Kifejezetten lemondhat az ideiglenes alkalmazásról?

Pontszám: 4,6/5 ( 60 szavazat )

Igen , határozottan el kell hagynia az első ideiglenes szabadalmi bejelentését, mielőtt újra benyújtaná ugyanazt az ideiglenes szabadalmi bejelentést, különösen akkor, ha a következő ideiglenes szabadalmi bejelentést olyan időszakban nyújtják be, amely alatt az első ideiglenes szabadalmi bejelentésnek még fennállhatnak a jogai.

Hogyan törölhetem az ideiglenes jelentkezésemet?

(a) A bejelentéstől kifejezetten el lehet utasítani az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához benyújtott, a bejelentést azonosító írásbeli nyilatkozat benyújtásával .

Vissza lehet vonni egy szabadalmi bejelentést?

A szabadalom törlési kérelmet a szabadalom lajstromozásának napjától a szabadalom közzétételétől számított hat hónapig lehet benyújtani . Ezzel szemben az érvénytelenítési kereset a szabadalom bejegyzését követően bármikor kezdeményezhető, még a szabadalom lejárta után is.

Kérhet elsőbbséget egy félbehagyott ideiglenes kérelemmel szemben?

Az első kérelem elutasítása esetén a kérelmező a tizenkét hónapos időtartamig továbbra is érvényesítheti az elsőbbséget . Azonban még tizenkét hónap után is felmerülhetnek problémák. ... Ha az 1. ideiglenes kérelem még függőben van a 2. ideiglenes kérelem benyújtásának időpontjában, a 2. és 3. ideiglenes kérelemre vonatkozó elsőbbségi igény veszélybe kerül.

Mi történik, ha egy szabadalmi bejelentést visszavonnak?

Ha egy szabadalmi bejelentést visszavonnak, a vádemelés leáll, és a bejelentés nem válik kiadott szabadalommá . Következésképpen a szabadalom bejelentője nem kap olyan szabadalmi engedélyt, amely egyébként szövetségi jogokat biztosítana másoknak a szabadalmaztatni kívánt találmány gyakorlásában.

Ideiglenes alkalmazási buktatók

42 kapcsolódó kérdés található

Másolhatok egy felhagyott szabadalmat?

Sajnos nincs. Ha egy szabadalmat felhagynak – nyilvánossá válik, mindenki másolhatja .

Használhatok egy felhagyott szabadalmat?

2) Használhatok egy felhagyott szabadalmat? Nem, félbehagyott szabadalmi bejelentést nem lehet igénybe venni, mert a bejelentőnek lehetősége van a szabadalmi bejelentés újraélesztésére és a hivatali kereset megválaszolására, ha a késedelem nem szándékos.

Mennyi ideig tart egy ideiglenes szabadalom jóváhagyása?

A legtöbb pályázat egy-három évig függőben van. Mindazonáltal szoftveres vagy elektronikai alkalmazásoknál három-öt év vagy tovább tarthat. A függőben lévő szabadalom folyamat abban a pillanatban kezdődik, amikor az USPTO megkapja a szabadalmi kérelmét.

Megérik az ideiglenes szabadalmak?

Az ideiglenes szabadalmi bejelentések jó módja annak, hogy a közüzemi szabadalom felé haladjunk . A rosszul elkészített ideiglenes kérelmek nem teljesítik a céljukat. A rossz alkalmazásokat a jövőben fel lehet használni a feltaláló ellen, hogy azt mondják, nem volt találmány, vagy ez csak egy ötlet.

Mi a PCT-kérelem elsőbbségi dátuma?

Az elsőbbségi dátum az, hogy hogyan határozzuk meg, hogy egy másik szabadalmi bejelentés vagy nyilvánosan elérhető dokumentum a technika állásához tartozónak minősül-e az Ön szabadalmi bejelentésével szemben . Általában az Ön elsőbbségi dátuma előtt benyújtott szabadalmi bejelentések és nyilvánosan elérhető dokumentumok a technika állásának számítanak.

Milyen találmányok nem szabadalmazhatók?

Mit nem lehet szabadalmaztatni?
  • felfedezés, tudományos elmélet vagy matematikai módszer,
  • esztétikus alkotás,
  • egy séma, szabály vagy módszer egy mentális aktus végrehajtásához, játékhoz vagy üzlethez, vagy számítógépes program,
  • információk bemutatása,

Meg lehet törölni egy ideiglenes szabadalmat?

Igen , határozottan el kell hagynia az első ideiglenes szabadalmi bejelentését, mielőtt újra benyújtaná ugyanazt az ideiglenes szabadalmi bejelentést, különösen akkor, ha a következő ideiglenes szabadalmi bejelentést olyan időszakban nyújtják be, amely alatt az első ideiglenes szabadalmi bejelentésnek még fennállhatnak a jogai.

Miért hagyják el a védjegyet?

Lemondás. A védjegyet a 15 USC 1127 szerint felhagyják, ha a tulajdonos három egymást követő évben abbahagyja a használatát anélkül, hogy szándékában állna újra használni . Három év használaton kívüli használat után a tulajdonosnak kézzelfogható, szilárd bizonyítékot kell bemutatnia a bejegyzési kísérlet ellen. valaki más által.

Mennyibe kerülnek az ideiglenes szabadalmak?

Bár az ideiglenes szabadalom nem tekinthető valódi szabadalomnak, 12 hónapig védi az Ön szellemi tulajdonát, ahogyan egy nem ideiglenes szabadalom. Az ideiglenes szabadalmi bejelentés benyújtása akár 65 dollárba is kerülhet. Az ideiglenes szabadalmi bejelentések azonban általában 5000 és 9000 dollár között vannak, plusz a jogi költségek .

Mi történik, ha az ideiglenes szabadalom lejár?

Az ideiglenes szabadalmi bejelentés nem újítható meg. Ehelyett 1) ​​újra benyújthat egy újat, vagy 2) meghosszabbíthatja azt további 18 hónappal PCT szabadalmi bejelentéssel. ... Amikor új ideiglenes szabadalmat nyújt be, új bejelentési dátumot kap, és a korábbi ideiglenes szabadalma bejelentési dátuma továbbra is lejár.

Eladhat egy ideiglenes szabadalmat?

Eladhat egy ideiglenes szabadalmi bejelentést? A gyors válasz: igen, lehetséges . De ez ritkán történik meg. Ideiglenes szabadalmi bejelentés eladása ugyanaz, mint egy ötlet eladása bizonyított piaci kereslet nélkül.

Ellophatja valaki az ötletemet, ha függőben van a szabadalom?

Amint szabadalmi kérelmet nyújt be az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatalához (USPTO), találmánya „Függőben lévő szabadalom” lesz. A pályázat benyújtása után senki sem lophatja el, nem adhatja el vagy használhatja találmányát az Ön engedélye nélkül.

Mennyi ideig van függőben a szabadalom?

Meddig tart a „szabadalom függőben” állapot? Az Egyesült Államokban benyújtott szabadalmi kérelmek általában 1-3 évig „függőben vannak”. Nem ritka azonban, hogy egyes szabadalmi bejelentések (pl. szoftverek és elektronikus alkalmazások) 3-5 éven keresztül függőben vannak.

Mi a különbség az ideiglenes és a nem ideiglenes szabadalmi bejelentés között?

A nem ideiglenes szabadalmi bejelentést általában szokásos használati szabadalmi bejelentésnek tekintik. Ezt kell benyújtania, hogy az USPTO megvizsgálja a közüzemi kérelmét, és remélhetőleg megadja a szabadalmát. Az ideiglenes szabadalmi bejelentést viszont nem vizsgálják felül .

Átvehet egy elhagyott védjegyet?

Végső soron, ha egy védjegy valóban elhagyott vagy halott, akkor újra bejelentheti a védjegyet, és megszerezheti a regisztrációt , de be kell lépnie, és elölről kell kezdenie. Nem lehet csak úgy átvenni valaki más jelentkezését vagy regisztrációját.

Újjáéleszthető egy halott védjegy?

Ha saját védjegye „halott” vagy „elhagyott” státuszba került, akkor lehet, hogy petíciót nyújthat be annak újraélesztése érdekében . ... Ha a petíció benyújtása nem lehetséges, újra regisztrálnia kell az USPTO-nál.

Mi történik, ha nem fizetik ki a szabadalmi díjat?

Ha a szabadalom tulajdonosa nem fizeti meg a szabadalom fenntartási díját, elveszítheti a szabadalom tulajdonosi jogait . ... Ha a szabadalom a tulajdonos fenntartási díjfizetési kötelezettségének elmulasztása miatt évült el, a szabadalom az elévülést követően legfeljebb két évig újraéleszthető, ha a díjfizetés késedelme nem volt szándékos.

Mi az a halott védjegy státusz?

Az USPTO a halott jelet a következőképpen határozza meg: „a védjegybejelentés halott vagy elhagyott állapota azt jelenti, hogy az adott bejelentés már nem áll büntetőeljárás alatt az USPTO-n belül, és nem használnák akadályként az Ön bejelentése ellen .” Bár regisztrálhat egy halott jelet, más lehetséges problémák miatt előfordulhat, hogy nem éri meg a kockázatot.

Mi történik, ha a védjegyem lejár?

Ha hagyja, hogy védjegye lejárjon, nyitva hagyja azt egy másik cég vagy felhasználó számára, hogy regisztrálja és használja . Ha a termékek vagy szolgáltatások eltérnek az Önétől, a másik cégnek könnyebben megszerzi az Ön védjegyét.

Meddig érvényes egy védjegy?

Mennyi ideig érvényes egy védjegy az Egyesült Államokban? Az Egyesült Államokban egy szövetségi védjegy örökre fennmaradhat, de tízévente meg kell újítani. Ha a védjegy a bejegyzését követő 5. és 6. év között még használatban van, akkor a lajstromozás megújítható.