Szükségem van metszeti tesztre?

Pontszám: 4,5/5 ( 47 szavazat )

Csak akkor szabad szakaszokra osztani, ha: mentális egészségügyi problémája miatt ki kell vizsgálni vagy kezelni kell . egészségi állapota romolhat, ha nem kap kezelést. az Ön vagy valaki más biztonsága veszélybe kerülne, ha nem részesül kezelésben.

Fel lehet osztani a szorongás miatt?

Kit lehet szekciózni? Az 1983. évi Mentális Egészségügyi Törvény értelmében bizonyos feltételek fennállása esetén meghatározott ideig kórházban lehet tartani . Ezek a feltételek meglehetősen szigorúak – így nem kell attól tartania, hogy metszetet kap, ha például depresszióval vagy szorongással keresi fel orvosát.

Megtagadhatja a felosztást?

A 2. szakasz értelmében nem tagadhatja meg a kezelést . Néhány kezelés azonban nem adható Önnek az Ön beleegyezése nélkül, hacsak nem teljesülnek bizonyos feltételek.

Elvágják, ha öngyilkos vagy?

A metszés azt jelenti, hogy kórházban kell tartani, még ha nem is akar ott lenni, hogy megóvja magát vagy másokat. Szeretnénk megnyugtatni Önt arról, hogy nagyon valószínűtlen, hogy szekcióra kerüljön – háziorvosa segíteni akar, és ahol lehetséges, úgy, hogy a legtöbb választási lehetőséget és szabadságot kínálja Önnek az ellátással szemben.

Mikor szekcióznak valakit?

A szekció az, amikor valakit az 1983. évi Mentális Egészségügyi Törvény értelmében jogszerűen tartanak fogva kórházban vagy mentális egészségügyi intézményben . Valaki csak akkor osztható fel, ha megfelel bizonyos kritériumoknak, ezek a következők: Mentális egészségügyi problémája olyan súlyos, hogy sürgős értékelésre és kezelésre szorul.

Hogyan kerülhet valaki a Mentális Egészségügyi Törvény hatálya alá? 2. és 3. szakasz

25 kapcsolódó kérdés található

Kényszerítheti-e egy kórház, hogy maradjon a mentális egészsége miatt?

Csak abban az esetben kényszeríthető maradásra, ha az orvos úgy véli, hogy Ön a törvényben meghatározott „elmebeteg” vagy „mentálisan zavart” . Egy másik orvosnak „a lehető leghamarabb” meg kell látogatnia. Ez általában a következő néhány napon belül megtörténik. A két orvos egyike, aki felkeres téged, biztosan pszichiáter.

Mennyi ideig vagy szekcióban?

Akár 28 nap . A szakaszt általában nem lehet meghosszabbítani vagy megújítani. De előfordulhat, hogy a 28 nap lejárta előtt megvizsgálják, hogy szükséges-e a 3. szakasz szerinti szakaszolás.

Mi történik, ha egy szülőt szekcióra osztanak?

Szakasz. A „kivágás” azt jelenti, hogy a Mentális Egészségügyi Törvény értelmében kórházban tartják . Különböző típusú szakaszok léteznek, mindegyik más-más szabályokkal rendelkezik a kórházban tartás érdekében. Az az időtartam, ameddig Önt kórházban lehet tartani, attól függ, hogy melyik szakaszon tartják fogva.

Traumatikus a metszés?

A tagolás „ traumatikus ” és „károsító” a társadalom legsebezhetőbb emberei számára – jelentés. Az 1983-as mentálhigiénés törvény értelmében kötelezően kezelt személyek száma, 2015–2016-ban 63 600-an voltak fogva.

Megakadályozhatja egy kórház a távozásban?

Az orvosok és a nővérek megállíthatják az Ön távozását, ha aggódnak az Önnel vagy másokkal bekövetkező károk miatt . Ha a személyzet megakadályozza, hogy elhagyja az osztályt, mentális egészségi állapotfelmérést végeznek.

Fel lehet osztani a saját otthonában?

Metszés a saját otthonában Ha otthonában tartózkodik, és megtagadja, hogy egy jóváhagyott mentális egészségügyi szakember vagy orvos láthassa Önt, akkor a bíróság dönthet úgy, hogy engedélyezi számukra a hozzáférést az Ön beleegyezése nélkül , így ellenőrizhetik, hogy biztonságban van-e. .

Lehet otthon szekciózni?

Ezután kórházba vagy más biztonságos helyre kerülhet, ahol kivizsgálják. Vagy esetleg otthon is felmérhetik. Nem szabad 24 óránál tovább tartani kivizsgálásra, de ezután fel lehet vágni , és hosszabb ideig kórházban lehet tartani.

Fel lehet osztani, ha van kapacitása?

Az 1983. évi Mentális Egészségügyi Törvény alkalmazandó, ha Ön mentális egészségügyi problémával küzd , és meghatározza az Ön jogait, ha e törvény szerint szakaszba tartozik. A Mentális Kapacitásról szóló törvény akkor alkalmazandó, ha Ön mentális egészségügyi problémával küzd, és nem rendelkezik bizonyos döntések meghozatalához szükséges mentális képességekkel.

Mi a mentális betegség 5 jele?

A mentális betegségek öt fő figyelmeztető jele a következő:
  • Túlzott paranoia, aggodalom vagy szorongás.
  • Hosszan tartó szomorúság vagy ingerlékenység.
  • Szélsőséges hangulatváltozások.
  • Szociális visszahúzódás.
  • Drámai változások az étkezési vagy alvási szokásokban.

Honnan tudhatom, hogy válságban vagyok?

Mentális egészségügyi válság figyelmeztető jelei Gyors hangulatingadozások. Fokozott izgatottság, kockázatvállalás/ellenőrzés nélküli viselkedés. Sértő magatartás önmagával vagy valaki mással szemben. Elszigetelődés az iskolától, a munkától, a családtól és a barátoktól.

Mi az a lelki összeomlás?

Az "idegösszeomlás" kifejezést az emberek néha olyan stresszes helyzet leírására használják, amelyben átmenetileg képtelenek normálisan működni a mindennapi életben . Általában akkor fordul elő, amikor az élet követelményei fizikailag és érzelmileg elsöprőekké válnak.

Mi a mentális egészségügyi krízis?

Mentális egészségügyi krízis minden olyan helyzet, amelyben . egy személy viselkedése azt a kockázatot kockáztatja, hogy megsebesül . magukat vagy másokat és/vagy megakadályozza őket abban. hogy képesek legyenek gondoskodni önmagukról vagy működjenek. hatékonyan a közösségben.

Meg lehet metszeni, mert nem szed gyógyszert?

Kezelőorvosa nem fenyegetheti Önt az 1983. évi Mentális Egészségügyi Törvény (MHA) értelmében, ha Ön nem fogad el egyfajta kezelést. Kezelőorvosa csak akkor intézkedhet, hogy Önt a törvény értelmében őrizetbe vegye, ha: Ön megtagadja a kezelést, és. betegsége súlyos sérülés kockázatának teszi ki Önt vagy másokat.

Ki fizeti az ellátást, ha valakit felosztanak?

Szóval ki fizeti az ellátást, ha valakit metszetnek? Dióhéjban: a klinikai üzembe helyezési csoportok (CCG) és a helyi hatóságok fizetnek . Az egyént nem szabad felróni.

Elvihetik a szociális szolgálatok a gyermekemet mentális egészség miatt?

A szociális szolgálatok csak akkor vesznek gondozásba egy kisbabát, ha úgy gondolják, hogy Ön , vagy a párja, ha van ilyen, nem tudja biztonságban gondoskodni róla (mentális probléma vagy egyéb ok miatt).

Kényszeríthet-e egy pszichiáter gyógyszert szedni?

A legtöbb esetben nem kényszeríthető gyógyszerszedésre . Ha gyógyszert ajánlanak Önnek, általában joga van visszautasítani azt, és alternatív kezelést kérni.

Mennyi ideig tarthat el egy elmegyógyintézet?

A kórházi tartózkodás időtartama valóban attól függ, hogy miért van ott, milyen kezelésekre van szüksége és hogyan reagál. Vannak, akik csak egy-két napot maradnak. Mások 2-3 hétig vagy tovább maradhatnak . Azok az emberek, akik korábban nem voltak pszichiátriai osztályon, néha attól tartanak, hogy soha nem tudnak elmenni.

Beengedik a telefont az Egyesült Királyság elmegyógyintézetébe?

Sok esetben nem vihetsz magaddal semmit, amivel kárt tehetsz magadban, vagy amivel valaki más a kórteremben megpróbálna ártani magának. Kórházi osztályán a mobiltelefonokra és eszközökre vonatkozó szabályzat vonatkozik – egyes helyeken ezek nem megengedettek. ... A kórházban tilos alkoholt fogyasztani.

Be tud jelentkezni az Egyesült Királyság elmegyógyintézetébe?

Ön önkéntes beteg (néha informális betegnek is nevezik), ha szabad akaratából egy pszichiátriai kórházban részesül fekvőbeteg kezelés alatt. Képesnek kell lennie arra, hogy megértse, hogy kórházba kerül, és bele kell egyeznie a mentális egészségügyi problémája kezelésébe.

Ingyenesek az elmegyógyintézetek?

Ha állami kórházban van, az ellátás ingyenes . Ha magánkórházban van, díjat kell fizetnie. Ha van magán egészségbiztosítása, az fedezi a költségek egy részét. Ha lát egy közösségi mentális egészségügyi szolgáltatást, az ingyenes.