Tudott Gandalf Moriáról?

Pontszám: 4,7/5 ( 44 szavazat )

Gimli és Gandalf is tudják, hogy Moria veszélyes hely , de nem tudják, hogy Balin küldetése ilyen katasztrofálisan kudarcot vallott. ... Gandalf megtalálja a törpék feljegyzések könyvét, és felfedezi belőle, hogy Balint orkok ölték meg. Tehát, amint az itt látható, Gandalf és Gimli jól tudta, hogy Moria veszélyes hely.

Tudta Gandalf, hogy létezik egy Balrog?

Ő és mindenki, aki vele volt, elveszett. De abban az időben, amikor Gandalf a Gyűrű Társaságát Moriába vezette, még senki sem tudta, mi lett Balinnal és expedíciójával.

Miért nem ment Gandalf Moriához?

Abban a pontban, amikor Caradhras és Moria között kellett dönteniük, úgy tűnt, hogy Moriáról komoly sötét képek keringenek, és Gandalf határozottan nem akart odamenni. Miért ez? Úgy tűnt, nincs bizonyíték arra, hogy az utóbbi időben törpéket öltek ott (Bálin vette át a bányákat).

Miért értett egyet Gandalf Moria révén?

Röviden összefoglalva, Gandalf az az oka annak, hogy Morián keresztül csatlakozott, mert sem Gandalf, sem Aragorn nem bízott a Rohan-résben, mint a hegyeken átvezető útban, és a Lebenninen át vezető út túl hosszú volt . Így már csak a Caradhras vagy Moria hágó maradt meg.

Tudott Gandalf Moria balrogjáról? - Magyarázta a Gyűrűk Ura

17 kapcsolódó kérdés található