Lehet édes borsót termeszteni nyáron?

Pontszám: 4,4/5 ( 30 szavazat )

Az édes borsó (Lathyrus odoratus) hűvös hőmérsékleten fejlődik, ezért fontos, hogy korán virágozzon, még mielőtt a nyári hőség kiütné. Kiültetheti őket a szabadba, amint tavasszal a talaj megmunkálható.

Az édes borsó túléli a meleget?

Ültesse el édes borsóját teljes napfénybe egy jól vízelvezető talajú kerti helyre. Ha a nyári időjárás nagyon korán meleg az Ön lakóhelyén, az édes borsó jól fejlődhet olyan helyen, ahol reggeli napsütés és fényes délutáni árnyék van. ... A jobb virágtermés érdekében tartsa borsó szőlőjét talajtakarással és jól öntözzével.

Az édes borsó egész nyáron kitart?

Amíg védik őket a forró nyugati napfénytől délután, az édes borsó addig virágzik, amíg enyhe az időjárás . Ha a nyári hőmérséklet kora tavasszal megérkezik, az édes borsó a virágfejlődés csökkentésével reagál.

Késő a július az édesborsó ültetéséhez?

Ne ültessük túl későn az édesborsót, különben nem lesz sok ideje virágozni . Áprilisban elültetem az édesborsót, és a legjobb, ha május környékén/legkésőbb június elején elültetem az édesborsót. Az édes borsó szereti a gazdag talajt, sok komposztot és napos helyre ültetni.

Ülhetsz édes borsót júliusban?

Július a tökéletes alkalom arra, hogy megkezdje az első közvetlen vetésű pak choi termést, mivel hajlamos a kiszáradásra, ha nyár közepe előtt termesztik. Most végezze el az utolsó borsóvetést a szabadban, hogy még a fagyok előtt kifejlődjön. ... A magvak most közvetlenül a talajba vethetők.

Nyári édesborsó ápolás – sok tipp a legjobb édesborsóhoz

38 kapcsolódó kérdés található

Vehetek édes borsót júliusban?

A következő évre szánt édesborsót most már bármikor el lehet vetni, és védett helyen, pl. hidegkeretben, üvegházban vagy fürtben hagyhatjuk.

Melyik hónapban virágzik az édes borsó?

Júniusban és júliusban édes borsóval borított pólóink ​​és boltíveink virágoznak – illattal és színnel töltik meg a kertet, a házat és az életet. Ők a nyári szezonunk sztárjai. Az édes borsó választéka hatalmas, a gazdag, telített kéktől és lilától a pasztell árnyalatokig és a zamatos kétszínűig.

Az édes borsónak teljes napra van szüksége?

Ügyeljen arra, hogy az édesborsót a környéken az utolsó fagy időpontja után ültesse ki a szabadba. Válasszon olyan helyet, ahol teljes napfény van, vagy nagyon világos, foltos árnyékban gazdag, jó vízelvezetésű talaj . ... A növényeket jól öntözni kell, különösen száraz időszakokban.

Nőhet-e az édes borsó függőkosarakban?

Tavasszal és nyáron édes borsó (Lathyrus odoratus) illata tölti be a levegőt. ... A törpe édesborsó fajták kiválóan alkalmasak függőkosaras termesztésre, ahonnan lefutó szőlőjük zuhog. Az édes borsó egynyári növényként nő az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának 2–11. növényállósági zónájában.

Milyen meleget bír el az édes borsó?

Egynyári virágzású édesborsó Délnyugat-Oklahomában Ott élünk, ahol a hőmérséklet télen 20 fokra esik, de gyakran 90 fokra melegszik május végére - vagy korábban, nyáron pedig 100-ra - nagyon meleg és nagyon száraz, agyagos talaj .

Milyen hőmérsékleten élhet túl az édes borsó?

Általában azonban az édes borsót a félig szívós egynyári növények közé sorolják, és száraz fagyban -4 °C-ig (25 °F) jól viselik. Ha a hőmérséklet ez alá csökken, akkor kertészeti gyapjúval kell védenie őket.

A Miracle Gro jó az édes borsóhoz?

Mivel etesd az édes borsót? Anyám mindig vízbe kevert szárított vért használt. A kertünk agyagos volt, és ez nagyon sikeresnek tűnt. Használhatom a Miracle-gro paradicsom műtrágyát , ami egy oldható általános műtrágya rengeteg hamuzsírral.

Az édesborsó levágása jobban virágzik?

Az indák levágása nem feltétlenül szükséges, de megakadályozza, hogy összegabalyodjanak szomszédaikkal és a virágszárral. ... Ahogy a virágok nyílnak, folyamatosan vágnak ; ez serkenti a további virágtermelést. Soha ne hagyja a magokat a növényeken fejlődni. Ne feledje, hogy az édes borsó egynyári.

Csípjem ki az édes borsót?

Az auxinok növekedést és új és erősebb növekedési tippeket eredményeznek. Az édesborsó kicsípésével több virágot kaphat a vágáshoz . Ez a csodálatos szőlőtermesztés egyik csodája. Minél több virágot vág le, annál több nő, ezért ne féljen kicsípni az édes borsót, hogy élvezze a csokrokat.

Mikor tehetem ki az édesborsót?

Édesborsó kiültetése Május végétől ültesse ki édesborsóját, miután a fagyveszély elmúlt . Ültetés előtt keményítsd meg őket úgy, hogy nappal tedd ki, éjszaka pedig tedd vissza fagymentes helyre. Csípje ki a fiatal édes borsó növények hegyét, amikor eléri a körülbelül 10 cm-es magasságot, hogy elősegítse a bokros növekedést.

Mennyi ideig virágzik az édes borsó?

A Lathyrus odoratus egynyári faj a közös kerti édes borsó: különböző termesztési szokásokkal és színekkel találkozhat: magas szőlőfajták – ezek az erőteljes szőlők 5-10 láb magasak, sok virágszárral hat-nyolc hetes virágzási időszak alatt , az éghajlattól és az évszaktól függően.

Miért nem virágzik az édes borsóm?

Az ok, amiért a borsó nem virágzik, gyakran a nap hiánya, a magas hőmérséklet vagy a túl sok műtrágya miatt van . Az édesborsó a Földközi-tengeren honos, és a legjobban teljes napon, közepes vagy alacsony tápanyagtartalmú talajon virágzik rendszeres öntözés mellett. A hőhullámok átmenetileg megakadályozhatják a virágzást is.

Az édes borsó újramagozza magát?

Az édes borsót magról termesztik. ... Beltéri kezdéshez 4 és 6 héttel az utolsó fagy előtt vessen el magokat a környéken. Kerti tipp: A csírázás felgyorsítása érdekében vágja be a magokat, és áztassa egy éjszakára vízbe. Amint a növényei megtelepedtek, általában maguk vetik be újra .

Hogyan termesztenek édes borsót vécétekercsben?

Útmutató
  1. Készítse elő a használni kívánt karton tekercseket. ...
  2. Töltse meg a kartonhengereket komposzttal (bármilyen típus megteszi). ...
  3. Vegye ki a kiválasztott magokat, és nyissa ki a csomagot. ...
  4. Óvatosan vegyen fel egy-egy magot, és helyezzen 2 magot minden kartontekercs komposztjának tetejére, mielőtt lenyomná a komposztba.

Minden évben visszatér az édes borsó?

Az édes borsó (Lathyrus odoratus) csak egy évig él, a magvetés után elpusztul. De ne hagyd, hogy ez eltántorítsa, mert rendkívül könnyű magról termeszteni. Az olyan évelő fajok, mint a Lathyrus latifolius , évről évre visszatérnek , de többnyire hiányzik az illat, és kevesebb a választék.

Ülhetsz édes borsóhüvelyt?

Az édes borsó virágai sokféle színben kaphatók, így népszerű választás a kertekben és a virágdíszekben. Ha több édes borsót szeretne ültetni, betakaríthatja és megszáríthatja a hüvelyeket , és összegyűjtheti a magokat a következő évi ültetéshez.

Visszavágod az édesborsót?

Vágja vissza a növényeket a talajra késő télen vagy kora tavasszal a növekedés megkezdése előtt. A beteg lombozatú édesborsó növényeket ősszel metssze vissza a talajra . Dobja el, ne komposztálja a beteg növények leveleit és szárát, hogy csökkentse a jövőbeni betegségek kockázatát.

Hogyan akadályozhatod meg, hogy az édes borsó lábszárú legyen?

Ha a palántáinak négy valódi levele van, rúgja ki őket hűvösebb körülmények közé. Ha keményen növeszti a palántákat, hajlamosak természetes módon oldalhajtásokat hozni. Ha lábszáras növekedést tapasztal, akkor vágja ki a felső két levelet, amikor négy vagy több valódi levele van , hogy elősegítse a bokros növekedést.