A magassugárzók befolyásolják az impedanciát?

Pontszám: 4,1/5 ( 14 szavazat )

SZERKESZTÉS: Ha a mélysugárzókat egyenesen működteti, a magassugárzókat pedig csak kupakkal, ugyanez vonatkozik, mivel a mélysugárzó növekvő impedanciája elég magasra teszi, hogy ne befolyásolja az általános impedanciát , amikor a magassugárzót a kupakkal együtt adjuk hozzá.

Mekkora a magassugárzó impedanciája?

A névleges impedancia általában 4 ohm vagy 8 ohm , amint azt valószínűleg tudja. Ha DMM-je van, próbálja meg mérni a magassugárzó egyenáramú ellenállását. Ekkor a névleges impedancia körülbelül 1,2-szerese a DC ellenállásnak.

Használhatok 4 ohmos mélysugárzót 8 ohmos magassugárzóval?

Ha 4 ohmos nagyfrekvenciás meghajtót használ 8 ohmos keresztezéssel, a keresztezési pont megduplázódik . Ha 4 ohmos mélysugárzót használ 8 ohmos keresztváltóval, akkor a keresztezési pont felére csökken. A 4 ohmos komponensek 2 utas 8 ohmos keresztváltóval történő használatának eredménye lyukat hagy a válaszban.

A magassugárzók hangszórónak számítanak?

Mivel a magassugárzók magas frekvenciájú hangokat adnak ki, az autókban a hangszórórendszer részeként használják őket, de nem egyedül. Másokkal, például komponens hangszórókkal együtt használják őket, vagy a már meglévők kiegészítésére és fejlesztésére.

A keresztezés befolyásolja az impedanciát?

Először is a rendkívül leegyszerűsített verziót fogom bemutatni: a keresztváltónak nincs hatása az impedanciára . Ha két 8 ohmos hangszórója van, akkor a kombinált (crossover + mélysugárzó + magassugárzó) továbbra is 8 ohmos rendszer.

Használhatok 8 ohmos mélysugárzót 4 ohmos magassugárzóval? Az impedanciával kapcsolatos kérdések magyarázata

15 kapcsolódó kérdés található

A magassugárzók ohmjai számítanak?

Mivel a magassugárzók csak nagy tartományúak , nem zavarhatják a 6x9-gyel alacsonyabb frekvenciákat, és nem hozhatnak létre alacsonyabb ohmot, ahogy az erősítő látja.

Mi a különbség az aktív és passzív crossoverek között?

Két alapvető típusú crossover létezik: aktív és passzív. A passzív keresztezőknek nincs szükségük áramellátásra a jel kívánt szűréséhez . Az aktív crossoverekhez táp- és földcsatlakozások szükségesek, de sokkal nagyobb rugalmasságot és finomhangolást biztosítanak a zene felett.

Tényleg szükségem van magassugárzókra?

Igen, szükséged lesz magassugárzóra , a magas frekvenciák nem lesznek elég hangosak ahhoz, hogy jól szóljon. a koaxiálisok? mert egy középhangsugárzó nem üti el a 20KHz-et magassugárzó nélkül.

Hová teszed a magassugárzókat?

Általános szerelési helyek:
  1. Az A oszlop. Az „A” oszlop az első ajtó ablaka és a szélvédő között található. Ezt általában gyári magassugárzókhoz használják. ...
  2. Felső ajtó. A magassugárzók ide történő felszerelése jobb sztereó képalkotást tesz lehetővé. Felső ajtórögzítéshez süllyesztett rögzítés javasolt.
  3. Gondolatjel.

Csatlakoztathatok magassugárzót az erősítőhöz?

Mind a magassugárzó, mind a mélysugárzó csatlakoztatható ugyanahhoz az erősítőhöz . A hangminőség azonban romlik, hacsak nem használnak passzív crossovert.

Mi történik, ha az ohmok nem egyeznek?

A hangszórói nem fognak felrobbanni, amint bekapcsolja az erősítőt. Ha azonban az erősítőt nem arra tervezték, hogy alacsonyabb impedanciájú (például 4 ohmos) hangszórókat hajtson meg, akkor az erősítő túlmelegedhet, ha nagyon hangosan növeli a hangerőt. Ennek az az oka, hogy több áramot vesz fel, mint amennyit a tápegység leadására terveztek.

Csatlakozhatok 4 ohmos hangszórót 8 ohmos erősítőhöz?

Bár egy adott hangszóró névleges 4 ohm (nom), valójában stabilabb terhelést biztosít az erősítő számára, mint egy másik 8 ohmos hangszóró. ... Egy jól megtervezett 4 ohmos hangszórórendszer általában ideálisabb terhelést biztosít az erősítőnek, mint egy rosszul megtervezett 8 ohmos hangszóró.

Hogyan köthetsz 4 ohm-ot 8 ohm-ra?

Tehát hogyan kell egy 4 ohmos hangszórót 8 ohmosra huzalozni? Ha az összes hangsugárzónak közös impedanciája van, egyszerűen ossza el a közös impedanciát a hangszórók teljes számával . Ez megadja a nettó impedanciát. Például: Négy párhuzamosan vezetékezett 8 ohmos hangszóró nettó impedanciája 2 ohm lesz.

Mi a különbség az ellenállás és az impedancia között?

A fő különbség az ellenállás és az impedancia között az, hogy az ellenállás ellentétes a DC és AC áram áramlásával, míg az impedancia csak az AC áram áramlásával . Az impedancia csak az AC áramkörben értelmezhető. ... Míg az ellenállás egyszerűen egy alkatrész ellenállását jelenti.

Hogyan határozzuk meg az impedanciát?

Számítsa ki a Z = V / I értéket, hogy megtalálja az impedanciát a rezonancia frekvencián. Ez legyen az a maximális impedancia, amellyel a hangszóró a tervezett hangtartományban találkozik. Például, ha I = 1/123 amper és a voltmérő 0,05 V (vagy 50 mV) értéket mutat, akkor Z = (0,05) / (1/123) = 6,15 ohm.

Szüksége van keresztváltókra a magassugárzókhoz?

Miért van szüksége Crossoverre? Minden audiorendszernek, beleértve az autójában lévőt is, szükség van egy crossoverre , hogy a hangot a megfelelő vezetőhöz irányítsa . A magassugárzóknak, a mélysugárzóknak és a mélysugárzóknak magas, közepes és alacsony frekvenciákat kell kapniuk. Minden teljes tartományú hangsugárzónak van egy crossover hálózata.

Hová célozod az autós magassugárzókat?

A magassugárzókat nagyon alacsonyra szerelje fel, és a terelőlemez ajtó felőli oldalára a mélysugárzók a legtávolabbra és a legmélyebbre is mennek. 7) Irányítsa a mélynyomókat (középső mélyhangokat) pontosan az üveg megjelölt előre és lefelé pontjára. Ez az édes pont, ahelyett, hogy harcolna az üveg tükröződései ellen, előnyére használja őket.

Mire jók a magassugárzók?

A magassugárzókat olyan magas hangok előállítására használják, mint:
  • Sok magas hangfrekvencia, például női hangok.
  • Magas hangszerek, például harangok, elektromos gitárhangok, cintányérok, szintetikus billentyűs hangok, néhány dobeffekt stb.

Lehet, hogy túl sok magassugárzója van?

Prémium tag. Hosszú válasz: Ha csak felakasztod és behelyezed a rögzítőlyukakba , akkor túl sok van. Ettől rosszabbul fog hangzani, mint a 2-vel.

A magassugárzók valóban jelentenek változást?

A magassugárzók visszaadják a zene hallásakor lejátszott magas hangokat. Olyan hangszereket keltenek életre, mint a kürtök, a gitárok és az ének. A sztereó hangelválasztáshoz is nélkülözhetetlenek. A magassugárzók olyan érzést keltenek, mintha a zene mindenhonnan jönne körülötted .

Könnyű a magassugárzók felszerelése?

Noha ideges lehet a hangszórók autójába való felszerelése miatt, ez valójában egy meglehetősen egyszerű folyamat! Mindössze annyit kell tennie, hogy felszerel egy alapcsészét egy meglévő hangszórórácsra vagy alá, helyezze a magassugárzót az alapcsészébe , majd csatlakoztassa az autó sztereó keresztváltójához.

Mire használják a crossovereket?

A keresztváltó szűrőként szolgál, amely blokkolja a nem kívánt frekvenciákat egy hangszóró vagy hangszórócsoport számára . Ez rendkívül hasznos, mert lehetővé teszi, hogy minden egyes hangszórónak konkrétan elküldjük azt a frekvenciacsoportot, amelyet a leghatékonyabban és legeredményesebben fog lejátszani.

Tényleg kell egy crossover?

Nincs szükség crossoverre, hogy túlélje a telet . Sok vásárló, különösen a hideg éghajlaton, azért vesz crossovert, mert valami összkerékhajtásra van szüksége. De nincs szükség AWD-re, hogy átvészeld a telet. ... És ha valóban egy rosszul szántott téli pokolban él, nincs szüksége crossoverre.

Milyen a jó keresztezési frekvencia?

Az ajánlott keresztezési frekvencia 56-60 Hz (high pass) . Ezen a frekvencián kiszűrik a mély hangokat, amelyek torzítást okozhatnak. Ez a crossover a tökéletes középút a középkategóriás mélyhangok képessége és a teljes tartományú hangzás között.