Basil Rathbone tud hegedülni?

Pontszám: 4,9/5 ( 50 szavazat )

Basil számos díjat kapott, és három csillagot kapott a hollywoodi Hírességek sétányán. ... Hogy még jobban ábrázolja Sherlockot, Basil megtanult hegedülni , és órákig ült, miközben a sminkesek maszkot készítettek Holmes álcájára. Színházban, rádiójátékokban és reklámokban játszotta a nyomozót.

Sherlock Holmes hegedült?

Az A Study in Scarlet című művében Dr. Watson Holmes hegedűtudását „nagyon figyelemre méltónak, de ugyanolyan különcnek írja le, mint minden más teljesítményét. Jól tudtam, hogy tud darabokat és nehéz darabokat játszani, mert kérésemre eljátszotta nekem Mendelssohn Liederét és más kedvenceit is.

Basil Rathbone élvezte Sherlock Holmes szerepét?

Jeremy Bretthez hasonlóan Rathbone királyi vonásai, zengő hangja és elegáns tartása tökéletesen alkalmassá tették Sherlock Holmes eljátszására , amit a tizennégy filmben Bruce-szal és elképesztő 200 rádiójátékban tett.

Jeremy Brett tud hegedülni?

Jeremy Brett nem tudott hegedülni , de megtanulta a megfelelő mozdulatokat a forgatáshoz. ... átvette a hegedűs alapjait a „Chaplin” című filmhez.

Basil Rathbone és Nigel Bruce kijött egymással?

Közeli barátok 25 éve . Bár mindketten britek, egyikük sem az anyaországban született. Rathbone a dél-afrikai Johannesburgban mondta ki első sorát, Bruce pedig szülei mexikói körútján, Ensenadában történt.

Basil Rathbone élete és szomorú vége – Sherlock Holmes Hollywoodban

31 kapcsolódó kérdés található

Miért hagyta abba Basil Rathbone a Sherlock Holmes filmek készítését?

Rathbone csalódott lett Holmes szerepében, és 1946-ban otthagyta a sorozatot; kijelentette, hogy „az első képe egy negatív volt, amelyből csak a végtelenített pozitívumokat készítettem ugyanarról a fényképről”.

Jeremy Brett valóban énekelt a My Fair Ladyben?

Legnagyobb horderejű filmes szereplése Freddy Eynsford-Hillként volt a My Fair Lady-ben (1964), ismét Audrey Hepburnnel. Bár Brett jól énekelt , amint azt később bebizonyította, amikor Danilót alakította a BBC televíziós adásában, a Vidám özvegy (1968. karácsony napja) című műsorában, a My Fair Ladyben énekelt Bill Shirley szinkronizálta.

Ki a legjobb Sherlock Holmes?

Ki a legjobb Sherlock Holmes? 17 hihetetlenül eltérő fogás a nagy nyomozóról, rangsorolva
  • Robert Downey jr. ...
  • Jonny Lee Miller (alapiskola, 2012–2019) ...
  • Basil Rathbone (Sherlock Holmes kalandjai és mások, 1939-1946) ...
  • Jeremy Brett (Sherlock Holmes, 1984-1994)
  • Benedict Cumberbatch (Sherlock, 2010–2017)

Miért hegedül Sherlock?

A bal v/s jobb agyi ok Egy hangszeren való játék azt eredményezi , hogy az egész agya párhuzamosan működik , így nem csak a bal oldal működését tekinti jobban, hanem a jobb oldalt is.

Sherlock szűz?

Benedict Cumberbatch beszélt karaktere Sherlock Holmes szexuális életéről, mondván, hogy már nem szűz . A népszerű BBC-sorozatban a híres nyomozót alakító színész elárulta Elle-nek, hogy bár a második széria premierjében arra utaltak, hogy Sherlock szűz, ez már nem biztos, hogy így lesz.

Miből készül a Stradivari hegedű?

A fák között lucfenyőt használtak a tetején , fűzfát a belső tömbökhöz és bélésekhez, valamint juharfát a háthoz, a bordákhoz és a nyakhoz. Feltételezések szerint a felhasznált fát többféle ásványi anyaggal kezelhették, a hegedű építése előtt és után is.

Melyik a legkevésbé népszerű Sherlock Holmes-történet?

Holmes nyilvánosan elérhető! Íme öt kevésbé ismert Sherlock-történet, amit élvezhetsz
  • "A Case of Identity" Megjelenés éve: 1891. ...
  • "A kartondoboz kalandja" Megjelenés éve: 1892. ...
  • "A görög tolmács" Megjelenés éve: 1893. ...
  • "A norwoodi építő kalandja" ...
  • "Lady Frances Carfax eltűnése"

Ki Sherlock Holmes ellensége?

Így ezen a héten közülük több mint 70-en, sokan maguk is 70 év felettiek, zarándokúton voltak a svájci Meiringenbe, a Reichenbach-vízesés otthonába, és a Sherlock Holmes és ősellensége, a gonosz James professzor közötti végső küzdelem színhelyére. Moriarty , akit gyakran „a bűn Napóleonjának” neveznek.

Ki az igazi Sherlock Holmes?

Sherlock Holmes, a fiktív karakter egy igazi férfin, Dr. Joseph Bell -en alapult, aki az Edinburghi Egyetem neves törvényszéki tudósa, akinél Conan-Doyle tanult. Conan-Doyle 56 önálló novellát és 4 regényt írt (összesen 60 kalandot). A gyűjtemény Az ágyú néven ismert.

Freddy saját maga énekelte a My Fair Lady-ben?

Jeremy Brett (Freddy Eynsford-Hill) 1994-ben bevallotta, hogy ebben a filmben éneklését Bill Shirley szinkronizálta , bár úgy tűnik, ő maga énekelte az "On the Street Where You Live" bevezetőjét.

Ki énekelte az Utcán, ahol laksz című dalt a My Fair Lady című filmben?

Jeremy Brett Az utcán, ahol élsz, énekel a My Fair Lady-ben (1964).

Basil Rathbone rokona Jackson Rathbone-nak?

Korai élet. Monroe Jackson Rathbone V 1984. december 14-én született Szingapúrban, amerikai szülők, Randee Lynn (született Brauner) és Monroe Jackson Rathbone IV fiaként. ... Távoli rokonságban áll Stonewall Jackson polgárháborús tábornokkal és Basil Rathbone angol színésszel, akik a liverpooli Rathbone családból származnak .

Sherlock Holmes valódi?

Sherlock Holmes valódi személy volt? Sherlock Holmes egy kitalált karakter, amelyet Arthur Conan Doyle skót író alkotott meg . Conan Doyle azonban Holmes módszereit és modorait Dr. Joseph Bellére, aki az Edinburghi Egyetem Orvostudományi Karának professzora volt, mintázta.

Basil Rathbone Liverpoolban élt?

5) Basil Rathbone, a filmszínész, aki az 1930-as és 40-es években 14 alkalommal játszotta Sherlock Holmest a nagy vásznon, a Liverpool Rathbone család tagja volt, jótékonykodásukról ismert kereskedők és hajótulajdonosok. ... Young Basil első munkája irodai dolgozó volt Liverpoolban.