Lehetnek ütközések a kapcsolón?

Pontszám: 5/5 ( 73 szavazat )

A kapcsolón minden egyes interfész ütközési tartománynak minősül. A kapcsoló interfészek full duplexben futnak, egyszerre tudunk küldeni és fogadni. Kapcsolt hálózatban nem történik ütközés, hacsak nem hibás az interfész vagy a hálózati kártya .

Lehetséges, hogy ütközések a kapcsolón igazolják a választ?

Ezek az egyszerűnek tűnő kapcsolófunkciók jelentős teljesítménynövekedést biztosítanak a hubok használatához képest. ... Ha egy switch minden portjához csak egy eszköz van csatlakoztatva, akkor nem fordulhat elő ütközés . Az egyik kapcsolóporthoz csatlakoztatott eszközök nem osztják meg sávszélességüket a másik kapcsolóporthoz csatlakoztatott eszközökkel.

Mi okozza az ütközést a kapcsolóporton?

Az ütközés akkor következik be , ha a küldő eszköz nem kap egyértelmű választ a megadott időn belül . Ez mindkét hálózati eszköznél problémát okoz, mert mindkettejüknek egyre hosszabb ideig kell várniuk, amíg képesek lesznek egyértelműen továbbítani az adatokat.

Mi az ütközés a kapcsolóban?

Ütközés akkor következik be, ha két eszköz egyszerre küld egy csomagot a megosztott hálózati szegmensen . ... Az ütközések gyakran hub környezetben történnek, mivel a hub minden portja ugyanabban az ütközési tartományban van. Ezzel szemben a híd, a kapcsoló vagy az útválasztó minden portja külön ütközési tartományba tartozik.

Melyik kapcsoló zárja ki a belső ütközés lehetőségét egy kapcsolóban?

Ha minden eszközt közvetlenül a kapcsoló egy portjához csatlakoztatunk, akkor vagy a switch minden portja saját ütközési tartományává válik (félduplex kapcsolatok esetén), vagy teljesen kiküszöböli az ütközések lehetőségét full-duplex kapcsolatok esetén. .

Interfész- és kábelproblémák |ütközések, hibák, duplex, sebességeltérés| kifejtette |CCNA 200-301

32 kapcsolódó kérdés található

Hogyan töri meg egy kapcsoló az ütközési tartományt?

Azt mondják, hogy a Switch felosztja az ütközési tartományokat , mivel minden portja saját ütközési tartománya , például egy hubhoz képest, ahol minden portja ugyanahhoz az ütközési tartományhoz tartozik. Híd: Kibővíti a Broadcast tartományokat és felosztja az ütközési tartományokat. ... A Bridge minden portja saját ütközési tartománya.

Hogyan csökkenthetők a belső ütközési tartományok?

Az ütközések többnyire elkerülhetők hubok helyett kapcsolók használatával. A kapcsolók lehetővé teszik az Ethernet hálózatok kisebb ütközési tartományokba történő szegmentálását. Míg a hub használata nagy, egyetlen ütközési tartományt hoz létre, a switch minden portja külön ütközési tartományt jelent.

Hány ütközési tartomány van egy 16 portos kapcsolóban?

Tehát 2 broadcast tartomány és 5 ütközési tartomány létezik.

Hány ütközési tartománya lehet egy kapcsolónak?

A kapcsoló 12 ütközési tartományt és 1 broadcast tartományt hoz létre. A kapcsoló egyetlen szórási tartományt hoz létre, nem pedig külön szórási tartományokat, így a 12 szórási tartományra adott válasz helytelen. Egy kapcsoló külön ütközési tartományt hoz létre minden porthoz, nem pedig egyetlen ütközési tartományt a teljes kapcsolóhoz.

Mely eszközök hoznak létre ütközési tartományokat?

Az útválasztó nem csak az ütközési tartományokat töri meg, hanem a szórási tartományokat is, ami azt jelenti, hogy ütközések és broadcast tartományelválasztók is. Egy útválasztó kapcsolatot hoz létre két hálózat között.

Mi az a két ok, ami a késői ütközéseket okozza?

A szokásos lehetséges okok a full-duplex/félduplex eltérés, az Ethernet kábelhossz-korlátozások túllépése vagy a hardver hibája, például a nem megfelelő kábelezés, a nem megfelelő számú hub a hálózatban vagy a rossz hálózati kártya. Megfelelően megtervezett Ethernet hálózatban soha nem fordulhat elő késői ütközés.

Hogyan észlelhető az ütközés az Ethernetben?

Egy tipikus 10Base5 vezetéken az ütközések észlelhetők a normálnál nagyobb jelamplitúdó felismerésével a kommunikációs buszon , vagy az elküldött adatok és a fogadott adatok összehasonlításával az átviteli hibák észlelése érdekében.

Mi okozza a késői ütközések növekedését?

A késői ütközések oka lehet a hibás Ethernet adó -vevő, az állomások közötti túl sok ismétlő, vagy az Ethernet specifikációinak túllépése a csomópontok közötti maximális távolságra.

Mi az előnye a kapcsoló használatának?

A kapcsolók előnyei ➨ Növelik a hálózat elérhető sávszélességét . ➨ Segítenek csökkenteni az egyes gazdaszámítógépek munkaterhelését. ➨Növelik a hálózat teljesítményét. ➨A kapcsolót használó hálózatokon kevesebb a keretütközés.

Milyen előnyökkel jár a kapcsolók használata?

A kapcsolók előnyei:
  • Növeli a kapacitást – Növeli a szervezet elérhető adatátviteli kapacitását.
  • Csökkenti a terhet –...
  • Növekvő bemutató –...
  • Kevesebb burkolati hatás – ...
  • Egyértelmű - ...
  • Növeli a sávszélességet –...
  • Kevesebb keretütközés –...
  • Biztonságosabb -

Mi a CSMA CD célja?

A CSMA/CD a CSMA teljesítményének javítására szolgál azáltal, hogy az ütközés észlelésekor azonnal leállítja az átvitelt , így lerövidíti az újrapróbálkozáshoz szükséges időt.

Melyik VLAN igaz?

Az alábbiak közül melyik igaz a VLAN-okra? Minden VLAN a leggyorsabb kapcsolónál van konfigurálva, és alapértelmezés szerint továbbítja ezt az információt az összes többi kapcsolónak. A VTP arra szolgál, hogy VLAN-információkat küldjön a konfigurált VTP-tartomány kapcsolóinak. Nem lehet 10-nél több kapcsolója ugyanabban a VTP-tartományban.

A kapcsolók elválasztják a szórási tartományokat?

A kapcsolók soha nem törnek el a szórási tartományban . Az ütközési tartományban az útválasztó minden portja külön szórási tartományban van. Valószínűleg ugyanabban a szórási tartományban található egy switch vagy hub összes portja.

Hány ütközési tartomány van társítva egy 24 portos kapcsolóhoz?

Mindegyik kapcsolóport saját ütközési tartományként működik, ezért egy 24 portos switchen 24 ütközési tartomány található.

A hubok hoznak létre ütközési tartományokat?

A hubok információkat küldenek a szegmens összes gazdagépének, létrehozva egy megosztott ütközési tartományt . A kapcsolóknak egy ütközési tartománya van portonként, és egy címtáblázatot vezetnek az egyes portokhoz társított MAC-címekről.

Hogyan javítható az ütközési tartomány?

Az ütközési tartomány csökkentése érdekében fizikailag szegmentálja a hálózatot azáltal, hogy csökkenti a hálózaton megosztó gazdagépek számát, és egynél több fizikai hálózatot hoz létre . A hálózat fizikai szegmentálása külön hálózatokat hoz létre, amelyek nem tudnak egymással kommunikálni.

Miért nem használják már a hubokat?

A hubok nem képesek támogatni a kapcsolók méretű hálózatokat, mert a hubok a hálózat összes eszközére továbbítják a forgalmat . Minél több eszközt ad hozzá, annál lassabb lesz a hálózat, és végül használhatatlanná válik.

Milyen információkat használ egy kapcsoló a MAC-címtáblázat feltöltéséhez?

A switch úgy állítja össze a MAC-címtáblázatát, hogy rögzíti az egyes portjaihoz csatlakoztatott eszközök MAC-címét. A kapcsoló a MAC-címtáblázatban található információk alapján küldi ki az adott eszközhöz rendelt kereteket az adott eszközhöz rendelt porton .

Mik azok a késői ütközések?

Késői ütközésnek minősül minden olyan ütközés, amely a keret 512 bitjének átvitele után következik be . ... mire az A állomáshoz ér, az A állomás már befejezte az adást, és már nem figyel az ütközésekre!