Van chicagói bodegája?

Pontszám: 4,7/5 ( 63 szavazat )

Óda a Chicago Bodegához. A chicagói bodega: az a bolt, amely mellett mindig elhaladsz, de soha nem veszed észre... amíg nincs éjfél, és szükséged van WC-papírra, piára, keverőre vagy óvszerre (vagy a fentiekre). A Bodegák olyanok, mint az ex, akit nem tudsz – vagy nem akarsz – feladni.

A bodegák csak New Yorkban vannak?

Általában New York utcasarkain találhatók, és híresek vidám kultúrájukról és színes karakterükről. A becslések szerint 13 000 bodega van szerte a városban . A bodegákat eredetileg a huszadik század közepén a Puerto Rico-iak népszerűsítették.

Mi az a bodega az USA-ban?

A Bodega a spanyol „raktár” szó . Amikor a 20. század első felében spanyolul beszélők tömegesen érkeztek New Yorkba, ezt a szót magukkal hozták a kis üzletek leírására, amelyek különféle árucikkeket árulnak, beleértve a csomagolt élelmiszereket, italokat, cigarettákat, újságokat és édességeket.

Mi az a bodega New Yorkban?

Az üzlet – a 7 Brothers Deli, a Kilencedik sugárút és a 49. utca sarkán a Hell's Kitchenben – pontosan illeszkedik a New York-i kormány definíciójába: Az Egészségügyi és Mentálhigiénés Minisztérium meghatározása szerint a bodega egy kis üzlet (kevesebb mint 4000 négyzetláb). legfeljebb két pénztárgéppel, amelyek többnyire ...

Miért hívják New Yorkot Gothamnek?

Az angol közmondások egy Gotham vagy Gottam nevű faluról beszélnek, ami a régi angolszász nyelven „kecske városát” jelent . ... A Gotham betűtípustól kezdve a Gotham Center of New York History-ig és az összes olyan vállalkozásig, amelyek között szerepel a Gotham, a becenév New York City karakterének állandó része.

Látogasson el Chicagóba – A Chicagóba való látogatást tilos

29 kapcsolódó kérdés található

Melyik a legjobb bodega NYC-ben?

A 10 legjobb Bodega New Yorkban, NY
 • Brooklyn Gourmet Deli. 1,8 mérföld $ Delis. ...
 • Depanneur. 1,9 mérföld 171 vélemény. ...
 • The Goods Mart. 1,1 mérföld Kisboltok. ...
 • Harlem Taste Hajji's. 6,7 mérföld Kisboltok. ...
 • Blue Sky Deli. 6,7 mérföld 50 vélemény. ...
 • Greenwich Village Farm. 2,1 mérföld ...
 • Heights Deli & Convenience. 0,7 mérföld ...
 • Merci piac. 4,2 mérföld

Miért vannak a macskák a bodegában?

A bodega macska nemcsak a meglévő rágcsálók elfogására és elpusztítására szolgál, hanem arra is, hogy elrettentesse másokat attól, hogy belépjenek az intézménybe, baktériumokat terjeszthessenek, és megsemmisítsék az üzlettulajdonos áruit. ... Végső soron a boltosok rágcsálókkal szembesülnek (ez elkerülhetetlen New Yorkban), pénzbírsággal vagy rágcsálóriasztó macskával és pénzbírsággal.

Miért hívják a sarki boltokat bodegának?

A bodega egy kis sarki bolt vagy piac, ahol élelmiszereket és bort árulnak . ... Ha csak néhány tárgyra van szüksége, a bodega a hely, ahol megállhat. A bodega szó spanyolul "borboltot" jelent, és a francia butik gyökerével azonos: a görög apotheke vagy "üzlet".

Hogyan mondják a New York-iak a kávét?

A New York-iak legnépszerűbb szavai másképp mondanak
 1. Kávé – Caw-fee.
 2. Víz – Waw-ter.
 3. Csokoládé – chaw-clet.
 4. Kutya – dawg.
 5. Call -cawl.
 6. Beszélj – tawlk.
 7. Séta – járkál.
 8. KI – Aw-ff.

Hogy hívják a New York-iak a metrót?

A metrórendszert általában csak "vonatoknak " nevezik. A helyiek azt mondják, hogy "el tudok menni hozzád vonattal", ami általában azt jelenti, hogy metróval mennek. A metrót soha nem nevezik metrónak, metrónak vagy metrónak.

Pénzt keresnek a bodegák?

A piszkos kis titok az, hogy szinte minden New York-i bodega a lottó- és cigarettaeladásokra támaszkodik a túléléshez. ... A városi bodegák polcain fellelhető nem-szincikk-keverék sokkal magasabb haszonkulcsot eredményez – akár 20-30%-ot is, szemben a lottószelvények, dohányzás és e-cigi 5-20%-ával. .

Hogy hívják a New York-iak New Yorkot?

New York City: a Big Apple New York, New York. New York Cityt számos becenéven ismerik – például „a város, amely soha nem alszik” vagy „Gotham” –, de a legnépszerűbb talán a „Nagy Alma”. Hogyan jött ez a becenév?

Miért mondják a New York-iak, hogy Cawfee?

Noo Yawk meghalt? A klasszikus New York-i akcentus az Amerikai Nyelvi Társaság szerint. Megállapította, hogy mindazok a bájos New York-iak ("cawfee" a "kávé", "dawg" a "kutya", "fawth faw" a "negyedik emelet") a zsidó csemege útját járják. ...

Hogyan ejtik a New York-iak a narancsot?

A bostoniak és a New York-iak is eltérően ejtik ki az „o”-t és az „a”-t egymástól és Connecticutból. Ms. MacKenzie azt mondta, hogy az "erdő" és a "narancs" Connecticutban FORE-ist és OR-inge , New York-ban FAR-ist és ARE-inge- ként ejtik.

Hogy mondják a New York-iak?

New York államban az emberek még mindig azt mondják, hogy igen . A kanadaiak azt mondják, hogy „ti srácok”, ezért úgy gondolom, hogy a „jó vonal” az Egyesült Államok/Kanada határa körül húzódik. De ez nem egyértelmű vonal, mert az északi államokban eltalált, de az északiak ezt mondják.

Mit neveznek a bostoniak bodegának?

Minden városban van valami ehhez hasonló, a horgonybérlő sok városlakó mentális térképén a környékről. De sok helyen kinevetnek az épületből, amiért „kisboltnak” nevezik. Ez egy bodega. Ez egy csomag .

Mire való a Bodega szleng?

A Bodega egy kis boltot vagy élelmiszerboltot jelent, ahol bort vagy alkoholt is árulnak . A szlenget és a „Bodega” kifejezést Jay-Z, A$AP Ferg, Future, Ab-Soul, A Tribe Called Quest, Nas, Lil Uzi Vert, Dave East és még sok más rapper használta.

Sértő a bodega szó?

Frank Garcia, a Latino Állami Kereskedelmi Kamarák Országos Szövetségének elnöke például azt mondja , hogy a „Bodega” név használata sértő . „A „bodega” név nagyon fontos név a Puerto Ricó-i és a spanyol közösségben” – mondja Garcia a CNBC Make It-nek. „Mindig is olyan ház volt, ahol a bevándorlók vásárolhatnak.

Boldogok a bodega macskák?

Azok a macskák, akikkel egy bodegában találkoztam, úgy tűnik , szívesen feltámaszkodnak, a lábamat simogatják, és simogatják őket . Szinte olyanok, mint a köszöntő egy nagy üzletláncban, de a bosszantóan üres „Hogy vagy?” nélkül. érzés. Tekintsük a bodega macskát nem másnak, mint egy kézműves városi portásnak.

Vannak a bodegákban macskák?

Ennek ellenére a macskák továbbra is mindenütt jelen vannak New York-i több mint 10 000 bodegában; A New York Times arról számol be, hogy sok bodega-tulajdonos a törvény ellenére tart macskát, mert úgy tekintenek rájuk, mint a rágcsálófertőzésekre, amelyek szintén 300 dolláros bírsággal járnak.

Lehet simogatni egy bodega macskát?

A legtöbb bodega macska nyitott és barátságos – de ők is dolgozó macskák, akik megszokhatták az átlagos házimacskáknál vadabb életmódot. tehát óvatosan és nyugodtan közeledj. Kérdezd meg az üzlet tulajdonosát, hogy szabad-e megsimogatni a bodega macskát, és kérdezd meg a nevét is – a legtöbbször szórakoztató történet van mögötte!

Hány bodega van NYC-ben?

New York Cityben senki sem érzi úgy a környéket, mint egy bodega tulajdonos. Ez a több száz közösségben elhelyezkedő, nagyjából 13 000 kisbolt betekintést nyújtott a helyi lakosok lelkiállapotába és pénzügyi helyzetébe a járvány idején.

Mi az a bodega szendvics?

Ropogós szalonna, bolyhos tojás és sok olvasztott Land O Lakes® Deli American – ez egy klasszikus reggeli szendvics , amelyet minden New York-i bodegában vagy csemegeboltban kaphat.

Mit árulnak a bodegákban?

A bodega egy kis vegyesbolt, ahol alapvető cikkeket , például chipset, édességet, kávét, üdítőket, lottószelvényeket, vény nélkül kapható szereket és háztartási cikkeket, például mosószert és szemeteszsákokat árulnak. Van, akinek van csemegepultja, van, aki sört árul, van, akinek egyik sem, de ami meghatározza őket, az túlmutat minden terméken.

Mi az a NY akcentus?

A New York City English hangrendszerét New York -i akcentusként ismerik. A New York-i nagyvárosi akcentus az Egyesült Államok egyik legismertebb akcentusa, nagyrészt a népszerű sztereotípiáknak és a rádióban, filmben és televízióban való ábrázolásnak köszönhetően.