Valóban létezett a brontosaurus?

Pontszám: 5/5 ( 53 szavazat )

A Brontosaurus egy nagy szauropoda volt, jellemzően nagy dinoszauruszok csoportja, hosszú nyakkal és hosszú farokkal. A késő jura korszakban élt, körülbelül 156-145 millió évvel ezelőtt. A Brontosaurus első feljegyzett bizonyítékát az 1870-es években fedezték fel az Egyesült Államokban .

A Brontosaurus hamis dinoszaurusz?

Ha úgy nőtt fel, hogy szereti a Brontosaurust, csak azért, mert azt mondták neki, nem igazi dinoszaurusz, ideje örülni: lehet, hogy a szelíd óriás új életre kelt. Az óriás sauropoda, amelyet sokáig Apatosaurusnak hittek, és valaki tévedett, valójában mindvégig a saját dinoszaurusztípusa volt – állítják tudósok kedden a PeerJ-ben.

A Brontosaurus nem létezett?

A Brontosaurus, amelynek neve „mennydörgésgyíkot” jelent, nem egy dinoszaurusz. Valójában az Apatosaurus, azaz „megtévesztő gyík” és a Camarasaurus, azaz „kamrás gyík” keveréke, Othniel Charles Marsh paleontológus sietőssége miatt.

Mikor derült ki a Brontosaurus?

A Brontosaurus lelepleződött A Brontosaurust OC Marsh paleontológus fedezte fel 1874 -ben. A Marsh megtalált csontváza még mindig az egyik legteljesebb. Segített abban, hogy a Brontosaurus az egyik leginkább azonosítható és legnépszerűbb dinoszaurusz legyen.

Hogy hívják most a Brontosaurust?

A tudósok az állatoknak adott keresztnevet használják, ezért úgy döntöttek, hogy a Brontosaurust Apatosaurusra nevezik át, mivel az Apatosaurus volt az első. A tudósok már tudják, hogy az Apatosaurus hátcsontjai összenőttek, ahogy az állat nőtt.

Létezett a Brontosaurus?

44 kapcsolódó kérdés található

Miért nem mondjuk a Brontosaurust?

Mivel az Apatosaurust először írták le, a neve élvezett elsőbbséget, és a Brontosaurus nevet figyelmen kívül kellett hagyni . 1905-ben, amikor a világ első hosszú nyakú dinoszauruszát kiállították az Amerikai Természettudományi Múzeumban, a sajtó tévesen Brontosaurus néven emlegette.

Milyen dinoszauruszok nem léteztek?

Felejtsd el a kihalt: A Brontosaurus soha nem is létezett: NPR. Felejtsd el a kipusztulást: A Brontosaurus soha nem is létezett Még ha tudtad is, nem biztos, hogy tudod, hogy a kitalált dinoszaurusz hogyan szerepelt olyan sokáig a népi képzelet őskori táján.

Ki a legmagasabb dinoszaurusz a világon?

A legmagasabb dinoszaurusz Brachiosaurus - a csoport legismertebbje - 13 méter magas volt. A Sauroposeidon hatalmas volt, és valószínűleg 18,5 méter magasra nőtt, így a legmagasabb dinoszaurusz.

Melyik dinoszaurusznak volt 500 foga?

A Nigersaurus , talán emlékszik rá, a három évvel ezelőtti utolsó expedíción gyűjtött csontokról neveztük el. Ez a sauropod (hosszú nyakú dinoszaurusz) szokatlan koponyával rendelkezik, amely akár 500 karcsú fogat tartalmaz.

A brontosaurus tojásokat rakott?

A film kitalált Brontosaurus baxteri állítólag képes élve születésre . Ahelyett, hogy kis petéket raknának egymásra, a gravid Brontosaurus nőstények egyszerre egy-három nagy, élő utóddal születtek.

Létezik a Brachiosaurus?

A Brachiosaurus egy szokatlan dinoszaurusz volt, amely 155,7–150,8 millió évvel ezelőtt élt a jura korszak közepén vagy későn. Példányokat elsősorban a kövületekben gazdag észak-amerikai Morrison-formációban találtak, de a dinoszaurusz nem hasonlított a régióban barangoló többi dinoszauruszhoz sem.

Mennyi ideig élt egy Brontosaurus?

Jelenleg az a konszenzus, hogy az Apatosaurus és a Diplodocus dinoszauruszok valószínűleg csak 70 vagy 80 évig éltek, ami nagyjából annyi, mint egy mai elefánt.

Melyik dinoszaurusznak van a leghosszabb nyaka?

Eddig a testéhez képest a leghosszabb nyak az Erketu ellisonié , egy szauropodáé, amelynek nyaka több mint 8 méter. Körülbelül 120-100 millió évvel ezelőtt a mai mongóliai Góbi-sivatag területén élt.

Melyik volt a legokosabb dinoszaurusz?

Troodonnak nagy agya volt viszonylag kis méretéhez képest, és valószínűleg a legokosabb dinoszauruszok közé tartozott. Agya arányosan nagyobb, mint az élő hüllőké, így az állat olyan intelligens lehetett, mint a modern madarak, amelyek agyméretében jobban hasonlítanak egymásra.

Mi a valaha élt legnagyobb állat?

Bármely dinoszaurusznál sokkal nagyobb, a kék bálna a valaha élt legnagyobb ismert állat. Egy kifejlett kék bálna 30 méteresre is megnőhet, súlya pedig meghaladja a 180 000 kg-ot – ez körülbelül annyi, mint 40 elefánt, 30 Tyrannosaurus Rex vagy 2670 átlagos testű ember.

Mi volt az első dinoszaurusz?

Mark Witton művészete. Az elmúlt húsz évben az Eoraptor a dinoszauruszok korának kezdetét jelentette. Ezt az ellentmondásos kis lényt – amelyet Argentína nagyjából 231 millió éves sziklájában találtak meg – gyakran a legkorábbi ismert dinoszauruszként emlegetik.

Melyik volt a legbarátságosabb dinoszaurusz?

Stegosaurus : A legbarátságosabb dinoszaurusz.

Voltak fogai a Brontosaurusnak?

A brachiosaurus, a brontosaurus, a diplodocus és az ultrasaurus mind a sauropoda kategóriába tartoznak. Ezek a dinoszaurusz fogak nagyok, lekerekítettek és púpszerűek, a száj elülső részén helyezkednek el, és a fák leveleinek és kéregének eltávolítására szolgálnak. Alapvetően a foguk olyan volt, mint a gereblye. És megint csak nem rágásra használták ezeket a fogakat.

Hogyan védekezett a Brontosaurus?

Az Apatosaurus (Brontosaurus) fejével, amely a késő jura időszakban a legnagyobb húsevő fölött állt, képes volt megvédeni fejét és nyakát a ragadozók támadásaitól . A hatalmas, bikakorbácsszerű farok, amint arról korábban beszéltünk, hatékony fegyverként is szolgált a ragadozók támadásai elleni védekezésben.

Voltak a Brontosaurusnak ragadozói?

A Venatosaurus az egyetlen ragadozófaj, amely aktívan zsákmányolja a felnőtt Brontosaurust.

Melyik dinoszaurusz váltotta fel a Brontosaurust évekig?

A Brontosaurus felfedezése és eldobása 1877-ben Marsh elnevezte az Apatosaurus ajax -ot, egy hosszú nyakú és hosszú farkú dinoszauruszt, amelyet a Colorado állambeli Morrison Formációban találtak.

Hány brontosaurust találtak?

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a Brontosaurus három ismert faja létezik: az elsőként felfedezett Brontosaurus excelsus, valamint a B. parvus és a B. yahnahpin.