Túl tud járulni a hsa-hoz?

Pontszám: 4,7/5 ( 68 szavazat )

Ha túlzottan hozzájárul egy HSA-hoz, és nem javítja ki, akkor évente 6%-os büntetést kell fizetnie a számláján maradó többlet után. De ha az adóbevallás (beleértve a hosszabbítást is) előtt elkapja a hibát, elkerülheti a büntetést a többlet, valamint az esetleges befektetési vagy kamatbevételek visszavonásával.

Hogyan javíthatom ki a többlet HSA-hozzájárulásokat?

A többletjárulékot a többletösszeg (és a többletjárulékhoz köthető bevétel) kivonásával tudja még az adott adóévre vonatkozó személyi jövedelemadó-bevallás benyújtása előtt levonni. Ezzel a többletjárulék összegét nem számítja be az adóköteles jövedelmébe, és nem terheli további adót.

Mit tegyek, ha túlfinanszíroztam a HSA-t?

Ha ebben az évben túl sokat járult hozzá a HSA-hoz, két dolgot tehet: 1. Távolítsa el a többletbefizetéseket és a többletbefizetésnek tulajdonítható nettó jövedelmet, mielőtt benyújtaná a szövetségi jövedelemadó-bevallást (beleértve a meghosszabbításokat is). A HSA-ból kivont többlet után jövedelemadót kell fizetnie.

Honnan tudhatja, hogy túlfinanszírozta-e a HSA-t?

Ha tavaly volt HSA-ja, akkor az előző évi adóbevallásában jeleznie kell, ha többletbefizetést teljesített. ... Ez az 1040-es és/vagy a 8889-es nyomtatványon jelenik meg, feltüntetve a HSA-összegeket és/vagy a többletbefizetésekre kiszabott bírságot.

Van maximális HSA-egyenleg?

2020-ban a maximális hozzájárulás összege 3550 USD magánszemélyek és 7100 USD családi fedezet esetén . Ha Ön 55 éves vagy idősebb, további 1000 USD-t adhat hozzá felzárkóztatási hozzájárulásként. A HSA-k nem rendelkeznek „használd vagy elveszíted” rendelkezéssel. Az év végén még a tervben lévő pénzeszközök korlátlanul meghosszabbíthatók.

Hogyan lehet javítani a HSA túlzott hozzájárulását

32 kapcsolódó kérdés található

Be kell jelentenem a HSA-járulékokat az adóbevallásomban?

Adóbevallásakor be kell nyújtania az IRS 8889-es nyomtatványt , ha Ön (vagy valaki az Ön nevében, beleértve a munkáltatóját) hozzájárulást fizetett a HSA-hoz, vagy ha az évre vonatkozóan HSA-kifizetéseket kapott.

Hogyan kerülhetem el a HSA-büntetést?

A büntetés és az adó elkerülése érdekében kétszer ellenőrizze, hogy egy kiadás minősített-e, mielőtt a HSA-alapokat felhasználná annak kifizetésére . Felvilágosítást kérhet a juttatások rendszergazdájától.

Mennyi az IRS korlátja a HSA-hozzájárulásoknak 2021-ben?

2021-re az infláció miatt emelkedtek a HSA-járulék limitek. A HDHP keretében csak önbiztosítással rendelkező magánszemély akár 3600 dollárral járulhat hozzá, ami 50 dolláros növekedést jelent. A családi fedezettel rendelkezők számára az új limit 7200 dollár , ami 100 dolláros éves növekedés.

Milyen önrész minősül a HSA 2021-nek?

2021-re az IRS úgy definiálja a magas önrészes egészségügyi tervet, mint minden olyan tervet, amelynek önrésze legalább 1400 dollár egyénre vagy 2800 dollár családra vonatkozóan .

Mi a HSA limit 2022-re?

Egyéni/önfedezet: HSA hozzájárulási limit 2022-re: 3650 USD (3600 USD-ról) HDHP minimális önrész: 1400 USD* HDHP maximum zsebből: 7300 USD (7000 USD-ről)

Mire használhatom a HSA-t 2021-re?

A HSA segítségével fizetheti a fogtisztításokat és -ellenőrzéseket , valamint olyan általános eljárásokat, mint a tömések, gyökérkezelések, hidak, koronák és fogszabályozás. A HSA-t nem használhatja olyan általános termékekhez, mint a fogkrém, fogselyem vagy vény nélkül kapható szájvíz.

Milyen büntetés jár a HSA bezárásáért?

Nincsenek adóbírságok a HSA bezárásához.

Mi történik, ha nem használom fel a HSA-pénzemet?

Ha kiveszi a HSA-alapokat, és nem használja fel minősített egészségügyi kiadások kifizetésére, akkor jövedelemadót és büntetést kell fizetnie . Az FSA-val ellentétben nincs „használd vagy elveszíted” rendelkezés. Ha munkaadón keresztül rendelkezik HSA-val, a számlán lévő pénz a tiéd – és az egyenleget átveheti, amikor elhagyja a munkáját.

Ki kell maximalizálni a HSA-t?

Ha megengedheti magának , hogy többet fizessen be a HSA-hoz, akkor a maximális hozzájárulás minden évben intelligens nyugdíj-megtakarítási stratégia lehet. ... Azt is biztosíthatja, hogy ne kelljen korán megcsapolnia nyugdíjalapját váratlan egészségügyi kiadások miatt – és ki kell fizetnie a kapcsolódó adókat és büntetéseket.

Hogyan befolyásolja a HSA az adóbevallást?

A HSA-ban elhelyezett pénz nem tartozik a szövetségi jövedelemadó hatálya alá a befizetés időpontjában. Ezenkívül a HSA-alapok évről évre felhalmozódnak, ha a pénzt nem költik el. ... Ön jogosult a HSA-nak fizetett további hozzájárulások után adólevonásra, még akkor is, ha nem részletezi levonásait.

Be kell jelenteni a munkáltatói HSA-járulékokat?

Míg a munkaadói hozzájárulások a HSA-hoz kizárhatók a munkavállaló jövedelméből, minden munkáltatói hozzájárulást, beleértve a munkavállaló által a cafeteria-terv alapján fizetetteket is, jelenteni kell a munkavállaló W-2 12. rovatában .

A PPO vagy a HSA jobb?

Míg a HSA megnyitásának lehetősége sok ember számára vonzó, a PPO-terv választása lehet a legjobb megoldás, ha jelentős egészségügyi kiadásai vannak . A magas önrész kifizetések hiánya megkönnyíti a szükséges orvosi ellátás igénybevételét, és az egészségügyi költségek kiszámíthatóbbak.

Miért rossz ötlet a HSA?

A HSA-k hátrányai Ebben az esetben valószínűleg jobban szolgálnak a hagyományos egészségügyi tervek . A HSA-k szintén nem jó ötlet, ha tudja, hogy a közeljövőben drága orvosi ellátásra lesz szüksége. ... Ráadásul ha pénzt vesz ki a HSA-ból nem egészségügyi kiadásokra, akkor adót kell fizetnie utána.

Használhatom a HSA-mat a barátnőmnek?

Az alapszabály: Csak család: Adómentesen veheti fel a pénzt a HSA- ból, hogy fedezze saját maga, házastársa és bárki, akit eltartottnak állít be az adóbevallásában. Ez az. Ha a HSA-t használja egy barátja orvosi számláinak kifizetésére, nagy IRS-számlába fog belefutni.

Most vagy később használjam a HSA-t?

Két fő oka van annak, hogy miért érdemes várnia a HSA használatára a nyugdíjas évekig : az a lehetőség, hogy többet takarítson meg a kamatos kamatokkal, és az a képesség, hogy felkészültebb legyen nyugdíjas költségeinek kifizetésére.

Elveszíti a fel nem használt HSA-pénzt?

Nem, az egészségügyi megtakarítási számlán lévő fel nem használt egyenlegek évről évre automatikusan átütődnek . Nem veszíti el a pénzét, ha nem költi el egy éven belül. Nincs „használd, vagy elveszíted” büntetés. Egyes HSA-számlák HSA önirányított befektetési lehetőségeket kínálnak, általában 2000 USD minimum egyenlegigénnyel.

Le tudod zárni a HSA-t?

Ha szeretné bezárni egészségügyi megtakarítási számláját (HSA), vegye figyelembe: Miután megkapta a fennmaradó egyenleget, 60 napja van arra, hogy befizesse pénzeszközeit egy másik HSA-ba az Ön nevében, vagy minősített egészségügyi kiadásokra használja fel. A HSA-ba nem befizetett pénzeszközök jövedelemadó-kötelesek lehetnek.

A Tylenol HSA jogosult?

A vény nélkül kapható fájdalomcsillapítóknak két gyakori típusa van: az acetaminofen és a nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID), amelyek már mindketten a HSA és az FSA által elérhető elszámolható költségek közé tartoznak.

Használhatom a HSA-mat edzőterem-tagsághoz?

Igen , lehetséges – ha bizonyítja, hogy a kiadás orvosilag szükséges. Az általános fitneszköltségek nem jogosultak a HSA/FSA használatára, de a dolgok megváltoznak, amikor egy orvos vagy ápolónő edzéstervet ír elő.

Alkalmasak a HSA tamponok?

Vásárolhat tampont HSA-val? Igen ! A CARES törvénynek köszönhetően a tampon ma már „orvosi költségnek” számít. Ez azt jelenti, hogy az adózás előtti bevételből kifizetheti őket a HSA-n keresztül.