Ne essen kétségbe, hogy barátságtalan?

Pontszám: 4,8/5 ( 62 szavazat )

""Ne ess kétségbe. Barátságtalannak lenni valóban szerencsétlenség , de az emberek szíve, ha nincs előítélete semmilyen nyilvánvaló önérdektől, tele van testvéri szeretettel és jótékonysággal. Bízz tehát reményeidben, és ha ezek a barátok jók és kedvesek, ne ess kétségbe.

Ki mondta, hogy ne ess kétségbe, ha barátságtalannak lenni, az valóban szerencsétlen?

Mary Shelley idézete: „Ne ess kétségbe. Barátságtalannak lenni annyi, mint…”

Ki mondta, hogy vak vagyok, és nem tudom megítélni az arcod, de van valami a szavaidban, ami meggyőz arról, hogy őszinte vagy?

„Vak vagyok, és nem tudok ítélkezni az arcodról, de van valami a szavaidban, ami meggyőz arról, hogy őszinte vagy” ( Shelley 120).

Bármily szörnyű is, ki tudnának térni az ajtóból, aki együttérzést és barátságot kért?

Ki tudnának-e fordulni az ajtóból egy, bármilyen szörnyű is, aki együttérzését és barátságát kérte? Elhatároztam , hogy legalább nem esek kétségbe, hanem minden módon alkalmas vagyok egy interjúra velük, amely eldönti a sorsomat.

Ki azt mondja, de én egy szétrobbantott fa vagyok, a retesz a lelkembe szállt, és akkor úgy éreztem, túl kell élnem, hogy kiállíthassam azt, ami hamarosan megszűnik nyomorult lenni?

Mary Wollstonecraft Shelley : Frankenstein De én egy robbantott fa vagyok; a csavar behatolt a lelkembe; és akkor úgy éreztem, túl kell élnem, hogy kiállíthassam azt, ami hamarosan megszűnik lenni – a tönkrement emberiség nyomorúságos, mások számára szánalmas, önmagam számára elviselhetetlen látványát.

borzalmas középiskolai tapasztalatom... tanácsom

30 kapcsolódó kérdés található

Ki mondta, hogy kitört fa vagyok?

Mary Shelley Idézetek De én egy robbantott fa vagyok; a csavar behatolt a lelkembe; és akkor úgy éreztem, hogy túl kell élnem, hogy kiállíthassam azt, ami hamarosan megszűnik lenni – az összetört emberiség nyomorult, mások számára szánalmas, önmagam számára elviselhetetlen látványát.

Miért nevezi Victor magát robbantott fának?

Robbantott fák A romantikusok számára a természet körforgását jelentette, a haláltól az életig, egyszerre. ... Mary Shelley Frankensteinjében Victor Frankenstein „felrobbantott fának” vallja magát a saját pusztítását illetően .

Mi történt valójában Vilmossal és Justine-nal?

Justine a Frankenstein családnál él szolgaként, miután édesanyja meghalt. Amikor Williamet meggyilkolják , a szörnyeteg egy fényképet tesz a zsebébe, amelyet William hordott, és gyilkossággal vádolják. Hamisan bevallja a bűncselekményt, mert fél, hogy a pokolba kerül. Kivégezték.

Kit mondott a lény, amikor bekopogott Mr DeLacey ajtaján?

Kinek mondta magát a lény, amikor bekopogtatott Mr. DeLacey ajtaján? Azt mondta , nyomorult számkivetett.

Mire vágyik jobban a lény, mint bármi másra?

Olyan földet akar taposni, amelybe még soha nem nyomta bele az ember lába . Elismeri, hogy szép dolgokat fog látni. Bevallja, hogy az önmagával való beszélgetés sem tudja eloszlatni az álmodozásait.

Milyen szerepet játszik a fizikai megjelenés Frankensteinben?

Shelley azt sugallja, hogy a külsőségek jelezhetik valakinek a belső énjét , de csak azért, mert a társadalom elkerülhetetlenül úgy reagál a szép emberekre, hogy képesek legyenek jók lenni, a csúnya emberekre pedig úgy, hogy gonoszokká váljanak.

Hogyan áll bosszút a szörnyeteg Frankensteinen?

A lény bosszúja A lény Vilmossal, Victor öccsével történik, aki bosszúból megfojtja . Vérrel a kezén a lény elindul, hogy tovább rontsa Victor életét. Frankensteinék kedvenc szobalányát, Justine-t állítja be William meggyilkolásához.

Hogyan hatnak Frankensteinre az előítéletek?

A Szörnyeteg, akit alkotója és mindenki más, akivel találkozik, elutasítja, hamarosan megvetettnek és magányosnak találja magát a világon. Az elszigeteltség és a teljes nyomorúság állapotába vonul vissza, de ez heves gyűlölet és bosszúvágy kialakulásához vezet.

Ki tudná leírni rémületét és megdöbbenését, amikor engem látnak?

"Ebben a pillanatban kinyílt a kunyhó ajtaja, és beléptek Felix, Safie és Agatha. Ki tudná leírni rémületüket és megdöbbenésüket, amikor engem láttak? Agatha elájult, és Safie, aki nem tudott gondoskodni a barátjáról, kirohant a kunyhóból .

Mire ébred rá a lény, amit még soha nem látott rövid életében?

A lény rájön, hogy ő az egyetlen, aki létezik . Hozzá hasonlóan szörnyen csúnya, és teljesen egyedül van.

Hogyan kerültek most a Cottagersra?

Hogyan kerültek a nyaralók szerencsétlen állapotukba? Valaha nagy tiszteletnek örvendtek és jómódúak voltak Párizsban . Felix meglátogat egy hamisan megvádolt Turkot, és beleszeret lányába, Safie-ba.

Mit mond a gyerek az erdőben, hogy ilyen hevesen váltja ki a haragját?

Amikor a gyerek, akivel az erdőben találkozik, azt mondja: " ____________________________________________ ". haragja olyan hevesen vált ki, hogy megöli a gyereket.

Miért vallja be Justine, hogy megölte Williamet?

Magyarázata alapján Justine bevallja Vilmos meggyilkolását , hogy Isten bocsánatot nyerjen minden bűnéért, amit életében elkövetett . Bűnös volt a bűncselekményben.

Milyen bizonyítékokat használnak Justine ellen Frankensteinben?

A legerősebb bizonyíték Justine ellen William medálja volt, amelyet nála találtak . Nem volt alibije sem, hogy megerősítse hollétét a gyilkosság napján és idején. Victor tudta, hogy a nő ártatlan, de félt, hogy kimondja az igazat, mert azzal lelepleződött az általa teremtett szörnyeteg.

Mit találtak Justine zsebében?

A holttest felfedezése után egy szolga megtalálta Justine zsebében Caroline képét, amelyet Frankenstein utoljára William birtokában látott. Victor kijelenti Justine ártatlanságát, de az ellene szóló bizonyítékok cáfolhatatlannak tűnnek, és Victor nem hajlandó magyarázkodni, mert attól tart, hogy őrültnek fogják minősíteni.

Miért pusztítja el Victor az általa formált lényt?

Victor elmondja, hogy azért kell elpusztítania a nőstény szörnyet, mert nem akarja, hogy a „jövő korok” „átkozzanak [őt] kártevőként ” (174). Nem akarja, hogy saját „önzése”, hogy az első hibájához társat teremtsen, megzavarja a jövő generációinak békéjét.

Miért fél Victor Henrytől?

Victor nem tűr el semmit, ami a lénnyel kapcsolatos, és Chamounixban hallgatta a lény történetét. Magyarázza el, hogy Victor miért félti néha Henry életét utazásuk során. Victor attól tart, hogy a szörny megöli Henryt büntetésként, amiért Victor késett a női szörny létrehozásában .

Hogyan reagál Victor a krempére?

Victor udvariatlannak, visszataszítónak és lomposnak találja Krempét . Victor nem szereti megjelenését és modorát.

Ki a felrobbant fa?

A „Blasted Tree” egy Anti-Army Noble Phantasm, amely a „Bridal Chest” pránáját használja, és villámmá alakítja, mielőtt az egészet egyszerre kisütné. Mivel ő egy modern kori Heroic Spirit, a teljesítménye csekély, de mint már tudjátok, ez a Nemes Kísértet rendkívül döntő szerepet töltött be a regényekben.

Mit szimbolizál a villám Frankensteinben?

Shelley beépíti ezt az alternatív jelentést a könyvbe és üzenetébe a lény életre keltésének folyamatán keresztül. A villámcsapás olyan erőt képvisel, amely kívül esik az emberi irányításon , és ez az, ami valóban életre kelti a szörnyet.