El tudsz vezetni Abel Tasmanhoz?

Pontszám: 5/5 ( 44 szavazat )

Az Abel Tasman főútvonala a Marahau-n keresztül érhető el, a Coastal Track déli végén. A Park északi végétől az Arany-öbölön keresztül Wainui-ba, Totaranui-ba és Awaroába is van közúti hozzáférés.

Hogyan utazhatok el az Abel Tasmanba?

ÁBEL TASMAN DO'S
 1. Vegyétek az Interislandert. Ehhez az utazáshoz autóra lesz szüksége, ezért a legjobb megoldás, ha magával visz egy kört. ...
 2. Fedezze fel a helyit. ...
 3. Látogassa meg Takakát. ...
 4. TEGYÉL BÚCSÚ Spit Tourt. ...
 5. Fedezze fel Awaroát. ...
 6. Egyél kagylót a Mussel Innben.

Mennyibe kerül az Abel Tasman Nemzeti Parkba utazni?

Abel Tasman Foreshore hozzáférési díja: jelenleg 1,15 USD látogatónként, átkelésenként. 2020 májusában 3,28 dollárra emelkedik, napi 6,56 dollárra korlátozva.

Hol tartod az autódat Abel Tasmanban?

Fő bázisunkon, Marahau-ban van helyszíni éjszakai/napos ügyfélparkolónk, amely a hajók indulásának helyén található. A Kaiteriteri nyilvános parkolóhelyeket kínál, a nyári csúcsidőszakban az éjszakai parkoló 15 perces sétára található a strandtól.

Érdemes meglátogatni Abel Tasmant?

Az Abel Tasman Nemzeti Park Új-Zéland legkisebb nemzeti parkja, de az egyik leglenyűgözőbb. A túrázás, a kajakozás és a vitorlázás kedvelt célpontja . Az aranyhomokos strandok és a kristálytiszta türkizkék víz szinte trópusi érzetet keltenek, az őshonos bokor pedig gazdag buja növényzettel és madárdallal.

Mennyit tud megtenni Abel Tasman 1 nap alatt? Nincs csónak – nincs kemping

34 kapcsolódó kérdés található

Miért olyan különleges Abel Tasman?

Abel Tasmant hivatalosan az első európaiként ismerik el, aki 1642-ben „felfedezte” Új-Zélandot . Emberei voltak az első európaiak, akiknek megerősített találkozásuk volt maorival. ... Kelet felé haladva megpillantották annak a vidéknek a hegyeit, amelyet Tasman Batavia főkormányzójáról Van Diemen földjének (ma Tasmania) nevezett el.

Hol aludhatok Abel Tasmanban?

Az Abel Tasman Nemzeti Park szállodái és szállásai
 • Awaroa Lodge. Szálloda megtekintése. Abel Tasman Nemzeti Park, Nelson-Tasman régió.
 • Split Apple Retreat. Szálloda megtekintése. Kaiteriteri, Nelson-Tasman régió.
 • Kanuka Ridge Lodge Abel Tasman hátizsákos turisták. Szálloda megtekintése. Kaiteriteri, Nelson-Tasman régió.
 • Abel Tasman Haven. Szálloda megtekintése.

Fizetni kell azért, hogy Abel Tasman sétálhasson?

Nem kell fizetni egy napi sétát a pályán vagy az Abel Tasman Nemzeti Parkba való belépést.

Van mobiltelefon-lefedettség Abel Tasmanról?

Ha nem tud technológiamentesen utazni, a WiFi és a mobiltelefon-lefedettség korlátozott . Házaink és idegenvezetőink VHF rádión keresztül csatlakoznak központi irodánkhoz, így vészhelyzet esetén mindig elérhetőek vagyunk. WiFi hálózatuk használatához 5 új-zélandi dollár adomány szükséges a trösztnek, amelyet hitelkártyával kell fizetni.

Az Abel Tasmannak van fogadása?

Vannak olyan területek, ahol nincs sejtlefedettség , és vannak olyan területek, ahol jó a sejtlefedettség az Abel Tasmanon. Például Totaranuinál nem lehet mobillefedettséget kapni a kempingben, de ha felmegyünk a dombra, akkor lefedettséget szerezhetünk, vagy néha az indító rámpa végén, miközben a telefon a levegőben van, lefedettséget szerez.

Mennyire nehéz az Abel Tasman-séta?

Az Abel Tasman pálya nehézségi foka és magassága A magasság egyetlen ponton sem volt igazán meredek, és valószínű, hogy a teljes magasság, amit minden nap megtesz, körülbelül 300-400 m . A többi nagy sétához képest ez egy sík túra.

Hány nap van Abel Tasmanban?

A sok tennivaló miatt könnyen megérthető, hogy az emberek miért szeretnek legalább három napot az Abel Tasman Nemzeti Parkban tölteni. Ez a nem irányított Abel Tasman Walk lehetővé teszi, hogy a saját tempójában élvezze a pályát, miközben minden szükséges információt és logisztikai szolgáltatást biztosít.

Mi Abel Tasman születési dátuma?

Abel Tasman, teljes egészében Abel Janszoon Tasman, ( született 1603? , Lutjegast, Hollandia – valószínűleg 1659. október 22. előtt halt meg; minden bizonnyal 1661. február 5. előtt), a holland navigátorok és felfedezők legnagyobbika, aki az első európaiként látta meg Tasmániát , Új-Zéland, Tonga és a Fidzsi-szigetek.

Vannak WC-k az Abel Tasmanon?

Az Abel Tasman Coast Track 66 WC-vel rendelkezik a park bejáratánál, kempingeknél és kunyhóknál, valamint öblökben, ahol turistahajók szállnak le és veszik fel az utasokat. A forgalmasabb kunyhókban és a kempingekben vízöblítő WC biztosított. Az illemhelyek a tengerparton találhatók, ahol a legtöbb látogatói tevékenység zajlik.

Könnyű az Abel Tasman séta?

Az Abel Tasman pálya áttekintése Nem csak arról van szó, hogy lenyűgöző erdőkön és látványos strandokon keresztül szőnek át, hanem arról is, hogy ez a legelérhetőbb és legkönnyebben hozzáigazítható a túrázáshoz. ... Ez egyben a legkönnyebb az eddigi Nagy Séták közül (ha nem kombinálja a napokat).

Mit vigyek Abel Tasmannak?

Személyi felszerelés
 • Hátizsák – 40-60 literes többnapos túrázáshoz.
 • Vízálló/műanyag csomagolási bélés.
 • Hálózsák – 3-4 szezon.
 • Elsősegély-készlet rovarriasztóval, fényvédővel, buborékfóliával és személyes gyógyszerekkel. ...
 • Túlélőkészlet – túlélő takaró, síp, papír, ceruza, magas energiatartalmú nassolnivaló.

Abel Tasman nagyszerű séta?

Új-Zéland egyik nagy sétája , ez a pálya a tökéletes módja annak, hogy felfedezzük az Abel Tasman Nemzeti Park páratlan szépségét. A hajók számára könnyen megközelíthetősége miatt lehetősége van az ösvény egy részét egy napon keresztül, vagy a teljes hosszát 3-5 napon keresztül bejárni.

Hány nagyszerű séta van Új-Zélandon?

Új-Zélandon több ezer kilométeres túraútvonalak találhatók, de mindegyik felett ott van a tíz Nagy Séta , amelyek az ország legcsodálatosabb helyein és ikonikus helyein vezetnek be.

Maradhat az Abel Tasman Nemzeti Parkban?

Az Abel Tasman Nemzeti Park egy idilli tengeri kajakos régió számos kajakos társasággal, amelyek vezetett túrákat szerveznek Marahauból, Kaiteriteriből és Golden Bayből. Ha inkább független szeretne lenni, bérelhet tengeri kajakot, és megszállhat a parkon belüli kempingekben, kunyhókban vagy kunyhókban .

Tud sétálni Abel Tasman télen?

Téli. Az Abel Tasman Coast Track egész évben járható, de télen hűvösebb a hőmérséklet . Minden kunyhóban van fűtés. A délutáni napsütéses kempingek Anchorage, Bark Bay, Mosquito Bay, Awaroa és Tōtaranui.

Kinek a tulajdonosa az Awaroa Lodge?

A 20 hektáros bozótosban elhelyezkedő szálláshely 6 méter széles hozzáférési sávval rendelkezik az Awaroa-öböl strandjához. A Barry és Salina Walters tulajdonában lévő, a Peppers lánc által kezelt szállás egy szűk üzlet volt, és jó hírnevet szerzett az utazási nagykereskedők és utazásszervezők körében – mondta Nick Lambert, a Bayleys ügynöke.

Ki adta tulajdonképpen Új-Zéland nevét?

A hollandok . Az első európai, aki Új-Zélandra érkezett, Abel Tasman holland felfedező volt 1642-ben. Az Új-Zéland név a holland „Nieuw Zeeland” szóból ered, amelyet először egy holland térképkészítő adott nekünk.

Ki adta Új-Zéland nevét?

1642-ben Abel Tasman holland felfedező volt az első európai, aki felfedezte Új-Zélandot, és Staten Land-nek nevezte el. 1645-ben a holland térképészek a földet Nova Zeelandiára nevezték át a holland Zeeland tartomány után. James Cook brit felfedező ezt követően Új-Zélandra angolosította a nevet.

Hogy hívták régen Új-Zélandot?

Hendrik Brouwer 1643-ban bebizonyította, hogy a dél-amerikai föld egy kis sziget, és a holland térképészek ezt követően Tasman felfedezését Nova Zeelandiára nevezték át latinul, a holland Zeeland tartomány után. Ezt a nevet később Új-Zélandra angolosították.