Fáraszt a clopidogrel?

Pontszám: 4,9/5 ( 47 szavazat )

A Clopidogrel mellékhatásokat okozhat . Mondja el kezelőorvosának, ha a fenti tünetek bármelyike ​​súlyos vagy nem múlik el: túlzott fáradtság.

A klopidogrelt reggel vagy este kell bevenni?

A klopidogrél a nap bármely szakában beveheti, amikor a legkönnyebben megjegyezhető, de az adagokat minden nap ugyanabban az időpontban vegye be. A legtöbb ember szívesebben veszi be reggel , mivel ez segít abban, hogy ne felejtse el rendszeresen bevenni. A tablettát étkezés előtt vagy után is beveheti.

Mit tesz a klopidogrél a szervezetével?

A Clopidogrel egy thrombocyta-aggregációt gátló gyógyszer. Megakadályozza, hogy a vérlemezkék (a vérsejtek egy fajtája) összetapadjanak és veszélyes vérrögöt képezzenek . A klopidogrél szedése segít megelőzni a vérrögképződést, ha fennáll ezek kialakulásának kockázata.

A clopidogrel csökkenti a vérnyomást?

Valószínűleg nem változik a vérnyomása a Plavix szedése közben . A hirtelen vérnyomásesés azonban súlyos belső vérzés tünete lehet, ami a Plavix lehetséges mellékhatása.

Mennyi ideig tartanak a klopidogrél mellékhatásai?

A Plavix (klopidogrel) egyszeri, orális adagjának 75 mg-os felezési ideje körülbelül 6 óra. A gyógyszer felezési idejének 5,5-szerese ahhoz, hogy a gyógyszer elhagyja a szervezetet, ezért a Plavix nagy részének 5,5 x 6 = 33 óra alatt kell kiürülnie a szervezetből.

A Clopidogrel (Plavix) felhasználása és mellékhatásai | EZT FIGYELD EL, mielőtt beveszed a gyógyszert!!

21 kapcsolódó kérdés található

Még mindig előfordulhat szélütés a klopidogrél szedése közben?

A klopidogrélről A vérrögök gátolhatják az agy egyes részeinek vérellátását, ami stroke-ot vagy mini-stroke-ot (más néven átmeneti ischaemiás rohamot vagy TIA-t) okozhat.

Mikor nem szabad klopidogrél szedni?

Ha bizonyos egészségi állapota van, például gyomorfekélye vagy vérzési rendellenessége , ne szedje a klopidogrél, kivéve, ha szakember tanácsolja. Óvatosan kell alkalmaznia a klopidogrélt, ha máj- vagy veseproblémái vannak. A klopidogrél nem adható 16 év alatti személyeknek, kivéve, ha szakorvosi javaslatra.

Mennyi ideig kell maradnom a klopidogrélnél?

A standard ajánlás általában legalább 12 hónapos Plavix. A tanulmány azonban azt találta, hogy hat hónapos kezelés elegendő volt a ritka, de halálos szövődmények megelőzésére – mondja Marco Valgimigli, az olaszországi Ferrara Egyetemi Kórház kutatója.

Mi a klopidogrél fő mellékhatása?

Könnyű vérzés/zúzódás, gyomorpanaszok/fájdalom, hasmenés és székrekedés léphet fel. Ha ezen hatások bármelyike ​​továbbra is fennáll vagy súlyosbodik, haladéktalanul értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. Ne feledje, hogy ezt a gyógyszert azért írták fel, mert orvosa úgy ítélte meg, hogy az Ön számára nyújtott előny nagyobb, mint a mellékhatások kockázata.

Ihatok kávét klopidogréllel?

Ezeket a gyógyszereket a véralvadás lassítására használják, és magukban foglalják az aszpirint, a klopidogrél (Plavix), az ibuprofent (Advil, Motrin és mások), a naproxent (Anaprox, Naprosyn és mások), az enoxaparint (Lovenox) és még sok mást. Az egészségügyi szakértők óvatosságot tanácsolnak, amikor kávéval kombinálják őket , mivel ez szintén lassíthatja a véralvadást.

A clopidogrel okoz ízületi fájdalmat?

Ismeretes, hogy a használata során ízületi fájdalom és hátfájás is előfordul. Esetekről számoltak be, amelyek az ízületi gyulladást a klopidogrél alkalmazásával kapcsolták össze. Egy 64 éves férfi esetét írjuk le, aki láz és ízületi fájdalmak tüneteiről számolt be a klopidogrél-terápia megkezdése után. Az akut fázisú reagensek megemelkedtek.

Melyik a biztonságosabb aszpirin vagy klopidogrél?

A CAPRIE vizsgálat arról számolt be, hogy a klopidogrellel kezelt betegeknél alacsonyabb volt az összetett vaszkuláris események (ischaemiás stroke, AMI vagy halál) kockázata, mint az aszpirinnél (5,32% vs 5,83%), és a relatív kockázatcsökkentés (RRR) 8,7% volt a klopidogrél javára (95% CI = 0,3–16,5, p 0,043).

Van alternatívája a klopidogrélnek?

Az orális antikoagulánsok, mint például a warfarin és az újabb dabigatrán[9], valamint a niche-szerek, például a cilostazol és a tiklopidin[10,11] mellett a klopidogrél legígéretesebb alternatívája az aszpirin háttérterápiában részesülőknél a prasugrel és a ticagrelor .

Milyen mellékhatásai vannak a 75 mg klopidogrélnek?

A Clopidogrel mellékhatásokat okozhat. Mondja el kezelőorvosának, ha a fenti tünetek bármelyike ​​súlyos vagy nem múlik el:
  • túlzott fáradtság.
  • fejfájás.
  • szédülés.
  • hányinger.
  • hányás.
  • gyomorfájdalom.
  • hasmenés.
  • orrvérzés.

A klopidogrél befolyásolja a veseműködést?

A klopidogrél-kezelés szignifikánsan növelte a kisebb vérzés kockázatát a vesefunkció minden harmadában .

Beveheti a klopidogrél lefekvés előtt?

A klopidogrél lefekvés előtti beadása szintén szignifikánsan csökkentette az ADP által kiváltott thrombocyta-aggregáció reggeli hullámát, miközben a klopidogrél thrombocyta-aggregáció-gátló hatékonysága a nap más időpontjaiban is hasonló volt, mint a nappali adagolású csoporthoz képest.

Rendben van-e a klopidogrél minden második nap?

Következtetések: A hosszú távú kettős trombocita-ellenes terápia napi 81 mg aszpirinnel és 75 mg klopidogrellel minden második napon a DES-sel végzett PCI után 12 hónapon túl biztonságos és hatékony költségmegtakarítási stratégia lehet a VLST megelőzésére.

A klopidogrél befolyásolja a vércukorszintet?

Ezek az eredmények arra utalhatnak, hogy a klopidogrélnek glükózcsökkentő hatása van, és az FSG-szint a placebóval kezelt csoportban szignifikánsan emelkedett ugyanazt a kezelést követően.

A clopidogrel okozhat szorongást?

alacsony vércukorszint – fejfájás, éhség, izzadás, ingerlékenység, szédülés, gyors szívverés és szorongás vagy remegés; vagy.

A stent megrövidíti az életét?

Míg a sztentek újonnan megnyílt koszorúerekben történő elhelyezése csökkenti az ismételt angioplasztikai eljárások szükségességét, a Duke Clinical Research Institute kutatói azt találták, hogy a sztentek hosszú távon nincs hatással a mortalitásra .

Milyen ételeket érdemes enni, ha vérhígítót szed?

A leveles zöldségek (pl. kelkáposzta, gallér, fehérrépa, mángold, saláta zöldje, petrezselyem, spenót) a legmagasabb K-vitamin források. Egyéb zöldségek, tojássárgája, szójabab, szójabab és repceolaj, valamint egyes diófélék is K-vitamint biztosítanak. alacsonyabb szintek.

Biztonságos a klopidogrél abbahagyása egy év után?

Ellentétben néhány közelmúltbeli jelentéssel, amelyek szerint a teljes 12 hónapos kettős thrombocyta-aggregáció gátló kezelés a perkután koszorúér-beavatkozást (PCI) követően szükségtelen, egy kiterjedt dán regisztervizsgálat azt mutatja, hogy a klopidogrél 1 év utáni leállítása növeli a halálozás és az újrainfarktus kockázatát szívinfarktusban (MI) szenvedő betegeknél. .

A klopidogrél savas refluxot okoz?

Minden gyógyszernek vannak mellékhatásai, de a legtöbb ember nem tapasztalja ezeket. A klopidogrél gyomorpanaszokat vagy gyomorégést okozhat . Ha ez megtörténik, mindig étkezés után vagy egy pohár tejjel vegye be a clopidogrel-t. Ha gyomorégést, emésztési zavarokat észlel, vagy a bélmozgása elfeketedik, forduljon orvosához további tanácsért.

Mi a különbség az aszpirin és a klopidogrél között?

Az aszpirin és a Plavix (klopidogrel-biszulfát) olyan gyógyszerek, amelyeket a vérrögképződés megelőzésére használnak. Az aszpirin és a Plavix különböző gyógyszerosztályokba tartoznak. A Plavix egy véralvadásgátló, az aszpirin pedig egy nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer (NSAID). Az aszpirint a láz csökkentésére, valamint a fájdalom és a gyulladás kezelésére is használják.

Miért alkalmazzák együtt a klopidogrelt és az aszpirint?

A POINT vizsgálat eredményei szerint a klopidogrél és az aszpirin kombinációja csökkentheti a súlyos ischaemiás események kockázatát enyhe ischaemiás stroke-ban vagy magas kockázatú átmeneti ischaemiás rohamban szenvedő betegeknél, összehasonlítva az aszpirinnel önmagában.