Hamilton a Broadway-ről indult?

Pontszám: 4,4/5 ( 24 szavazat )

A Hamilton premierje 2015. július 13-án volt a Broadway-n a Richard Rodgers Theatre-ben (ahol Miranda 2008-as Broadway-in debütált In the Heights is ad otthont), előzetesben pedig 2015. augusztus 6-án.

Mikor jelent meg Hamilton először a Broadway-n?

A musical 2015-ben debütált a Public Theatre-ben, és 2015 -ben debütált a Public Theatre-ben, és átkerült a Broadway-i Richard Rodgers Színházba, ahol 2015. július 13-án kezdték meg az előzeteseket, hivatalosan pedig augusztus 6-án nyílik meg. A produkciót 16 Tony-díjra jelölték, és 11-et nyert el, köztük a legjobb musical kategóriában.

Hogyan kezdődött a Hamilton musical?

Történetünk 2009-ben kezdődik. Lin-Manuel Miranda éppen Ron Chernow Alexander Hamilton életrajzát olvasta, és eszébe jutott egy rap mixtape . ... Nem sokkal ezután Miranda felkérést kapott Barack Obama elnöktől, hogy adjon elő egy dalt az In The Heights című első musicaljéből a Fehér Ház költészeti rendezvényén.

Hány évig volt Hamilton a Broadway-n?

A musical népszerűsége a Broadway-en eltöltött öt év alatt csak nőtt – a múlt hónapban a Disney Plus kiadta a „Hamilton” filmes változatát, amely minden eddiginél szélesebb közönséghez juttatta el a történetet.

Kinek van a legtöbb szava Hamiltonban?

A FiveThirtyEight 2015-ös jelentése szerint Diggs 6,3 szó/másodperc sebességgel rappel a Hamilton Act 1 "Guns and Ships" című előadásának leggyorsabb versében. A szövegkörnyezet szempontjából Eminem Guinness-rekord birtokában van a legtöbb szó (1560) rímeléséért egy slágerben ("Rap God").

Az Off-Broadway 'Hamilton' ütős sláger | All In | MSNBC

22 kapcsolódó kérdés található

Hány Tony-díjra jelölték Hamiltont?

Hamilton rekordot döntött, 16 jelölést kapott 13 kategóriában, végül összesen 11-et nyert meg.

Mi értelme Hamilton musicalnek?

Alexander Hamilton amerikai alapító atya történetét meséli el . Miranda elmondta, hogy Ron Chernow 2004-es Alexander Hamilton című életrajzának elolvasása inspirálta a musical megírására. A műsor erősen merít a hip hopból, valamint az R&B, pop, soul és hagyományos stílusú show dallamokból.

Mi minden idők legjobb musicalje?

Minden idők 15 legjobb musicalje (IMDb szerint)
 1. 1 Az oroszlánkirály (1994) (8.5)
 2. 2 Hamilton (2020) (8,5) ...
 3. 3 Singin' In The Rain (1952) (8.3) ...
 4. 4 La La Land (2016) (8.0) ...
 5. 5 The Nightmare Before Christmas (1993) (8.0) ...
 6. 6 Aladdin (1992) (8.0) ...
 7. 7 A szépség és a szörnyeteg (1991) (8.0) ...
 8. 8 The Sound Of Music (1965) (8.0) ...

Mennyire sikeres a Hamilton musical?

Több mint öt év Broadway után a "Hamilton" még mindig elkel a mozikban, és a közönségnek hónapokkal előre drága jegyeket kell vásárolnia. 2018-ban a show rekordot döntött, 4 millió dollárt keresett egy hétvége alatt .

Meddig van Hamilton a Disney-n?

Mennyi ideig tart a "Hamilton" a Disney Plus-on? A "Hamilton" két óra 40 perces futási idővel készül, ami hosszabb, mint egy átlagos film, de egy musicalre meglehetősen jellemző.

Ki készítette Hamilton díszletét?

David Korins tervező feltárja az ihletet, a részleteket és a nagy ötleteket a Hamilton Broadway-produkciójához készült díszletében. A 2016-os Tony Awards délutánján David Korins '99 azon a sötét díszleten ült, amelyet a Hamilton című Broadway musicalhez tervezett, és lassan körülnézett.

Mennyit ér Hamilton a musical?

Hamilton: 1 milliárd dollár franchise.

Miről szól Hamilton és miért olyan népszerű?

A musical Amerika alapító atyáinak, Alexander Hamiltonnak a történetét meséli el. Ez a történet nem csak a forradalomról szól, hanem maga a forradalom. A hip-hop, a rap, a rhythm és a blues a musical részeként való felhasználása, valamint a szereplőgárda befogadása az, ami megkülönbözteti ezt a Broadway-műsort a többitől.

Melyik a legjobb Sondheim musical?

A musicalek végleges rangsora Stephen Sondheimtől, valakitől, akinek színházi végzettsége van, és túl sok időt tölt a kezében
 1. Vasárnap a parkban George-val. ...
 2. Sweeney Todd. ...
 3. Az erdőbe. ...
 4. Egy kis éjszakai zene. ...
 5. Szenvedély. ...
 6. Orgyilkosok. ...
 7. Pacific nyitányok. ...
 8. Fütyülni bárki tud.

Mit kell tudnom, mielőtt megnézem Hamiltont?

Mit kell tudni az amerikai történelemről, mielőtt megnézné a "Hamiltont"
 • Hamilton bevándorló volt. ...
 • Hamilton csatába akart menni. ...
 • Hamilton szerepelt a médiában. ...
 • Hamilton az Egyesült Államok alkotmányát alátámasztó dokumentumokat írt. ...
 • Hamilton a Federalista Párt tagja volt. ...
 • Hamilton soha nem volt elnök.

Mi Hamilton fő üzenete?

Ahogy megismertem és megszerettem Miranda zenéjét, szövegeit, történetét és Hamiltonként való alakítását, három központi témát vettem észre: a történetmesélést, az időt és az örökséget . Hamiltont azzal az intellektussal és akaraterővel ajándékozták meg, hogy felemelkedjen a szegénységből, és a történelem egyik legfigyelemreméltóbb alakja legyen.

Miért olyan népszerű a Hamilton című musical?

Ezen túlmenően, Hamilton sikerének egyik fő oka az, ahogyan a műsor népszerűsíti a multikulturalizmust az Amerika sokszínűségének bemutatásában, az interkulturalizmust hangsúlyozza a történet főszereplőjének és antagonistájának ábrázolásában, valamint a transzkulturalizmust azáltal ünnepli, hogy ismert szereplőket új etnikai csoportokkal tölt be. nak nek ...

Ki kapott Tony-t Hamiltonért?

Leslie Odom Jr. , Tony-díjas Aaron Burr szerepéért a „Hamilton” című filmben: „Amikor Phylicia Rashad nyert [2004-ben], azt mondta, azon töprengett, hogy „mire lenne szükség?” [hogy Tony-t nyerjek]. Én is csodálkoztam ugyanezen. És ami a legérdekesebb az volt, mert csak egy ember áll fel, hogy elfogadja, azt hittem, egyedüli erőfeszítésért megkapod.

Ki nyújtja a legjobb teljesítményt Hamiltonban?

Hamilton: A legjobb előadások 15. sora (ez nem Lin-Manuel Miranda)
 1. 1 Daveed Diggs mint Marquis De Lafayette és Thomas Jefferson.
 2. 2 Christopher Jackson mint George Washington. ...
 3. 3 Leslie Odom Jr....
 4. 4 Jonathan Groff György király szerepében III. ...
 5. 5 Phillipa Soo mint Eliza Hamilton. ...
 6. 6 Renée Elise Goldsberry mint Angelica Schuyler. ...

Hányszor jelölték Hamiltont?

A sláger musical ma reggel 12 jelölést kapott , köztük hét színészi bólintást. De hogyan? Noha Lin-Manuel Miranda híres produkciója 2015-ben debütált a Broadway-n, egy 2016-os rögzített előadás az eredeti szereplőkkel először tavaly nyáron vált elérhetővé a Disney+-on.

Melyik a legdrágább Broadway-show?

A legdrágább Broadway musicalek
 • Shrek - A musical - 27,6 millió dollár: ...
 • Oroszlánkirály: 27,5 millió dollár: ...
 • A Szépség és a Szörnyeteg: 17,4 millió dollár. ...
 • Gonosz – 16,9 millió dollár: ...
 • A kis hableány: 16,6 millió dollár.
 • Tarzan: 16 millió dollár.
 • Vámpírok tánca: 15,2 millió dollár.
 • Az Operaház fantomja: 14,2 millió dollár.