és a liverpooli árak között. Egy rakétát több mint 40 000 dollárért jegyeznek.

Ki játszik Trainwreck erősítőkön?

Felbukkan Ken Fischer Trainwreck Line-Up-ja. Ken Fischer erősítő-módosításai olyan népszerűvé váltak, hogy a '80-as évek elején a világ minden tájáról érkeztek gitárosok New Jersey-i kis pincéjébe, hogy optimalizálják hangszíneiket.

Milyen erősítőt használt Jimi Hendrix?

Persze Hendrix mindenféle erősítőt használt, basszusgitárokat, ikreket, Supro Thunderboltokat, Sunn 100 -asokat, de Marshall 100 wattos Super Lead-je volt az, aminek szinonimája lett, keményen forgatta, és szükség esetén a gitárjával megszelídítette az őrületet.

Hogyan kapta meg a hangját az SRV?

De a játékstílusa is. Vaughan hangzásának nagy része a játékmódjából fakadt. Agresszív és fizikális gitáros volt, nagyon erős pick-támadással és izmos vibrato technikával . És mindez segített neki megalkotni perzselő texasi blues hangjait.

Használt visszhangot az SRV?

Mielőtt Vaughan megvásárolta a Marshall Club and Country erősítőjét, egy hatvanas évek közepén készült fekete arcú Fender Super Reverb volt a tiszta hangjának forrása. Amikor Vaughan 1983-ban egyre nagyobb helyszíneken kezdett játszani, hozzáadott egy pár Super Reverb-t a berendezéséhez, amit a Vibroverbs-eivel együtt használt.

Miért hagyta el John Mayer a Fendert?

Nem működött a Fenderrel . Nem voltak képesek - így vagy úgy - életre kelteni azt a látomást, amelyre szükségem volt. Szóval – nem dühösen – el akartam menni valahova, ahol életre kelthetik ezt a látomást. És nagyon értelmes volt Paulhoz menni, mert ő alapította a céget.

Hogyan használja John Mayer a Klont?

Azáltal, hogy egy boost pedál, egy Tubescreamer és egy Klon van a pedáldeszkán, John többféleképpen tudja finomítani és formálni a hangszínét, hogy az megfeleljen a különböző daloknak és hangoknak. ... A Klon egészen tisztán hangzik egészen addig, amíg az erősítő gombot meg nem forgatja, szóval ez egy példa arra, hogyan használja John Mayer ezt a pedált hangszínének alakítására.

Melyik Tube Screameert használja John Mayer?

Stevie Ray-hez hasonlóan Mayer is számos különféle Tube Screamert használt pályafutása során – köztük a TS808-at, TS-9-et és TS-10-et . Csak a TS-10-et már nem gyártják, de olyan oldalakon, mint a Reverb, körülbelül 400 USD/330 GBP áron átveheti őket használtan.

Milyen csövek vannak a Dumble erősítőben?

Re: Dumble csöves választási előerősítő: Mullard ECC83, GE 12AX7, GE 12T7, GE 12AU7, EI 7025 (80es Telefunken klón), Amperex ECC83, Mullard EF86 (utolsó verzió), GE12BH7, GE12AY7, GE12BH7, GE12AY7, GE12BH7, GE12AY7, GE12BH7, GE12AY7, GE257,75ania.