Szükségük van a kutyáknak bolha- és kullancs gyógyszerre?

Pontszám: 4,9/5 ( 60 szavazat )

"A kullancsok és szúnyogok veszélyesek az emberek és a háziállatok egészségére is" - mondja Dr. Jill Lopez, a Merck Animal Health állatorvosa. "Ezért a bolha- és kullancsvédelem elengedhetetlen minden veled élő kutya és macska számára."

Szükségük van a kutyáknak havonta bolha- és kullancsgyógyszerre?

Igen! Igen! Tartsa kedvenceit bolha- és kullancsvédelemben egész évben ! Manapság gyakran hallani az embereket, hogy „nem adok kedvencemnek bolha- és kullancsmegelőzést télen, nincs szükség rá, mert nagyon hideg van”.

Kell-e adni a kutyámnak bolha- és kullancsmegelőzést?

Mindig javasoljuk a bolha- és kullancsvédelmet egész évben , mivel az időjárás kiszámíthatatlan. A bolhák a szabadban élhetnek, és akár 33 fokos hőmérsékleten is túlélnek akár 5 napig (elég hosszú ideig ahhoz, hogy a kutyájához vagy hozzád ugorjanak a kinti rövid séta során, és bejussanak otthonába!).

Melyik hónapban kell a kutyáknak bolha- és kullancs gyógyszert?

A decembertől februárig tartó hónapok vitathatatlanul a legalacsonyabb kockázatú hónapok a paraziták számára, ezért sok kisállat szülő lemond ezekben a hónapokban, és márciusban vagy áprilisban újra elkezdi a bolha- és kullancsmegelőzést, amikor az időjárás melegszik.

Milyen gyakran van szüksége a kutyáknak bolha- és kullancs gyógyszerre?

A kedvtelésből tartott bolhák elleni spray-k elpusztíthatják a bolhákat, de előfordulhat , hogy néhány naponta, de legfeljebb néhány hetente újra kell alkalmazni. A bolha elleni tabletták a kutyája véráramában fejtik ki hatásukat, ami azt jelenti, hogy a bolháknak harapniuk kell, mielőtt a hatóanyaggal érintkezve megölhetik őket.

Útmutató a bolhák és kullancsok elleni gyógyszeres kezeléshez – kérdezze meg állatorvost

19 kapcsolódó kérdés található

Mi a biztonságos bolha- és kullancskezelés kutyák számára?

Ha vegyszerek szükségesek a további bolha- vagy kullancsirtáshoz, az NRDC az s-metoprént vagy a piriproxifent ajánlja, amelyek kevésbé mérgező összetevők – de figyelmesen olvassa el a címkéket, mert egyes termékek más, károsabb növényvédő szerekkel együtt használják őket.

Mi a legbiztonságosabb bolhakezelés kutyák számára?

Biztonságos bolhakezelés típusai kutyák számára
  • A Frontline Plus egy OTC termék, amely fipronilt és (S)-metoprént használ a bolhák és kullancsok megtámadására minden életszakaszban. ...
  • A Trifexis spinozadot és milbemicin-oximot alkalmaz, hogy megvédje a kutyákat a szívférgektől és a bélparazitáktól, valamint a bolháktól, de nem működik a kullancsok ellen.

Mikor érdemes elkezdeni a NexGard kutyák számára használatát?

A NexGard egy falatnyi adag, amely már 8 hetes , mindössze 4 font súlyú kutyák és kölyökkutyák számára is biztonságos felnőtt korukig.

Melyik a legjobb vény nélkül kapható bolhagyógyszer kutyák számára?

A Frontline Plus a legjobb vény nélkül kapható ajánlásunk, mert elpusztítja a kullancsokat és bolhákat, megfékezi a bolhafertőzést és elpusztítja a rágótetveket, mindezt egyetlen egyszerű alkalmazással. Elsősorban bolhairtásra használva a Frontline Plus minden adagja három hónapig tart.

Kell-e a kutyáknak bolha- és kullancs elleni gyógyszert szedniük télen?

Igen . Bár sok kullancs- és bolhafaj lelassul vagy szunnyad télen, az Egyesült Államok bizonyos területei nem elég hidegek ahhoz, hogy valóban elpusztítsák ezeket a parazitákat és leállítsák tevékenységüket. Mivel a kullancsok és bolhák olyan betegségeket hordozhatnak, amelyek árthatnak kutyájának, a legjobb, ha egész évben védik őket.

Mi a legjobb természetes bolha- és kullancsmegelőzés kutyák számára?

Ecet . Keverjen össze 1 liter vizet, 1 csésze fehér ecetet vagy almaecetet és 1 csésze babasampont vagy folyékony mosogatószert. Használja ezt a keveréket a kutya fürdetésére havonta egyszer vagy kétszer. Az ecet érintkezéskor elpusztítja a bolhákat és kullancsokat, és megelőzheti a jövőbeni fertőzéseket.

Mennyibe kerül a bolha- és kullancs elleni gyógyszer kutyáknak?

Vállaljon havi bolha- és kullancs elleni gyógyszert. A lehetőségek közé tartozik a Frontline Plus, a Frontline Gold és a Nexgard, amelyek mindegyike átlagosan körülbelül 50 dollár három hónapos készletért .

Milyen gyakran szedjék a kutyák a NexGard-ot?

A NexGard egy ízletes marhahús ízű rágó, amely védelmet nyújt a kutyáknak a bolhák, kullancsok és atkák ellen. A NexGard megvédi a kutyákat a barna kutyakullancsoktól, a bokorkullancsoktól és a potenciálisan halálos bénulásos kullancsoktól. A NexGard-ot havonta kell beadni egész évben olyan területeken, ahol bénulásos kullancsok találhatók.

Szükséges-e bolha- és kullancs elleni gyógyszer?

"A kullancsok és szúnyogok veszélyesek az emberek és a háziállatok egészségére is" - mondja Dr. Jill Lopez, a Merck Animal Health állatorvosa. "Ezért a bolha- és kullancsvédelem elengedhetetlen minden veled élő kutya és macska számára ."

Mit javasolnak az állatorvosok a bolha- és kullancsirtásra?

Az orális gyógyszerek a jelenleg elérhető leghatékonyabb bolha elleni gyógyszerek közé tartoznak. A Nexgard elpusztítja a bolhákat és a kullancsokat, míg a Trifexis megelőzi a bolhákat, szívférgeket, orsóférgeket, kampósférgeket és ostorférgeket. A Bravecto a bolhák és kullancsok ellen is megelőzi, és csak háromhavonta adják.

Mit ajánlanak az állatorvosok a bolhák ellen?

Állatorvosa javasolhat egy gyors hatású bolha elleni tablettát, amely segít enyhíteni kutyája tüneteit, vagy javasolhat egy vény nélkül kapható bolhatablettát, például a Capstar -t, a havi megelőzés mellett.

Létezik vény nélkül kapható bolhatabletta kutyáknak?

A Capstar (nitenpyram) és az Advantus (imidakloprid) vény nélkül kapható ( OTC) termékek, amelyek nagyon gyorsan elpusztítják a kifejlett bolhákat. Nagyon hasznosak lehetnek súlyos bolhafertőzés esetén, amikor a kifejlett bolhákat gyorsan és biztonságosan el kell pusztítani.

Miért van még mindig bolhája a kutyámnak a NexGard után?

Ha kutyáját a kezelés után folyamatosan bolhák fertőzik meg, akkor nagy valószínűséggel környezeti fertőzés van a házában vagy környékén . A háziállatokon előforduló felnőtt bolhák a teljes populációnak csak 5%-át teszik ki. A többi 95% a környezet éretlen állapota.

A NexGard rossz a kutyák számára?

A NexGard biztonságossági vizsgálatai jó eredménnyel zárultak, a kutyák nagyon kis százalékánál tapasztaltak kisebb mellékhatásokat. A leggyakrabban jelentett mellékhatás a hányás volt; a ritkább reakciók közé tartozott a száraz bőr, a hasmenés, a letargia és az étvágytalanság.

Mikor kezdi a bolha- és kullancskezelést?

A kölyökkutyáknak szánt bolha- és kullancskészítmények többsége nem biztonságos, amíg el nem érik legalább hét-nyolc hetes korukat (lásd az alábbi táblázatot). Állatorvosa bolha- és kullancsmegelőző szert tud javasolni a kölyökkutyák biztonságos használatához, és tanácsot ad, hogy mikor kezdje biztonságosan beadni a kölyökkutyának.

A bolhakezelés megbetegítheti a kutyámat?

Ha az utasításoknak megfelelően használják, az ilyen termékek biztonságosak és hatékonyak. A kutyák és macskák azonban könnyen megbetegedhetnek, ha túl sok vagy nem megfelelő bolhakészítményt alkalmaznak, vagy a készítményt az alkalmazás után lenyeli. Lenyelés akkor következik be, ha a kutya vagy macska megnyalja a kezelt területet.

Mi pusztítja el a bolhákat természetesen a kutyákon?

A citronella, az eukaliptusz, a borsmenta, a teafa és a rozmaring természetesen taszítja a bolhákat. Ha kutyája nem bánja a spray-palackot, hígítson fel néhány cseppet a választott illóolajból 300-400 ml vízben, és permetezze közvetlenül a kutya szőrére.

Melyik a legbiztonságosabb bolha- és kullancsnyakörv kutyák számára?

I. A 10 legjobb bolhanyakörv kutyáknak
  • Első számú választásunk: Bayer Animal Health bolhanyakörv. MEGTEKINTÉS AZ AMAZONBAN. ...
  • Sobaken Bolhanyakörv. MEGTEKINTÉS AZ AMAZONBAN. ...
  • Primova bolhanyakörv. ...
  • Seresto Bolha- és kullancsnyakörv. ...
  • Hartz UltraGuard Pro bolha és kullancs nyakörv. ...
  • Adams bolha és kullancs nyakörv kutyáknak. ...
  • Rolf Club 3D bolhanyakörv. ...
  • Arava bolha és kullancs megelőzés.

Megbetegítheti a NexGard a kutyámat?

A NexGard (afoxolaner) csak kutyáknál használható . A leggyakrabban jelentett mellékhatások közé tartozik a hányás, viszketés, letargia, hasmenés és étvágytalanság.