A pesszimisták tovább élnek, mint az optimisták?

Pontszám: 4,7/5 ( 23 szavazat )

Tanulmányok a pesszimizmusról
Korábbi kutatások kimutatták, hogy a pesszimizmus halálosabb, mint az optimizmus . A Journal Archives of Internal Medicine egy 2800 szívbeteg részvételével végzett tanulmány szerint azok, akik optimisták szívbetegségükkel kapcsolatban, nagyobb valószínűséggel élnek 15 évvel tovább, mint a pesszimista kilátásokkal rendelkezők.

Meddig élnek tovább az optimisták, mint a pesszimisták?

Egy nagy tanulmány összefüggést talál a pozitív hozzáállás és a meghosszabbított élettartam között. Itt van egy jó ok arra, hogy ezt a homlokráncolást fejjel lefelé fordítsuk: az optimista emberek akár 15%-kal tovább élnek, mint a pesszimisták – derül ki egy több ezer embert és három évtizedet felölelő új tanulmányból.

A pesszimisták túlélik az optimistákat?

Az év elején az Amerikai Pszichológiai Társaság által közzétett kutatás kimutatta, hogy a pesszimisták – mivel az életet zord szemüvegen keresztül akarják látni – lépéseket tesznek egészségük javítása érdekében, és így általában tovább élnek, mint az optimisták .

Az optimisták vagy a pesszimisták a sikeresebbek?

Martin Seligman, a Pennsylvaniai Egyetem munkatársa úgy találta, hogy az optimista értékesítési szakemberek 56%-kal túladják pesszimista társaikat. ... Egy tanulmány megállapította, hogy míg a legtöbb sikeres vállalkozó optimistának mondja magát, az optimista vállalkozók átlagosan 30%-kal kevesebbet keresnek, mint a pesszimisták.

Miben különbözik a pesszimisták és az optimisták abban, hogy milyen valószínűséggel élnek hosszú életet?

Ha optimista vagy, hajlamos arra, hogy jó dolgok történjenek. ... Azok az emberek, akik a legoptimistább válaszokat adták a vizsgálat elején, átlagosan 11-15 százalékkal tovább éltek, mint a pesszimisták. Nagyobb volt az esélyük arra, hogy elérjék a 85. életévüket, a nőknél 50 százalékkal, a férfiaknál pedig 70 százalékkal.

Az optimisták tovább élnek?

22 kapcsolódó kérdés található

Élhetnek tovább az optimista emberek?

A 69 744 nőt és 1429 férfit 10-30 év feletti felmérés során a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy „ azok az egyének, akiknek nagyobb az optimizmusuk, nagyobb valószínűséggel élnek tovább , és érik el a „kivételes hosszú élettartamot”, azaz 85 éves vagy annál idősebb kort. Ez az eredmény a krónikus betegségek számbavétele után is igaz volt,...

Miért élnek tovább a pesszimisták?

Az idegtudósok szerint a pesszimisták általában tovább élnek, mint az optimisták, mert többet aggódnak egészségükért . Az optimistákkal ellentétben a pesszimisták (a legrosszabbtól tartva) hajlamosak orvoshoz rohanni, amint a rossz egészségi állapot tünetét tapasztalják.

A pesszimisták boldogabbak?

Az optimisták általában boldogabbnak érzik magukat, a pesszimisták pedig általában kevésbé érzik magukat boldognak .

Okosabbak a pesszimisták?

Annak ellenére, hogy a legtöbb ember számára egyre jobbak a dolgok, a pesszimizmus nemcsak gyakoribb, mint az optimizmus, hanem okosabbnak is hangzik . Intellektuálisan magával ragadó, és jobban odafigyeltek rá, mint az optimistára, akit gyakran önfeledt balekként tekintenek.

Lehetnek-e sikeresek a pesszimisták?

Valójában a legújabb kutatások azt sugallják, hogy a pesszimizmus bizonyos formáinak előnyei lehetnek . ... Kutatások kimutatták, hogy ez a gondolkodásmód nem csak a sikerhez segítheti őket, hanem meglehetősen váratlan jutalmakat is hozhat.

Az optimisták ritkábban betegek, mint a pesszimisták?

Az optimisták ritkábban betegszenek meg, és ha mégis, akkor gyorsabban javulnak. ... A Carnegie Mellon Egyetem kutatói az optimistákat és a pesszimistákat egyaránt kitették az influenzának és az emberi rhinovírusnak – a megfázás okozójának.

A pesszimista emberek rövidebb életet élnek?

Rövidebb telomereket hoz létre, ami a csonka élettartam mutatója. ... Azt találták, hogy a jövőt illetően erősen pesszimista embereket nagyobb a kockázata annak, hogy átlagosan két évvel korábban halnak meg, mint azok, akik nem pesszimisták, de a korábbi tanulmányokkal ellentétben az optimista lét nem hosszabbította meg a várható élettartamot.

Mit gondolsz, miért élnek tovább azok, akik optimisták?

Egy amerikai tanulmány megállapította, hogy az optimisták nagyobb valószínűséggel élnek tovább, mint azok, akik negatívabban viszonyulnak az élethez. A pozitív emberek nagyobb valószínűséggel élnek 85 éves korig vagy még tovább. Az elmélet szerint az optimisták könnyebben tudják kontrollálni az érzelmeiket, és így védve vannak a stressz hatásaitól .

A pozitív hozzáállású emberek tovább élnek?

Tanulmányok azt mutatják, hogy az, ahogyan az öregedésről és az életedről mint egészről beszélsz, befolyásolja a hosszú élettartamot. Egy 2019-es tanulmány kimutatta, hogy a pozitív gondolkodás 11-15%-kal hosszabb élettartamot eredményezhet, és nagyobb valószínűséggel élhet 85 éves vagy annál idősebb korig.

Hogyan hat az egészségére a pesszimista?

A pesszimista hozzáállás súlyos egészségügyi következményekkel járhat, beleértve a szívbetegségek miatti halálozás megnövekedett kockázatát is a BMC Public Health című folyóiratban megjelent tanulmány szerint. ... A kutatók a résztvevők koleszterinszintjét, vérnyomását, glükózszintjét és egyéb egészségi és viselkedési mutatóit is mérték.

Hogyan éljek pesszimistaként?

Tanulj meg együtt élni egy pesszimistával
 1. Ne hagyja magát beszennyezni. A partnered, ha lökdösik, kritizálja, hogy „naiv” nem látja a világot nyomorúságos, kilátástalan helynek. ...
 2. Ösztönözze a pesszimistát a megoldásra. ...
 3. Keress magyarázatokat. ...
 4. Kérdezd meg magadtól, mit kapsz ettől a bizonyos kapcsolattól.

Mi a baj azzal, ha pesszimista vagy?

Amikor a pesszimista gondolkodás problémássá válik Azok az emberek, akik nem tapasztalnak rendszeresen „védelmi pesszimizmust” – azaz a pesszimizmust, amely pozitív cselekvésre készteti őket –, hajlamosak negatív érzelmeket tapasztalni pesszimista gondolataik körül, beleértve az önutálatot, a szorongást és a depressziót. .

Hogyan gondolkodik egy pesszimista?

A pesszimizmus a negatív gondolkodásra való hajlamként írható le. A pesszimista személy gyakran azonosítja és összpontosítja a helyzet negatív vagy kedvezőtlen aspektusait, ahelyett, hogy arra koncentrálna, ami jól megy. Az optimizmust sokan a pesszimizmus ellentétének tartják.

A pesszimistának lenni zavar?

A pesszimizmus és az optimizmus önmagában is a mentális zavarok közé tartozik. A túl pesszimistának vagy túl optimistának lenni azonban negatív hatással lehet mentális egészségünkre, és súlyosbíthat bizonyos mentális betegségeket/problémákat.

Hogyan beszélhetsz egy pesszimistával?

Tudatosítsa a problémát. Húzd félre a pesszimistát, és mondd el nekik, milyen hatást fejtenek ki, egyensúlyba hozva ezt azzal a pozitív hozzáállással, hogy mennyire értékelik vagy becsülik őket. Helyezze át a negatív állításokat. Kérd meg a pesszimistát, hogy magyarázza el, miért gondol valamit, vagy kérjen alternatív megoldásokat.

Hogyan ne legyek pesszimista?

Hogyan ne legyünk pesszimisták: 12 erős szokás az öléshez...
 1. Nézz szembe azzal, ami a legjobban megijeszt. ...
 2. Kevesebbet összpontosítson a lehetetlenekre, és többet a lehetőségekre. ...
 3. Címezze meg Jövőbeli énjét. ...
 4. Ne törődjön azzal, amit az emberek gondolnak. ...
 5. Segítsen valakinek. ...
 6. Cserélje ki környezetében a negativitás forrásait. ...
 7. Beszéld meg és engedd el.

Rossz dolog túl optimistának lenni?

A túlságosan optimistaság kivitelezhetetlenséghez és túlzott önbizalomhoz vezethet . Ha nem gondolsz arra, hogy mi lehet a baj, nem tudod megakadályozni, hogy megtörténjen. A mentális erő a realizmus és az optimizmus jó egyensúlyából fakad. Az igazsággal való kényelem fejlesztése segít mentális izomépítésben.

Mitől lesz pesszimista az ember?

Mitől válnak pesszimistává az emberek? ... A pesszimizmus általában nem tudatos választás. Vannak, akik genetikailag hajlamosak arra, hogy negatívabbak legyenek, mint mások. A pesszimizmus azonban gyakrabban alakul ki külső körülmények, például rossz szakítás, munkahely elvesztése, sérülés, betegség vagy más trauma következtében .

Mit jelent a pesszimista ?

: olyan személy, aki rendszerint rossz dolgokra számít, vagy azt gondolja, hogy a dolgok rosszak . További részletek Merriam-Webstertől a pesszimistáról.

Meg tudod változtatni a pesszimizmust?

Cserélj le minden negatív gondolatot egy pozitívra Ez elengedhetetlen, mert megvan az ereje az agyunk újradrótozásához, még akkor is, ha ezt sokan nem vesszük észre. Ha a pesszimizmust folyamatosan optimizmusra cseréli, akkor az agyát pozitívabban gondolja át.