Kellenek az UC-nek évközi jelentések?

Pontszám: 4,1/5 ( 21 szavazat )

UC Felvételi irányelvek
NEM szükséges ajánlólevél , középiskolai jelentések, tanácsadói jelentések vagy évközi jelentések. Megköveteli, hogy a hallgatók SAT és/vagy ACT pontszámaikat közvetlenül a College Boardtól vagy az American College Testing Inc.-től küldjék el.

A UC kér évközi átiratokat?

Ha felvesznek az őszi félévre, akkor végleges, hivatalos (középiskolai és/vagy főiskolai) átiratot kell elküldeni a felvételi irodának. Ezeket az átiratokat legkésőbb július 1-ig postai bélyegzővel vagy elektronikusan kell benyújtani.

Kötelező-e évközi jelentés?

Pályázati tanácsadójának évközi jelentést kell küldenie minden olyan főiskolának, amelybe jelentkezett, vagy a korai fordulók során felvették. Az évközi jelentés alapjai: GPA, osztályrangsor (ha van) és frissített átirat .

Minden főiskola megköveteli az évközi jelentést?

Nem minden főiskolának van szüksége évközi jelentésre , bár ez általános kötelezettség a szelektív magánfőiskolákon. A Common App-ot használó diákok a „Kötelező iskolai nyomtatványok” részben láthatják, hogy mely iskolák igényelnek évközi jelentést.

A CSU iskoláknak évközi jelentéseket kell készíteniük?

A jelentkezések benyújtása: Azok a diákok, akik UC és CSU iskolákba jelentkeznek, a teljes jelentkezésüket az UC és a CSU weboldalán töltik ki. Néhány CSU iskola diákjainak első vagy évközi átiratot kell küldeniük, amit maguk is meg tudnak csinálni.

Számítanak a felsőbb évfolyamok?

42 kapcsolódó kérdés található

A Cal States nézi a felsőbb évfolyamokat?

A CSU figyelembe veszi a felsőbb éves osztályzatait és a kurzusait is, mielőtt megadja a végső felvételt . A 2,0 alatti GPA-val rendelkező hallgatók általában nem vehetők fel. ... De előfordulhat, hogy jó teszteredményekre vagy magasabb érettségire van szükség ahhoz, hogy felvegyenek néhány területen kívüli egyetemre.

A Cal államok csak az osztályzatokat nézik?

Nem, nem . A CSU GPA csak másodéves és junior évfolyamot használ. A Cal Polynak más irányelvei vannak, és a 9-11. osztályt használja. Az összes CSU határideje december 4., évközi jelentést nem kérnek.

A Harvardnak szüksége van évközi jelentésre?

Amikor jelentkezik, iskolai tanácsadója gyakran elküldi az átiratát kevés felsőfokú kurzus érdemjegyével vagy egyáltalán nem. Ezért van szükség az évközi iskolai jelentésre – hogy áttekinthessük az Ön teljesítményét a felső tagozatos tanfolyam első felében.

Számítanak-e az osztályzatok a felső tagozaton?

A felsőbb éves osztályzatai ugyanolyan fontosak (vagy talán még fontosabbak is, mint) a junior évfolyamai. ... A főiskolák megkapják az átiratát, amely kiterjed a félévi/trimeszteri/utolsó évfolyamra (mindegyik középiskolai átirata más) elsőéves, másodéves és alsós évfolyamon.

Számítanak az évközi osztályzatok?

Még akkor is, ha egy főiskola jelentkezési határideje az első félév érdemjegyeinek véglegesítése előtt van, a főiskolák általában minden hallgatótól évközi jelentést kérnek, amely tartalmazza az első félév utolsó osztályzatait is . ... Ez nem csak az évfolyamokra igaz, hanem a tanórán kívüli részvételre is.

Mikor kell évközi jelentést benyújtani?

Az évközi jelentéseket azonnal be kell nyújtania , amint az első félévi/trimeszteri osztályzatok rendelkezésre állnak . A zárójelentést addig nem kell benyújtani, amíg a jelentkező el nem fogadta a felvételt az általa választott iskolába.

Mit jelent az év közepe?

1a : vizsga tanév közepén . b évközi többes szám: a tanév közepén végzett vizsgák halmaza, valamint: az ilyen vizsgák időszaka. 2a : a naptári év középső vagy középső része.

Mi az évközi jelentés?

Az évközi jelentés a tanácsadója által benyújtott űrlap, amely tartalmazza az első félévi osztályzatait a felsőbb évfolyamból . A tanácsadónak közvetlenül az iskolába kell benyújtania az évközi jelentést, amint az első félévi osztályzatai elérhetővé válnak.

Az átiratokat határidőre el kell küldeni?

Ha nem kell azonnal benyújtania jelentkezését, és az egyik főiskolája kurzusokat és érdemjegyeket igényel, a benyújtás előtt várja meg, amíg el tudja végezni a kurzusokat és osztályzatokat. Ha nem tudja megszerezni az átiratát, mielőtt határidőre be kell nyújtania a jelentkezését egy szükséges főiskolára, az rendben van.

Mi történik, ha nem küldöm be az összes átiratomat?

Ha elmulasztja a teljes átiratok elküldését – még az olyan kurzusok esetében is, amelyeket nem szeretne átvinni az új iskolájába – tanulmányi eredményének meghamisításának minősül, és veszélyezteti a felvételi esélyét.

Jelentkezés előtt vagy után küldjek átiratot?

HIVATALOS LEÍRÁS És rendben van, ha még a pályázat benyújtása előtt is elküldi az átiratokat ! Mielőtt azonban az átiratot ténylegesen elküldené, alaposan ellenőrizze, hogy minden úgy van-e, ahogy lennie kell: az osztályok, az osztályzatok és a kreditek, a szolgálati idők, ha rögzítve vannak, és a SAT/ACT pontszámok.

A 3.7 GPA jó?

A 3,7-es GPA nagyon jó GPA , különösen, ha az iskolája súlyozatlan skálát használ. Ez azt jelenti, hogy az összes kurzusában többnyire ugyanannyit keresett. Ha magas szintű órákat vett fel, és 3,7-es súlyozatlan GPA-t szerzett, akkor remek formában van, és számos szelektív főiskolára felveszik.

A 3,5 GPA jó?

Összességében a 3,5-ös GPA meghaladja a 3,38-as átlagot . Ez körülbelül A-átlagnak felel meg, de valamivel alacsonyabb (3,67 A-). Nem ez a legjobb GPA, és nem tesz versenyképessé a legjobb iskolákban, de még mindig átlag feletti, és sok iskolában továbbra is versenyképesnek kell lenned.

A 3.2 GPA jó?

Míg a 3.2 egy tisztességes GPA , nem lényegesen magasabb az átlagosnál, és bizonyos határokat szab a főiskolai keresési és jelentkezési folyamatban. A szelektívebb iskolák valószínűleg elérhetetlenek lesznek ezzel a GPA-val, de továbbra is rengeteg lehetőséged lesz.

Bejuthatok a Harvardra 3,7-es GPA-val?

A pályázóknak kivételesen jó osztályzatokra van szükségük a Harvardra való bejutáshoz. A Harvard Egyetemen felvett elsős osztályok átlagos középiskolai GPA-ja 4,04 volt a 4,0-s skálán, ami azt jelzi, hogy elsősorban az A tanulókat fogadják, és végül részt vesznek. ... Az iskolát akkor is elérhetőnek kell tekinteni, ha 4,04-es érettségivel rendelkezik.

Melyik főiskolára a legnehezebb bekerülni?

A 10 legnehezebb főiskola, ahová bekerülni
  • Harvard Egyetem. Cambridge, MA. ...
  • Massachusetts Institute of Technology. Cambridge, MA. ...
  • Yale Egyetem. New Haven, CT. ...
  • Stanford Egyetem. Palo Alto, CA. ...
  • Brown Egyetem. Providence, RI. 5,5%...
  • Duke Egyetem. Durham, NC. 5,8%...
  • Pennsylvaniai Egyetem. Philadelphia, PA. 5,9%...
  • Dartmouth College.

A 6.0 GPA jó?

Tehát, ha az iskolája súlyozatlan GPA-t használ, akkor Ön a 4.0-s, a legmagasabb GPA-érték közelében vagy annak közelében szeretne lenni. Ha iskolája 5 vagy 6 pontos GPA skálát használ, akkor inkább ezekhez az értékekhez szeretne közelebb kerülni. A középiskolások átlagos osztályzata az Egyesült Államokban egy B körül van, ami azt jelenti, hogy az átlagos középiskolai GPA 3,0.

Milyen a jó Cal State GPA?

A Cal State LA felvett hallgatóinak átlagos középiskolai GPA-értéke 3,24 a 4,0-ás skálán . Ez a GPA-tartomány az egész országban elterjedt – ez körülbelül az 50%-os percentilisnek felel meg. A Cal State LA szelektív, de nem kell az osztály legtetején érettségizni a felvételhez.

Milyen GPA-t néz a CSU?

A kaliforniai lakosok és a kaliforniai középiskolákat végzettek 2,50 vagy annál magasabb „ag” GPA megszerzésével vehetnek részt. Bármely kaliforniai középiskolát végzett vagy 2,00 és 2,49 közötti középiskolai végzettségű kaliforniai lakos felvételét további tényezők alapján értékelhetik.

Be lehet jutni egy CSU-ba F betűvel?

Ha nem végezte el az összes szükséges középiskolai kurzust, vagy némelyikben D vagy F osztályzatot szerzett, több lehetőség közül választhat ezeknek a kurzusoknak a létrehozására és a CSU felvételére. A megfelelő középiskolai tanfolyamokat C vagy jobb osztályzattal végezheti el akár a nyári iskolában, akár a felnőttiskolában.