Elton John végzett flipper varázslót?

Pontszám: 5/5 ( 30 szavazat )

A dalt Elton John adta elő Ken Russell 1975-ös Tommy című filmadaptációjában. ... A mai napig ez az egyetlen Who-dal feldolgozása, amely a legjobb 10-be jutott. A dalt később Taron Egerton adta elő, aki Elton Johnt alakította a Rocketman (2019) című filmben.

Miért tették bele a Pinball Wizard-t a Rocketmanbe?

31 in the UK Az egyetlen dal a Rocketman filmzenén, amelyet legalább részben nem John írt, a "Pinball Wizard" Ken Russell filmadaptációjából származik a Who's 1969-es Tommy című rockoperájából . A filmben a gigantikus platformcsizmát viselő John a flipper bajnok, aki veszít Tommyval szemben.

Elton John kilépett a John Reiddel kötött szerződésből?

Személyes kapcsolatuk öt év után megszakadt, de 1998-ig John menedzsere maradt. Szakmai kapcsolatuk egy John kiadásait részletező kiszivárgott levél miatt ért véget, amelyet Benjamin Pell talált meg és tett közzé a Daily Mirrorban. ... Reid peren kívül megegyezett azzal, hogy 3,4 millió fontot fizetett Johnnak.

A Pinball Wizard igaz történet?

Az 1969-es Tommy rockopera-albumon szereplő "Pinball Wizard" ikonikus akusztikus bevezetőjét egy mester ihlette . A legenda (és a wikipédia guruk) szerint: 1968 végén vagy 1969 elején, amikor a Who eljátszotta új albumának durva összeállítását Nik Cohn kritikusának, Cohn langyos reakciót adott.

Elton nőt vett feleségül?

1984 Valentin-napján feleségül vette közeli barátját és hangmérnökét, Renate Blauelt ; a házasság három évig tartott.

Elton John – Flippervarázsló – 1975 (Audio HQ)

43 kapcsolódó kérdés található

Ki énekelt a Rocketmannek?

De nem ez volt a helyzet: a Rocketman számára Taron Egerton maga vette fel újra az összes slágert. Elton ezt akarta. "Annyira fontos volt, hogy az általam komponált és felvett zenét Taronnak kellett énekelnie" - mondja Elton a honlapján.

Bernie Taupin gazdag?

Bernie Taupin nettó vagyona 200 millió dollár . Taupin leginkább az Elton Johnnal folytatott több évtizedes együttműködéséről ismert, akinek számos dalt írt. Elton John legemlékezetesebb slágereinek többségét Bernie írta.

Mi a Tommy című rockopera jelentése?

Az albumot többnyire Pete Townshend gitáros komponálta, és egy rockopera, amely Tommy Walker, egy "süket, néma és vak" fiú történetét meséli el, beleértve az élettel kapcsolatos tapasztalatait és a családjával való kapcsolatát .

Miért volt Tommy süketnéma és vak?

Az első világháború idején született, miután tükörben látja a szülei gyilkosságát, megvakult, süket és néma lesz, flipper bajnok lesz, kegyelmi állapotba kerül, visszanyeri érzékeit és megalapítja saját vallását , végül elveti tanítványok valahol a távoli jövőben, elszigeteltnek találja magát...

Mit jelent a flipper szó?

intransitív ige. : hirtelen mozgás egyik helyről a másikra .

Elton John írt dalt Marilyn Monroe-ról?

Eredetileg a "Gyertya a szélben" egy másik sztár megünneplésére szolgált. Az 1973-as kiadás, amelyet a „Viszlát, Norma Jean” szavak vezettek be, Elton John és szövegírója, Bernie Taupin tisztelegtek Marilyn Monroe előtt – nem annyira a filmsztárt, mint inkább egy érzékeny ember viharos életét, amelyet a sztársága tönkretett.

Mi történt Elton John bátyjával, Daniellel?

Amikor Elton a dal zenéjét írta, levágta az utolsó versszakot, mert úgy gondolta, hogy a dal már túl hosszú. A törölt vers kifejtette, hogy "Daniel" egy vietnami állatorvos volt, aki a háború után hazatért a farmra, nem talált békét, és úgy döntött, elhagyja Amerikát és Spanyolországba megy .

Mit jelent a Gyertya a szélben kifejezés?

Szűrők . (idiomatikus) Törékeny vagy sebezhető dolog, amely valószínűleg veszélybe kerül.