Lehet vény nélkül vásárolni ezüstkolloidot?

Pontszám: 4,3/5 ( 52 szavazat )

Jelenleg nincsenek az FDA által jóváhagyott, vény nélkül kapható vagy vényköteles, ezüstöt tartalmazó gyógyszerek, amelyeket szájon át kell bevenni. Azonban még mindig vannak ezüstkolloid termékek, amelyeket homeopátiás gyógyszerként és étrend-kiegészítőként árulnak.

Mire használható az ezüstkolloid?

Azt állítják, hogy erősítheti az immunrendszert, enyhítheti a mellkasi torlódást , és kezelheti vagy megelőzheti az olyan vírusfertőzéseket, mint a megfázás vagy a COVID-19. Azt is hallhatja, hogy az ezüstkolloid segít olyan betegségek kezelésében, mint a rák, a HIV és az AIDS, az övsömör, a herpesz vagy a szemproblémák.

Melyik a legjobb ezüstkolloid vásárolni?

A Mesosilver™ egyszerűen a legjobb valódi ezüstkolloid a piacon. A szemcsemérettől a koncentrációig a leghatékonyabb terméket képviseli, és a legjobb ár-érték arányt.

Az ezüstkolloid OTC?

Az ezüstkolloid ásvány. Az ezüstkolloid termékek egykor vény nélkül kapható gyógyszerként is elérhetők voltak, de 1999-ben az FDA úgy döntött, hogy nem biztonságosak . Az ezüstkolloid a fehérjék elpusztításával képes elpusztítani bizonyos baktériumokat, ezért is használták korábban sebkötözésben.

Az ezüst küzd a fertőzésekkel?

Az ezüst baktériumölő hatása jól dokumentált. A fertőzés csökkentésében vagy megelőzésében nyújtott előnye számos alkalmazásban megfigyelhető, beleértve az égési sérülések és krónikus sebek helyi kezelését, valamint ideiglenes és állandó orvosi eszközök bevonását.

Az ezüst nanorészecskék kockázatai és előnyei: Hét dolog, amit érdemes tudni

17 kapcsolódó kérdés található

Használhatok ezüstkolloidot antibiotikumok helyett?

A modern antibiotikumok kifejlesztése előtt az ezüstkolloidot mindenféle fertőzések és betegségek kezelésére használták. A közelmúltban újjáéledt a népszerűsége, egyesek azt állítják, hogy helyettesítheti az antibiotikumokat vagy más orvosi terápiákat a bakteriális, vírusos és gombás fertőzések kezelésében.

Használható az ezüst antibiotikumként?

Antimikrobiális hatása miatt ezüstöt adnak egyes kötszerekhez. Az ezüst gyógyászati ​​felhasználása magában foglalja a sebkötözésben, krémekben és az orvosi eszközök antibiotikumos bevonatában való felhasználását. A külső fertőzések kezelésére ezüst-szulfadiazint vagy ezüst nanoanyagokat tartalmazó sebkötözőket lehet használni.

Mennyi ezüstkolloidot vegyek be egy nap?

Bár az ezüstkolloid teljesen nem mérgező, és bármilyen mennyiségben biztonságosan bevehető, a napi ajánlott adagolás egy teáskanál/nap . Betegség idején szükség esetén több is bevehető.

Az ezüstkolloid tabletta formájában kapható?

Annak ellenére, hogy az FDA ellenezte a biztonságukat, az ezüstkolloid termékek továbbra is elérhetők étrend-kiegészítőként . A legtöbbet folyékony formában értékesítik.

Mennyi ideig marad el az ezüstkolloid a szervezetben?

Az Encyclopedia of Chemical Technology szerint igazi kolloid ezüst akkor érhető el, ha az ezüstkolloid mérete 1-100 nanométer. Ezek az apró részecskék 6-8 órán belül kilépnek a szervezetből, így felnőttek, gyermekek és még háziállatok is biztonságosan használhatják az immunrendszer támogatására.

Hány ppm a legjobb az ezüstkolloidhoz?

Végezzen egy kis kutatást, és azt találja, hogy az ezüstkolloid ivásához 10-15 ppm ajánlott. Ami a spray-t illeti, kiváló antibakteriális hatású.

Mi a legnagyobb szilárdságú ezüstkolloid?

Számos gyártó állítja, hogy 99,99%-ban , sőt 99,999%-ban ezüstöt használ. Azt találtuk, hogy bármi, ami tisztább, mint 99,9% (más néven .

Milyen színű az igazi ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid általában semleges (nagyobb) ezüstrészecskéket tartalmazó szuszpenzió, amely sárga vagy borostyánsárga árnyalatot ad.

Az ezüstkolloid segíthet a ráncok ellen?

Az ezüst semlegesíti a baktériumokat a bőrön, így kezeli és megelőzi a pattanásokat. Még jobb: a tengeri kollagén és a gránátalma kivonat elhalványítja a napfoltokat, pótolja a kollagént és minimalizálja a ráncokat.

Biztonságos, ha ezüstkolloidot tesz a szemébe?

Az ezüstkolloid segíthet olyan szemproblémák kezelésében is, mint a fertőzések, allergiák, gyulladások és könnyfoltosság. Mivel nem csíp, közvetlenül a szemébe csepegtethető .

Az ezüstkolloid magas vérnyomást okoz?

Az eredmények alapján ezeknek a részecskéknek a lenyelése, különösen nagy dózisokban és hosszú távon, magas vérnyomást , szövetkárosodást – különösen májkárosodást – és endokrin mirigyeket okoz.

Szedhető-e az ezüstkolloid más gyógyszerekkel?

Ritka esetekben a nagy dózisú ezüstkolloid súlyos mellékhatásokat, például görcsöket és szervkárosodást okozhat. Az ezüstkolloid kölcsönhatásba léphet vényköteles gyógyszerekkel is, beleértve a penicillamint (Cuprimine, Depen), a kinolon antibiotikumokat, a tetraciklint és a levotiroxint (Unithroid, Levoxyl, Synthroid).

Az ezüstkolloid begyógyítja a sebeket?

Megtisztítja az utat a sebgyógyulás megkezdéséhez és előrehaladásához , de nagyon erős antimikrobiális szer is lehet. "Az ezüst izgalmas eleme és érdekessége az, hogy fizikailag elpusztítja a kórokozót." A kolloid ezüst valódi evolúciója a sebkezelésben a nanoezüst felhasználása, mutat rá Dr. Friedman.

Az ezüstkolloid kéksé varázsolhat?

Az argyria ritka bőrbetegség, amely akkor fordulhat elő, ha hosszú időn keresztül ezüst halmozódik fel a szervezetében. Kékesszürke színűvé teheti bőrét, szemét, belső szerveit, körmét és ínyét, különösen a napfénynek kitett testrészeken. A bőrszín változása tartós.

Fájhat az ezüstkolloid?

Az ezüstkolloid súlyos mellékhatásokat okozhat . Az egyik az argyria, a test kékesszürke elszíneződése. Az Argyria nem kezelhető vagy visszafordítható. Egyéb mellékhatások közé tartoznak a neurológiai problémák (pl. rohamok), vesekárosodás, gyomorpanasz, fejfájás, fáradtság és bőrirritáció.

Biztonságos az 500 ppm kolloid ezüst?

A Silver Wings 50 150 250 és 500 PPM sebességgel kínál termékeket. BIZTONSÁGOS-E A KOLOIDÁLIS EZÜST? Igen , a páratlan ezüstszemcseméretnek köszönhetően a Silver Wings Colloidal Silver biztonságos lehet az egész család számára. A megfelelően elkészített, gyógyszerészeti minőségű ezüstkolloid biztonságosan használható magasabb PPM-erősségben és koncentrációban.

Hogyan működik az ezüst antibakteriális szerként?

Az ezüstionok úgy végzik el halálos munkájukat, hogy lyukakat ütnek a bakteriális membránokba , és pusztítást végeznek, ha bejutnak. Az alapvető sejtkomponensekhez, például a DNS-hez kötődnek, megakadályozva a baktériumokat még a legalapvetőbb funkcióik ellátásában is.

Hogyan ürítsd ki az ezüstöt a testedből?

Hogyan lehet túl sok ezüst a testedben?
  1. antimikrobiális egészségügyi tonikok.
  2. ezüstsókat tartalmazó gyógyszerek.
  3. Ezüstkolloid étrend-kiegészítők, amelyeket általában „gyógyszerként” forgalmaznak
  4. sebészetben használt ezüst varratok.
  5. ezüst fogtömések.

Mérgező az ezüst?

Az ezüst alacsony toxicitást mutat az emberi szervezetben , és minimális kockázat várható a belélegzéssel, lenyeléssel, bőrön keresztül, illetve urológiai vagy hematogén úton történő klinikai expozíció miatt.

A baktériumok ellenállóvá válhatnak az ezüstkolloiddal szemben?

Másodszor, az ezüst erős antimikrobiális szer (5,6), de számos tanulmány dokumentálta a vele szembeni rezisztenciát számos különböző típusú baktériumban (7-14). A rezisztencia többféle mechanizmuson keresztül alakulhat ki, amelyek közül néhány más antimikrobiális szerekkel szemben is rezisztenciát eredményez.