Meg tudod előzni partneredet a bridzsben?

Pontszám: 4,2/5 ( 40 szavazat )

Legtöbbször átadja, vagy megemeli a partner elővételét , de lehetőség van új öltöny licitálására is. Ehhez 6+ lap szükséges, vagy erős 5 kártya 3 szinten. Továbbá fel kell készülnie arra, hogy a partner újra licitáljon, ha az ajánlata nem játék.

Megelőzheti a partner ajánlatát?

A megelőző túlhívások ruhakövetelményei általában hasonlóak a megelőző nyitáshoz. Ezek azonban általában a harmadik helyen lazulnak, amikor a partner már túljutott, így a nyitó licitáló biztos lehet abban, hogy csak az ellenfelek előztek meg , és így jobb vagy gyengébb értékkel licitálhat.

Hogyan licitálhatok elővásárlás után?

Amikor az ellenfél preempttel nyit, három vagy négy szinten kell licitálnia, ami messze van az egy vagy két szinten a normál túlhívásoktól. A Hét szabálya egy iránymutatás, amely megmondja, mit kívánhat a partnere kezében. Ez nem az a fajta hétpontos kéz, amelyet kívánhat.

Mit jelent a megelőző ugrásemelés bridzsben?

Megelőző típusú játékemelés esetén a válaszadónak duplát kell húznia nyitás után, amikor nem volt lehetősége másodszor licitálni . ... Ha egy két- vagy háromszintű cue licit elérhető erős kéz felmutatására, a játékra történő ugrásemelés megelőzi, még akkor is, ha csak egyetlen ugrás.

Meg kell előzni egy űrvel?

Az igazság az, hogy a megelőző intézkedések túl bonyolultak ahhoz, hogy szabályokkal leírják. A következők egyike sem jó szabály: " Ne előzz meg semmivel " vagy "Ne nyiss gyenge 2-licitet oldalsó 4 lapos majorral" vagy "Két kell a felső 3-ból vagy 3-at a felsőből" 5 kitüntetés az öltönyben." Megannyi szabály.

Mi a teendő az ellenfelek előszele után?

15 kapcsolódó kérdés található

Mi az a 4 lapos szak bridzsben?

AJÁNLATOK NYITÁSA EGY SZINTEN. A LICITÁK MEGNYITÁSA EGY SZINTEN (ACOL – 4 KÁRTYÁS FŐ) Egy leosztás, amelynek egy szinten történő megnyitását érdemes megfontolni, általában 12-20 magas lappontot tartalmaz.

Mik azok a gyenge 2-ek a hídban?

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. A gyenge két licit egy elterjedt kezelés a szerződéses bridzs játékban, ahol két gyémántból, szívből vagy ásóból álló nyitó licit gyenge kezet jelent hosszú színnel . Az erős két klub ajánlatával együtt használatos, és a megelőző ajánlat egy formája.

Túl lehet hívni elővétellel a hídban?

Minden ugrás erős. Egy ugrásszerű hívás (2H RHO - 3S Ön által) játékra kényszerít, és a partnertől cuebidet kér. Ne feledje a szabályt: „Nem előzheti meg az előzést.”

Hogyan reagál egy gyenge kettős ajánlatra a bridge-ben?

Bármilyen Gyenge Kettőre válaszul, az új öltöny ajánlata konstruktív, de nem erőltető . Általában a nyitó emelhet, ha megfelelő, vagy alkalmanként újra licitálhat egy félig tömör öltönyt, ha maximum. Erő létrehozásához vagy ugorj, vagy kezdd a 2NT-vel.

Mi a 17-es szabály a bridzsben?

Mi a helyzet a 17-es szabállyal? , add hozzá a HCP-t az adu számhoz (partner öltöny) . Ha az összeg kevesebb, mint 17, akkor nincs játék. Ha összesen 17 vagy több, felfedezheti a játékot.

Egy új öltöny ajánlatot nyitó kényszerítéssel?

Ha a nyitó új színt licitál a két szinten, az félig kényszerítőnek minősül, ha egy öltönyre licitál egy szinten (azaz kényszerítés, hacsak nincs csupasz 6-7 pontod), és általában kényszerítőnek játsszák, ha licitálsz. a 2. szinten (új öltönyben).

Mi az a 2NT overcall?

A szokatlan 2NT overcall-t használjuk, miután az ellenfelek megnyitották a licitálást. A 2NT overcall mesterséges, a két legalacsonyabb nem licitált öltönyt mutatja (legalább 5-5 alak). Nincs minimum pont, bár olyan nyilvánvaló tényezőket kell figyelembe venni, mint a sebezhetőség. ... Szokatlan, védekezés az Unusual 2NT ellen.

Mikor kell túlhajtani egy hidat?

A szerződéses hídban az overcall egy olyan ajánlat , amelyet az ellenfél nyitólicitje után tesznek ; a kifejezés csak az első ilyen ajánlatra vonatkozik.

Hány pont kell az 1NT túllépéséhez?

Ahhoz, hogy 1NT-t licitálhasson túlhívásként, 15-18 (vagy 19) ponttal kell rendelkeznie, a nyitott ruha ütközőjével egyensúlyozva.

Mit jelent a 2 gyémánt ajánlat a hídban?

A többszínű 2 gyémánt vagy egyszerűen a Multi egy szerződéses hídkonvenció, ahol a 2♦ nyitó licit többféle lehetséges kezet mutat . Ezek mindig tartalmazzák a gyenge-kettős ajánlatot egy nagy öltönyben; a további jelentés lehet egy erős kiegyensúlyozott kéz (általában 20-21 magas lappont), vagy egy 20-22 három szín.

Mi az 500-as szabály a hídban?

Ha sebezhető vagy, ne licitáljon magasabb ajánlatnál, amely 2-es alulmaradásához vezethet. Ha 2 trükkel alulmarad a szerződésében, 500 büntetőpontot kap , és nem szeretne többet kockáztatni, mint hogy. ... Vagy talán egy napon arra gondolt, hogy "ha egy kicsit magasabb ajánlatot teszek, talán játékba lépünk".

Mi a két híd szabálya?

A szabályt perszerződéseknél is alkalmazzák. Feltéve, hogy legalább hat kiindulási pontod van, 1NT felett kell beavatkoznod a közvetlen ülésbe, ha a két leghosszabb öltönyben lévő lapok száma mínusz a kezedben lévő vesztesek száma kettő vagy több .

Hány pont kell egy 2NT híd megnyitásához?

Egy 2NT nyitó licit kiegyensúlyozott lapot mutat 20-22 ponttal . Lehet 5 lapos öltöny (5332-es alak), major vagy moll.

Hány pont az űr a hídban?

Az „üresség”, azaz egy adott színben nincs kártya, három pontot ér. Ez a kéz 14 pontot ér: pikk ász (4), plusz szívek dámája (2), plusz szívek bubi (1), plusz ütőkirály (3), plusz gyémánt király (3), plusz még egy csak két klubja van.

Mi a gyenge túlhívás a hídban?

A gyenge ugrás túlhívások olyan megelőző ugrások, amelyek célja az ellenfél licitálásának akadályozása . Gyenge ugrásos overcall általában a következőt ígéri: 6 lapos szín a 2-es szinten (azonos a gyenge kettes nyitó ajánlattal)

Mit jelent a 3 klubos licit a bridzsben?

A nyitó Three-Bid, az úgynevezett preempt , azt mutatja, hogy egy gyenge kéz képes öt vagy több trükköt is bevinni, ha a öltönyöd adu, de nem valószínű, hogy bármilyen más színben trükközik. A három licit megnyitásához (vagy felülhívásához) a következőknek kell lennie: ... Semmi ász vagy király nincs más színben. Nincs 4 lapos fő (főleg, ha a partner még nem passzolt leosztás).

Hogyan reagálsz egy negatív kettősre?

Válasz a partner „negatív duplájára” A „negatív kettős” egy „ kettős” a nyitó válaszoló partnere által, az első adandó alkalommal, a partner általi nyitó öltöny ajánlatát követően, majd a leendő válaszoló jobb keze általi túlhívást követően. Ellenfél .

Meg tudod nyitni az 1NT-t singletonnal?

Kinyithatod az egyik öltönyt, és licitálhatsz 1NT-t, vagy ugorhatsz a 2NT-re egy kis szinglivel. 1NT-t vagy 2NT-t egy kis singletonnal is áthívhat.

Hány pont kell a Stayman használatához?

Általában a Stayman-t 11+ ponttal rendelkező kezeknél használják, amikor a válaszadónak négy lapja van, és a játék lehetséges, ha van egy nagy öltöny.

Mi a gyenge kivezetés a hídban?

Az öltöny licitálása a 2-es szinten, miután a partner megnyitja az 1NT -t, ezt „gyengeség-kivételnek” nevezik. A nyitónak minden licitet át kell adnia a 2-es szinten. Licitálj 4-et ♥ a megfelelő játékra, mivel legalább 8 szíved van köztetek (a partnernek legalább 2-nek kell lennie) és elég magas kártyapontok a játékhoz.