Ne zavarja a jelentést?

Pontszám: 5/5 ( 55 szavazat )

1 : aggodalmat vagy felháborodást okozni : nyugtalanítani, nyugtalanítani A következő járat felénél elmosolyodott, és arra gondolt, hogy egy szar nő tekintete annyira megzavarhatja. – Edith Wharton A tömeg a jelek szerint a legkevésbé sem zavarta őket … Nick Hornby. 2: zavarba hozni: a társadalmi rendet megzavaró rendetlenség.

A perturb azt jelenti, hogy zavar?

Jelentésében hasonló a "zavarni" igéhez. Ez így van, zavarni annyi, mint zavarni , de úgy, hogy az azt sugallja, hogy letéríted a szokásos útról vagy rutinról.

Hogyan használod a perturbot?

Zavart egy mondatban?
 1. Semmi sem idegesít fel jobban, mint amikor egy repülőgépen ragadok egy sikoltozó babával.
 2. Amikor a buli házigazdája rasszista megjegyzéseket tett, megzavarodtam, és gyorsan elhagytam az eseményt.
 3. Ha tudom, hogy egy szexuális bûnözõ él a szomszédságomban, nagyon felkavar.

Mi a legjobb antonim a perturb szóra?

a perturb antonimája
 • felvilágosít.
 • szervez.
 • megnyugtatni.
 • csendes.
 • kényelem.
 • nyugodt.
 • megnyugtatni.
 • támogatás.

Mit jelent a Paturbed ?

melléknév . nagy aggodalmat érez vagy mutat, vagy mentális vagy érzelmi ideges : Lépésének nehézkedése és zaklatott arckifejezése azt sugallta, hogy a kapitány nem volt a legjobb hangulatban.

🔵 Zavarzavar - Zavar Jelentés - Zavarás Példák =- Zavar definíció

29 kapcsolódó kérdés található

A nézeteltérés nézeteltérést jelent?

érzelmekben vagy véleményben különbözni , különösen a többségtől; visszatartja a hozzájárulást; nem értek egyet (gyakran ezt követi: from): A bírók közül ketten nem értettek egyet a többségi döntéssel. nem ért egyet egy politikai párt vagy kormány módszereivel, céljaival stb. ellentétes álláspontra helyezkedjen.

Mi a különbség a zavart és a zavart között?

A zavarás és a perturbáció valójában szinonimák. A gyökérnyelveikből szabadon visszaadva a zavar rendetlen „kavarásra” vagy zavarásra utal, mint a bajok szítására; A zavarás túlzott keverést vagy forgatást jelent, vagyis a normál szintet meghaladó keverést.

Mit jelent a dilatáció?

1 : késleltető dilatációs taktika vagy arra való törekvés . 2 : halogatás jellemzi : késedelmes késleltetés a számlák fizetésében.

Mi a kicsinyesség ellentéte?

piti. Antonímák: bőkezű , lovagias, érdektelen, szabad, szabadkezes, szabadszívű, nagylelkű, liberális, nagylelkű, nagylelkű, nemes, nyitott kezű, nyitott szívű. Szinonimák: kapzsi, közeli, kapzsi, kapzsi, méltatlan, illiberális, aljas, fösvény, csúnya, szűkölködő, szegényes, ragacsos, fukar.

A zavart érzés?

A perturbáció főnév jelentése "szorongás vagy nyugtalanság". ... Ez általában személyes idegességet vagy idegességet jelent, de a perturbáció lehet valamilyen fizikai zavar is, például egy folyóban fellépő zavar, amely hullámossá és veszélyessé teszi a vizet.

Mit jelent a zavart érzés?

: zaklatott elmében : izgatottságot érez vagy mutat : zaklatott, ideges Soha életében nem volt még ennyire zaklatott, ilyen borzasztóan szorongó.

A beszéd melyik része zavar?

PERTURBED ( melléknév ) meghatározása és szinonimák | Macmillan szótár.

Mit jelent megzavarni valakit?

1 : aggodalmat vagy felháborodást okozni : nyugtalanítani, nyugtalanítani A következő járat felénél elmosolyodott, és arra gondolt, hogy egy szar nő tekintete annyira megzavarhatja. – Edith Wharton A tömeg a jelek szerint a legkevésbé sem zavarta őket … Nick Hornby. 2: zavarba hozni: a társadalmi rendet megzavaró rendetlenség.

Mit értesz perturbáció alatt?

1: a zavaró akció: a zavart állapot . 2 : a mozgás, az irány, az elrendezés vagy az egyensúlyi állapot zavara, különösen: az égitest szabályos és általában ellipszis alakú mozgásának olyan zavara, amelyet a szabályos mozgást okozó erőn felül valamilyen erő hoz létre.

Mi a dilatációs viselkedés?

hajlamos késleltetni vagy halogatni; lassú; lusta. célja, hogy késleltetést okozzon, időt nyerjen vagy elhalassza a döntést : késleltető stratégia.

Mi az egregious szó szerinti meghatározása?

1 : különösen feltűnő : feltűnően rossz : kirívó, kirívó hibák a bizonyítékok kirívó kitömése – Christopher Hitchens.

Mit jelent a Insidious ?

melléknév. csapdába csalni vagy becsapni szándékozott : alattomos terv. lopva áruló vagy álnok: alattomos ellenség. feltűnően vagy ártalmatlannak tűnő, de valójában súlyos hatású működés vagy folyamat: alattomos betegség.

A perturbáció zavart jelent?

A perturbáció szorongás vagy zavar , vagy a zavar oka, vagy a normálistól eltérő, különösen akkor, ha az eltérést külső hatás okozza. Ha szorongsz valami miatt, amit meg kell tenned, de nem szereted, ez egy példa a zavartságra.

Mit jelent a zavart lelkiállapot?

Ez a kifejezés azt jelenti , hogy aggódunk, vagy nem vagyunk vidám lelkiállapotban.

A perturbancia egy szó?

"zavar" meghatározása

Mi a nézeteltérés gyökere?

Az ige a középangolból származik, a latin dissentire szóból, a dis- „apart” és a sentire „to feel” előtagból . A különvélemény definíciói. véleménykülönbség.

Példa a nézeteltérésre?

A különvélemény definíciója a véleménykülönbség. A nézeteltérés egyik példája az, ha két gyerek nem ért egyet abban, hogy ki játsszon egy adott játékkal . Egy bevett egyház tekintélyének vagy tanának való megfelelés megtagadása; nonkonformizmus. ... Elutasítani egy bevett egyház tanait és formáit.

Mi az ellenvélemény törvénye?

Egy vagy több bíró kifejezett egyet nem értése a többség döntésével az előttük álló ügyben . Az ügyvédek és a bírák is hivatkozhatnak különvéleményre, ha egyetértenek annak indoklásával és következtetésével, és támogatást kérhetnek a törvény módosításához. ...